SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

GWT - супер грешни данни

Статус
Not open for further replies.

borislav123

New member
Колеги, за 1 сайт (за сега за други не виждам такъм проблем) в GWT ми дава че много думи / изрази са на първа страница при търсене

а при проверка въобще не е така !

вие имате ли такива проблеми

и на какво може да се дължи

P.S.

И за други сайтове е така!
 
Последно редактирано:
Re: GWT - супер грешни данни

То това май не е от вчера. При мен за нито един сайт данните не са точни.... аз одавна не следа там какво пише :)
 
Re: GWT - супер грешни данни

Преглеждай всички елементи. Особено често отговорът е че излизаш в universal search със снимка.
 
За: GWT - супер грешни данни

За: GWT - супер грешни данни

Моята теория е че GWT дава по-скоро теоретичните данни, отколкото реалните и оттам идват всички разминавания.
 
За: GWT - супер грешни данни

За: GWT - супер грешни данни

TL;DR - Чак пък грешни данни - по-скоро се сетете за статистиката и за зелето със месо и надявам се ламбичката ще ви светне.

GWT - показва статистиката разбита за съответните им активи (images, web, mobile + video) и страни (мързи ме да ги изброявам). Обаче пиниза е, че ако си на 1во място във Пакистан и на 2-ро в Бангладеш, обаче на 10то във Щатите ще покаже средно аритметично 4.3(3). Резултата не е зле, ако се целите във Индийския пазар. По подобен начин се смятат импресиите и кликовете.

За да се изкара по-подробен отчет изберете актива ИЗРИЧНО, после изберете интересуващата ви страна ИЗРИЧНО и тогава гледайте на коя позиция сте. Там може да се видят импресии, кликове, CTR и позицията за ключовите думи. Ако имате и черен колан по SEO можете да използвате и този метод: http://optimizepri.me/forget-industry-data-heres-how-to-find-your-own-serp-ctr-curve описан от Harris Schachter и да видите ако сте на позиция Х колко CTR ще имате.

И на финал. Ъпсурт навремето пееха "Сънсет Булевард не е Гурко, знам Ботевград не е Акапулко", та и аз ще допълня "Райко Даскалов не е Wilshire blvd, нито Филибето е Hollywood". Ако наистина ама НАИСТИНА искате да проверите как и къде сте на позиция във търсачките нека да бъдем честни - това няма как да стане със едно единственно IP. Необходима е промяна на плана. Генерална промяна. Разбира се и ценово ефективна - не че не може да се хване самолета и да се скочи на западното крайбрежие за да се види как и къде се позиционираме във SERP-a. Затова се изпозва нещо много хубаво наречено VPN. Навремето ползвах HideMyAss които към днешен момент предлагат 121 локации във 63 страни и над 64 хиляди IP-та. Само във щатите имат около 20-30 локации (общо взето метрополиите всичките ги покриват), във UK са 7 (има и Лондон!) и даже имат и България. Когато се запали VPN-a големите търсачки ви третират като намиращ се във Щатите и съответно показват различни неща във зависимост от "виртуалното" ви положение. Онзи ден експериментирах със VPN към Тайван. Отварям Google.com и веднага ме редиректва към google.com.tw. Експеримента проведох със това чудо - http://www.vpngate.net/ в момента имат почти 3000 сървъра (2984) и можете да се логнете на екзотични локации които HMA не поддържа - Беларус, няколко десетки Руски сървъра (Яндекс anyone?), Перу, Корея, Япония и т.н. Няма да ви развалям удоволствието от това да откриете какво още се поддържа там.

В момента обаче използвам ето този подход http://peter.nikolow.me/ssh-for-novices/ и използвам щатските ми сървъри за проверки. Използването на SSH за VPN има един плюс - пренасочваш само приложението което искаш да излезе отвън. Примерно съм си настроил Firefox да ползва proxy и само то излиза със щатското IP, докато трафика на цялата машина си остава тук. През VPN обикновенно целия трафик излиза - Skype, пощи, gmail и т.н. което малко ошашква сесиите.

Ако имате още въпроси ще се радвам да ви отговоря.
 
За: GWT - супер грешни данни

За: GWT - супер грешни данни

Здравейте!
"Малко" съм бос и зелен, не само във форума, но и в тематиката на SEO-то като цяло, така че простете моето невежество, но какво ще кажете за Free Monitor for Google? Аз поне с него като проверявам - нещата излизат! Всеки ден чеквам за 16 ключови думи на еднин сайт в момента за Гугъл.бг, но има поне още 30 национални варианти! Четейки горния пост- не се бях замислял дали има значение локалността на Ай Пи-то от където се проверява, но за мен ме интересува само за БГ... та не знам:confused: .
 
Статус
Not open for further replies.

Горе