SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

IT обучение в УНСС

Илиев

Well-known member
Една позната ме помоли да й помогна за проекта по АЙ ТИ в УНСС и ми изпрати ето това кратко упъване което са им раздали.

За изпълнението може да се използва само Microsoft Expression Web и нищо друго.

Упражнение 8.
1. С командата File/ Close Site се затваря отворения сайт.
2. С командата File/ New /web site се създава нов сайт, като изберете име на сайта (в Specify the location of the new Web site).
3. Създава се папка image и в нея се копират файловете от папка img на IT упражнения.
4. Създават се 5 нови страници с командата File/ New/ Page /HTML. Записват се като: musika, porychki, klub, grupata, zanas.
5. Създава се нова страница с командата File/ New. Тя ще бъде шаблон за всички страници без заглавната (home). Записва се с командата File/Save as: subpage.
6. С командата Table/ Insert Table се създава таблица с две колони и три реда.
7. В първата клетка на първия ред се поставя лого, изберете някоя от картинките или направете лого с Word Art или Drawing в Word, или намерете в Internet. Запишете.
8. Във втората клетка на втория ред е място за банер. Това може да бъде картинка от файла Картинки_1 или друга. Заглавен надпис: Музикален магазин, който трябва да е оформен с големи букви, подходящ цвят и шрифт. Може да се оформи с Word Art в Word и да се копира в страницата. Запишете.
9. Създаване на таблица: определя се началото (няколко пъти Enter). С бутона Insert Table се избира таблица с 2 реда и 5 колони.
10. В клетката на ред 2, колона 1 с командата Insert/ Interactive Button се вмъкват бутони за връзка с всяка от петте страници (първият е Начало).
11. В клетката на ред 3, колона 1 се въвежда: Имате въпроси?, на следващия ред: Пишете ни!. Маркира се „Пишете ни” и се поставя хипервръзка към е-mail
12. В клетката на ред 3, колона 2 се въвеждат имената на текстови хипервръзки към петте страници (дублират бутоните). На следващия ред - Copyright 2006 (име).
13. Запишете тази страница 5 пъти с имената: musika.htm, porychki.htm, klub.htm, grupata.htm, zanas.htm.

Вярно, че не им е точно това специалността, ама аз лично съм шокиран от нивото на знания, които се дават. Затова предполагам бг-нета в пълен със страници правени на уорд, ексел и т.н.... Що ли се учудвам де, като ние по Информатика преди няколко години учихме как се правят таблици на ексел :)
 
Re: IT обучение в УНСС

сега таблиците се учат в 11ти клас ... направо... :)
уеб сайт ? стига глупости ... най-много офис пакета да минат :)
 
Re: IT обучение в УНСС

Има го и другия сюжет. Една позната в ХТИ ги подхванали да програмират на Паскал, а 2/3 от курса не знаели от къде се пуска компютъра...
 
Re: IT обучение в УНСС

13. Запишете тази страница 5 пъти с имената: musika.htm, porychki.htm, klub.htm, grupata.htm, zanas.htm.
А, бе тия за duplicate content не са ли чували :)
 
Re: IT обучение в УНСС

Айде да не се обиждаме, всичките си сайтове съм написала на word :) :) :) те и затова не минават през никоя верификация на кода, ама мен така си ме кефи де :) всеки луд с номера си.

btw, когато учех информатика в УНСС се учеха доста серозни неща, явно нещата са се променили.
 
Re: IT обучение в УНСС

като изберете име на сайта (в Specify the location of the new Web site)
:)

просто няма какво да кажа :) но нека да имаме в предвид, че и учителите трябва да угодят и на знаещите и на незнаещите..!
 
Re: IT обучение в УНСС

На повечето дето учат информатика, програмирането им се струва като черна магия... то си е и това де, ама ;)
 
Re: IT обучение в УНСС

не се учудвайте ... времето в момента е такова че ученици в 9-ти клас учат С++ един ден се пулих на монитора като обърках в на единн локален DC сървър чатруума един пич който мислех за студент най-малкото според това което говореше .. а тя каква стана ...
иначе това че се учат глупости като се преподава е съвсем нормално.. просто самите преподаватели доста често не знаят за какво става дума и се учат наравно със студентите ..
 

Горе