SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Mалък въпрос за интернал линкове

jivko790

New member
здравейте имам един въпрос
имам уеб сайт на 2 езика (немски и англиски ) в англиския съм пускал статии в други сайтове с линк към моя сайт .Oт вътрешни страници ползвам интернал линкове към начaлна, също от начaлна към вътрешни страници ,това далие добре или да махна линковете от начална към вътрешни страници
поздрави
живко
 
Е ако махнеш линковете от начална към вътрешни страници как тогава тези вътрешни страници ще бъдат открити и обработени от търсачките? Това е добре като идея, но трябва и да се види как си го реализирал. Освен това направи и нещо друго от вътрешна страница слагай линкове към др. вътрешни страници.
 
здравей благодаря ти за отговора ..от вътрешни страници единствено към начaлна съм слагал и линк билдинга ми към само вътрешни страници ,линкове към др. вътрешни страници това мислиш че добре ?
 
Ами чудесно е да ги линкваш вътрешните страници едни други защото:
- намаляваш баунс-рейта
- увеличаваш времето за посещение
- подобряваш UX
- правиш малко по-добро on-page SEO

Ако още се чудиш как - виж Wikipedia и как вътре страниците се линкват една-друга. Нищо чудно при следване на линкове от медицинска тематика да се отзовеш във статия за ВСВ или от статия със финансова тематика да се отзовеш на филосовска такава. Практически горните тематики нямат нищо общо една със друга, обаче има "трохички" които ако следваш можеш да се отзовеш на друго място.

По подобен начин има теория че всички хора във света се познават през максимум 6 човека - http://en.wikipedia.org/wiki/Six_degrees_of_separation Знам че звучи откачено, но нещо подобно трябва да ти бъде и сайта. Примерно ако продаваш матраци определено трябва да укажеш дали е еднолицев или двулицев, дали има или няма нужда от подматрачна рамка, какви са му размерите, дамаската и т.н. Всичко това естественно ще води към др. вътрешна страница където ще е описано каква е разликата между еднолицев/двулицев и т.н.
 
Ако нещо има да редуцираш - не зная каква е точно структурата - то би било линкове в съдържанието ( НЕ навигационни - за Бога, не си отрязвай клона с Home, etc ! ) отвътре навън, за сметка на добре премерено и добре структурирано свързване от водещи/начални страници към такива, които са "вътре".
 
Здрасти Живко
значи колегите са прави,но ако ме питаш мене:
1.За да ти даваме съвети,би трябвало да сложиш 1 линк към твоя любим сайт
2.Вътрешните линкове трябва да бъдат обмислени добре и да имат смисъл-не можеш да "мотаеш"твоите посетители само за да намалиш баунса и да увеличиш времето на престоя
3.Задай си въпроса за линкове ли се бориш,за пуопляризация или за трафик?
4.Съвет от мене-направи си план за изграждане на линкове и го спазвай-проверявай редовно твойте линкове и най-вече ВНИМАВАЙ от къде взимаш(правиш) линкове!
Желая ти успех!
 

Горе