SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Mail.Jabse

Re: Mail.Jabse

Който иска да се регистрира повече от един път ще намери начин каквото и да направиш, така че това с ЕГН-то може да го махнеш. Гледай от по-популярните gmail, yahoo, там такива неща няма.

Полето с паролата може да го сложиш тип password, че ако има някои около теб ще ти види паролата.
 
Re: Mail.Jabse

нямаш право да искаш ЕГН :) противоречи на закона за личните данни :) Иначе наистина, какво пречи да има по няколко регистрации...Така или иначе само едната ще се ползва по предназначение.
 
Re: Mail.Jabse

Проблемът ми е че искам да предложа някакви допълнителни безплатни услуги, освен пощата, но не искам за тях 1 потребител да има >1 регистрация.
Какво мислите ако съхранявам само md5(EGN) вместо самото ЕГН ? Дали това противоречи на закона за личните данни ?
 
Re: Mail.Jabse

Да, ти реално няма да имаш ЕГН-то и сигурно не противоречи. Но е много лесно да изгенерираш валидно ЕГН - примерно 1111111110 мисля че беше валидно. Каквито и услуги допълнителни услуги да даваш безплатно според мен няма какво да те притеснява дори и 1000 регистрации един човек да си направи. Полезното за теб ще е да събираш доста демографски данни (не с цел една регистрация) а да си имаш база данни от хора. След това можеш да ги използваш за много неща ( примерно да им предлагаш и други услуги и продукти)
 
Re: Mail.Jabse

Не им искай ЕГН, много хора ще се уплашат от това нещо. Апък и генератори на fake ЕГН има бол... Лично аз не виждам какъв е проблема хората да се регват по няколко пъти, просто си е нормално да си загубиш/забравиш паролите след известно време, мен ми се случва всекидневно.

Може при регистрацията да направиш да иска два пъти паролата, защото заблудени като мен, дал господ. Може да сложиш и input-а да е с type password.

При фирмените данни не е ли добре да се въвеждат и данните за фактура?

Самата поща ми е симпатична, но не мисля че може да се сравнява с почти десктоп приложенията на gmail и yahoo mail.
 
Re: Mail.Jabse

Аз не бих се регисрирал никъде където ми искат егн (както и още доста хора предполагам) на меил бг от две години ми искача това и все го заобикалям като си цъкам на инбокса директно (а напоследък не ги и ползвам защото ме дразнят)
 
Re: Mail.Jabse

Просто направи акаунта, ако не се използва примерно 6 месеца да се затрива.

Иначе другото решение е регистрацията да се базира на друг мейл, както при Гугъл. Но тогава губиш новите потребители на пощи.
 
Re: Mail.Jabse

според мен ако наистина много инскаш да си сигурен в едноличността на потребителите по добре използвай някаква идентификация за компютър .. т.е. примерно събирай им IP-тата и примерно на зона IP-та да имат право еди си колко регистрации също така може да се замислиш регистрацията да става чрез някакъв вид допълнение към браузъра при инсталирането на което примерно да вземеш някакви по уникални за компа данни примерно mac адрес, сериен номер на някой елемент.. пак казвам че това не знам точно колко е изпълнимо .. но все пак си е вариант ;D
 
Re: Mail.Jabse

Просто направи акаунта, ако не се използва примерно 6 месеца да се затрива.

това е кофти
 
Re: Mail.Jabse

Трябва да направиш така /маркетингов метод някакъв/ с който самите потребители да са убедени, че е хубаво да е само един - пример за това може да е адсенс-а поне аз искам и имам само един акаунт там :)
 
Re: Mail.Jabse

Трябва да направиш така /маркетингов метод някакъв/ с който самите потребители да са убедени, че е хубаво да е само един - пример за това може да е адсенс-а поне аз искам и имам само един акаунт там :)


Аз искам 200-300 и повече може ;)
 
Последно редактирано:
Re: Mail.Jabse

Снощи докато си миех зъбите /аз отдавна съм разбрал, че в тоалетната и банята идват най-добрите идеи :)/ го измислих.

Слагаш им точки които се трупат в акаунт-а на майл-а като точките не се прехвърлят и не се взимат точките от рефералите. Може примерно да трупат по една точка на логин на ден /щото иначе някой ще почне да се логва по 500000 пъти, за да трупа точки/. Така ако направиш дори и малка наградка - допълнителна екстра в майл-а или някакъв друг сървис, народа ще си гледа да има само по един акаунт /особено ако наградата е ценна за потребителите/, а сега ако някой иска да има slujeben{a}jabse.com и lichen{a}jabse.com няма как да го спреш.
 
Последно редактирано от модератор:

Горе