SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

phpBB3 Олимпус вече е факт

bgkulinar

Меринджей
След близо година и половина чакане третата версия на най-популярния софт за форуми е факт. Както и двойката, има някои трески за дялане като сешън айдитата, които продължават да са видими за гости и ботове. Освен това в УРЛ на темите е вкаран като параметър номера на форума, в който е темата, което ще създаде проблеми след конверсия от старата към новата версия. Естествено много неща, които сме слагали като модове, вече са в "серийно производство". Есествено новата версия е в UTF-8 енкодинг, което ще може да създаде проблеми на нон-Инглиш юзърите.

Все пак да ни е честито. Аз засега оставам на двойката.

Re: phpBB3 Олимпус вече е факт

От много време я чакам. Тествам я сега...само свестен стил си търся.
Админ панела...просто ме метна пода...много радва. Като сигурност обаче не чувам добри отзиви

Есествено новата версия е в UTF-8 енкодинг, което ще може да създаде проблеми на нон-Инглиш юзърите.

ъъ...ама...както се казва по едни форуми wtf!?, никакви проблеми няма да създаде ;)
Този форум е с utf-8...проблеми да има? Аз пиша само на уникод.
И за phpbb2 си прекарах целия превод на utf...НИКАКВИ проблеми няма ;)

Проблем ще има, защото в двойката базата е вин-1251 и не знам дали автоматично има конверт.

има си на SQL команда COLLATE
а също така има и SET NAMES
За имане - има, но не всеки умее да се справя сам с тези неща.

Надявах се да го докарат phpbb3 откъм код и стил на програмиране, ама пак е същата БОЗА. Иначе го смятам за най добрата форум платформа :)

P.S. Успях да интегрирам потребителските акаунти с мое приложение :)

Последно редактирано:

Горе