SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Search Console

pavkata

New member
Здравейте, от доста време съм регистрирал сайта си в Search Console, но имам някой неясноти относно някой функции в платформата.
Значи, относно ,,Блокирани ресурси,, не ми ясно по какъв критерии се блокират ресурсите?
Другата функция на Search Console за която ,ще питам е ,,Статистически данни за обхождането,, Обходени страници на ден-Това ми ясно за какво става на въпрос, но за другите две опции не мога да ги разбера Изтеглени килобайта на ден и Време за изтегляне на страница (в милисекунди)
За ,,Извличане като Google,, не мога да разбера опцията Обхождане на този URL адрес и директните му връзки.
 
Здрасти, е то самите наименования са ясни според мен, изтеглени килобайти е трафика, който е направил Гугъл бота за да обходи сайта, време за изтегляне на страница - за колко секунди изтегля страницата.
 
Еми да, а пък "Обхождане на този URL адрес и директните му връзки" според мен значи че ще обходи всички страници, към които има поставен линк на самата страница, която обхождаш. Примерно обхождаш една категория с публикации, ще обходи и всичките публикации в нея и страниците в менюто и в страничната лента.

Блокираните ресурси, това би трябвало да е когато си блокирал с robots.txt някоя страница.
 
Последно редактирано:

Горе