SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

SEO брейнсторминг

bgkulinar

Меринджей
Преди известно време започнах една дискусия за странностите на Гугъл в моя блог. За жалост такава не се получи, а мен наистина ме интересува мнението на колегите. Идеята е горе долу следната: всеки да представи странни ПР или СЕРП на даден сайт, а другите да дават идеи защо би могло да е така. Освен случая, който съм описал в моя блог, поставям още един:

В сайта ми за рецепти на английски ( http://recipes.bgkulinar.net/ ПР4) има доста категории с ПР2,3 (менюто вляво) като интерлинкването е еднакво. Външни беклинкове към вътрешни страници няма или поне на мен не са ми известни. Това, което е интересно, че страница без нито една рецепта ( http://recipes.bgkulinar.net/ethnic-Moldovan+cuisine-3 )
има ПР3. Други страници с доста съдържание са с N/A, а са на доста време. например тази ( http://recipes.bgkulinar.net/ethnic-Greek+cuisine-4 ). Някакви идеи, дори и щури?
 
Re: SEO брейнсторминг

Това, което е интересно, че страница без нито една рецепта ( http://recipes.bgkulinar.net/ethnic-Moldovan+cuisine-3 )
има ПР3. Други страници с доста съдържание са с N/A, а са на доста време. например тази ( http://recipes.bgkulinar.net/ethnic-Greek+cuisine-4 ). Някакви идеи, дори и щури?
Според мен PR не зависи пряко от количеството текст. При теб все пак има доста думи в менюто в ляво.
Аз мога да ти покажа една моя дето има 5-6 думи(http://vmax.montana-dnes.com), а има ПР3. Аз знам, че има една връзка в Гювеча, но нито еди инструмент не ми показва от там. Към тази страница до юни 2007 имаше връзка от основния домейн, но след като я махнах, PR и стана 1. Вдигна се преди 2 ъпдейта. Не разбрах защо. Не съм я линквал никъде освен в гювеча и май в един info каталог и това е било някъде още през 2006 г.
За съжаление не помня какъв ПР е имала когато имаше връзка от основния домейн.
 
Последно редактирано:
Re: SEO брейнсторминг

Според мен аномалията с ПР на маловажна категория се е получило заради естеството на индексирането(обхождането) разпределило е juice и от там нататък е спряло(ударило е някой лимит в алгоритмите). Има си програмистка логика зад тази хипотеза и е много вероятно да е нещо такова.

Иначе доколко е аномалия е спорен въпрос при мен в няколко сайта има подобна ситуация - еднакво свързани страници с огромна разлика в ПР.
 

Горе