SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

SEOSpyder

mobilio

New member
ВАЖНО: Ако нямате Mac или не работите под OSX прескочете - софтуера не е за вас...

В процеса на създаване на сайт и неговото ежедневно поддържане човек (или не дай си боже екип) винаги се стига до един специфичен момент когато страници се променят/изтриват/преместват, но препратките към старите страници стоят което води до неизбежното "грешка тип 404". До същата ситуация се стига и когато външен препратка в сайта води до 404. Затова често-често SEO оптимизаторите пускат анализ на целия сайт под специфични софтуери за да се засекат тези грешки, особенно откакто Google почнаха да наказват за подобни деяния.

Има определен набор от инструменти за проверка на сайта било то настолни или облачни. За съжаление тук потребителите на Windows са по-облагодетелствани от нас защото разполагат с доста повече инструменти за целта. Особенно използван инструмент за целта е Xenu.

През 2011 създадохме малък интрумент за проверка на нашия сайт който беше едно малко и грозно патенце, но си вършеше работата доста добре. В момента софтуера е вече красив и грациозен лебед и е вече готов за представяне.

Screen shot 2013-05-15 at 7.26.43 PM.jpg

След прибавяне на линк започва обхождането му. На горната снимка можете да видите резултата от проверката на блога ми: Дневника на обичайния заподозрян - Peter Nikolow Докато работи софтуера обхожда всички линкове към специфичния сайт и до 1-во ниво от външните линкове.

Резултатите са филтрирани по файлове - HTML, картинки, CSS, JS, RSS както и по типа на отговора - 2ХХ, 3ХХ, 4ХХ, 5ХХ и други (тук попадат разни javascript елементи, mailto, ftp и др. такива).

След приключване на обхождането резултатите може да се експортират към CSV, sitemap (xml) както и в GraphVZ (универсален файлов формат за показване на графи с отворен код).

Молбата ми е - пуснете го и ако имате проблеми/препоръки или мнение го споделете. ВСЕ още има разни дребни забележки и проблеми тук-там затова се нуждаем от вашата помощ. Всички тестери ще получат копие от финалния продукт когато бъде готов и имената им ще бъдат записани в приложението.

Линка за смъкване на приложението е тук: http://cloud.mobiliodevelopment.com/SEOSpyder/SEOSpyder-0-12.zip Приложението работи на OSX 10.6, 10.7 и 10.8
 
За: SEOSpyder

За: SEOSpyder

Така... вече сме на по-нова версия - 0.17

Промени:
- добавена е възможност за избор на user agent; вече може да се маскирате дори като googlebot, други ботове или браузъри включително и мобилни!
- добавена е възможност за работа с чуждоезикови домейни - idn; например http://цени.net/
- отстраннени са няколко много досадни проблема със срив на цялото приложение; ако все пак ви крешира свържете се с мен и споделете версия на операционната система както и сайта който обработвате
- отстранени са няколко проблема свързани с подаване на параметри към url-i
- отстранен е проблем когато url-a е частично написан на кирилица

Новата версия може да бъде смъкната оттук:
http://cloud.mobiliodevelopment.com/SEOSpyder/SEOSpyder-0-17.zip
ИЛИ просто изберете от менюто Check for updates ако разполагате с по-стара такава.

Не забравяйте, че е в тестов период и са възможни проблеми. Ако намерите такъв или видите нещо което според вас не е правилно не се колебайте са се свържете с нас.
 

Горе