SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Лайфбокс1.цом

Re: Лайфбокс1.цом

Надяваме се да има някакво положително развитие по казуса, това че е 10 клас и прави сайт за първи път не го лишава от отговорност.
За съжаление, щом няма 18 години го лишава от отговорност, защото е частично дееспособен. И дело не можеш да заведеш срещу него.
 
Re: Лайфбокс1.цом

Абе тука малко ми напомня на едно-времешните bg-best сайтове. Не много сполучливо име + някаква цифра "за уникалност" и нещо свалено, готово за инсталиране... не вярвам да е имал някакви планове да завладее света, просто хоби, занимание - не знам защо му се нахвърлиха всички. Пред камерата няма какво друго да каже, ще го питат "Кое беше най-трудно?" и той к'во да каже? - "Нищо, всичко, което направих беше да си препиша чуждия труд"?
 
Re: Лайфбокс1.цом

@yuliyan - не си прав да го оправдаваш за това какво е трябвало или не е трябва ло да каже пред камерата. Съвсем друг е въпроса, че и журналистите малко подло подхождат!
Пича е чел очевидно много форума на Joomla! също така постна ревю, така че не може да не е се поинтересувал или попаднал на тема в която се изразява становището на участниците към warez приложенията или да не е изчел неколкократно обясняваните от Апостолов значения на лицензите!
Ясно е, че човека е получил популярност и е гледал да се понадуе малко, но едно изречение за това, че е използвам Joomla! и че е готова система с отворен код да речем сигурно щеше да го избави от гнева на мнозина.
Само да вметна, че веднага след като Иво Апостолов отбеляза, че превода е негов и на страницата се появи "превод - Иво Апостолов", тоест човека и тогава е следял какво става и го е правил в пълно съзнание. Да не говорим, че после изведнъж стана много серт и започна да кани в Ст. Загора да сме му видели лиценза за SocialEngine.
 
Re: Лайфбокс1.цом

Може би не обръщате достатъчно внимание и на въпроса, който му задават журналистите.

Въпрос:
-"Ти самичък ли го поддържаш сайта?"
Отговор:
-"Всичко сам съм си направил"

Вероятно момчето има предвид "всичко оносно поддръжката". Мисля, че като програмисти и уеб дизайнери трябва да правите разлика между създаването и написването на код и между поддръжка на сайт?! Интервюто е двусмислено и не може да си правите точни заключения...

Всичко е доста странно, почти 30 годишен мъж, който явно не се е реализирал успешно в живота, решава да съди 16 годишен хлапак, който едва няколко години по-рано се е научил да чете и пише. Не се засягай, но тук има сериозно избиване на комплекси.

Плащаш ли си патент, че да го съдиш? Патентовал ли си продукта си? А на теб всичко легално ли ти е? Разгледай хубаво папките в компютъра си... Photoshop, Corel, Windows, музика, филми и т.н.? Даде 1700$ за продукт на Adobe, 400$ за продукт на MS или си купи .avi-та и .mp3-ки. Когато ти използваш нелегално тези продукти от Замунда, не се чувстваш ощетен. И не те интересува, кой е автора. Но, когато бръкнат в твоята паница и засегнат твоите права, като автор, вдигаш врява до небето и си търсиш правата. От друга гледна точка, ти правиш абсолютно същите грешки... Я си представи да те подгонят тебе?! Значи за теб е по-нормално децата да вземат наркотици, а не да се занимават със странични неща, било то неуспешни опити в програмирането, спорта и всякакви други аспекти от живота.

За бога, осъзнайте се, та той е само на 16!!!
 
Re: Лайфбокс1.цом

От тук на татък почвам да ползвам нулнати продукти с регнати домейни с имената на сестра ми.
За бога, тя е само на 14!
Дай след това да не си понеса отговорността.
 
Re: Лайфбокс1.цом

@xeter - всичко щеше да е мирно и тихо ако "твоят" човек си беше седял мирно на задника. Всички правят грешки, но много малък процент се изтипосват пред две национални телевизии да им дават гласност в интервюта.
Много е лесно да се дават определения като "комплексар", но да го правиш за човек, който не познаваш не звучи сериозно. Поставяш цялата си теза под съмнение дали е безкористно написана.
Доводите, че е на 16 години или пък, че знаел от скоро да чете и пише?! lol... са смехотворни и по-добре не ги споделяй на друго място. Някак не се връзва от една страна да не е много вещ в четенето и да е пропуснал да прочете всичките лицензии и прочие, а от друга толкова е прочел, че на 16 години пише CMS, която да конкурира фейсбук... ъъъх, егати нагаждачеството.
 
Последно редактирано:
Re: Лайфбокс1.цом

А, какво ще кажат от закрила на детето?
Той е все пак дете, а вие му оказвате психологически тормоз, а ако родителите му се надигнат и решат те да съдят?! За обиди и унижаване на детето им? Ако това беше моето дете, щях да постъпя точно така!

Глава първа
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Чл. 3. Закрилата на детето се основава на следните принципи:

1. зачитане и уважение на личността на детето;
2. да не се уронва авторитета на детето;

(3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 25.11.2005 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) Закрилата на деца с изявени дарби се осъществява при условия и по ред, определени с наредба на Министерския съвет по предложение на министъра на културата, министъра на образованието и науката и председателя на Държавната агенция за младежта и спорта, в която са предвидени мерки и за:

1. насърчаване на творческите заложби и потребности на децата;

-Човека е и спортист, така че има доста дарби

(3) (Нова - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) При постъпване на сигнал в Държавната агенция за закрила на детето, че дете се нуждае от закрила, председателят й го препраща незабавно в отдел "Закрила на детето" в дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес на детето.

Глава втора
ПРАВА НА ДЕТЕТО

Право на закрила

Чл. 10. (1) Всяко дете има право на закрила за нормалното му физическо, умствено, нравствено и социално развитие и на защита на неговите права и интереси.

Мисля, че изброените от мен по-горе закони са достатъчни за да бъде заведено съдебно дело срещу хора като Иво Апостолов и Иван Савков. Хора, които са доста по-провинили се, със своите публични обиди и закани, смачквайки това дете със злобата си. Надявам се поста ми да стигне до родителите, и те да вземат съответните мерки!
 
Re: Лайфбокс1.цом

Аз като съм на 15 понасям отговорност за всеки един гаф, който направя и гледам да спазвам поне GPL лицензите, защото знам какво е да ти ползват труда на готово, а дори един линк да не сложат. На тоя моя връстник мога да му кажа да се хване в ръце и да напише един официален пост в блога си, където да обясни за какво става въпрос и колко е лъгал в интервюто. Както сами виждате сайта започва да запада и това е напълно нормално, накрая ще влизат само съучениците му и спам ботовете ;)
 
Re: Лайфбокс1.цом

Дете било. Не е малолетен, за да не носи никаква отговорност. Непълнолетен е. От 14-18 години, ако убиеш някого или откраднеш, отиваш във ВУИ (възпитателно училище интернат). Интернат звучи като интернет, ама не е точно интернет.

А съм 99% сигурен, че xeter е въпросният създадел на БГ фейсбук или негов приятел, който заслужава да бъде баннат, защото създава смут във форума!
 
Последно редактирано:
Re: Лайфбокс1.цом

А съм 99% сигурен, че xeter е въпросният създадел на БГ фейсбук или негов приятел, който с тия 2 поста заслужава да бъде баннат, защото създава смут във форума!

Що за комунистическо мислене?!
"заслужава да бъде баннат, защото създава смут във форума!"
Къде отиде демокрацията приятелю?! Или хората, които не ви устройват ги банвате?

Казвам се Николай Струмев и съм може би малко по-голям от теб... :)
 
Re: Лайфбокс1.цом

Искаш ли да ти дам 1 пример. Работиш 1 месец за заплата 500 лв. Накрая на месеца взимаш заплатата и идва някой 16 годишен с червено пуловерче и ти взима заплатата. Но забележи, този 16 годишен не ти е син. Просто идва и ти взима парите. И медиите му правят евала. И накрая идва някой си Николяй Струмев и започва да го защитава във форумите. Номер 1 си :)
 
Re: Лайфбокс1.цом

Как той конкретно ти е взел заплатата?!
Това бих го разбрал в случай, ако той е продал джумлата и е казал, че е създател на кода. А той пари не е взел. В случая единствените комерсиалисти сте вие. Какви 5 лева, каква заплата?!
 
Re: Лайфбокс1.цом

Заплата=труд, труд=заплата. Ти Иво Апостолов не го ли броиш за човек? Все пак се подиграха с труда му, косвените загуби може да са много повече, след като младежът не е спазил добрия тон и е изцяло в нарушение на всякакви интелектуални и авторски права. Спирам да пиша по темата с теб, защото ти явно си решил да лаеш и явно за теб интелектуалният труд и продукт трябва да се крадат на всяка цена.
 
Последно редактирано:
Re: Лайфбокс1.цом

Стига сте се карали, а вземете да спрете да правите услуга на малкия "измамник" както го наричате и се огледайте правите му реклама. Оставете Иво и засегнатите страни да се разберат с него, осъдят, бият или каквото им е възможно. Малкият е намерил инвеститор вързал си е гащите като е продал сайта/домейна на някой той на втори примерно и после ходете го съдете и доказвайте какво било там преди сега какво е и т.н.
 
Re: Лайфбокс1.цом

5те му минути слава, отдавна надхвърлиха "10те" такива, всички празни приказки се превръщат в някой друг уникален клик, най-доброто, което можем да направим ние, тези без сила в думите си, е просто да спестим по някое друго мнение и случеят ще затихне, според мен.
Мир!
 
Re: Лайфбокс1.цом

Фактът, че е непълнолетен ще се окаже много сериозен проблем.
Не че го оправдава, но усложнява нещата значително.
Чак пък проблем, малкия ми братовчед - 8 клас се беше сбил с едно друго дете и го съдиха - имаше си дело и всичко, накрая се разбраха. Но друг е въпроса, че съдията им е казал:
Какво ме занимавате с детски сбивания, това са глупости и не са за в съда. :)
 
Re: Лайфбокс1.цом

Иво, праснете по инвеститора или телевизиите. СЕМ също е добър старт за вторите.

А на въпросния адаш xeter предлагам да не цитира закони преди да се ограмоти на подобаващо ниво.

П.П. Що не ми дава системата да му натоваря още един непоряд на тоя?
 

Горе