SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Агрегатор за Wordpress

web.seo

web design seo
Разгледах подробно какво има на пазара и след три месеца тестове и след отстраняването на всички бъгове в първоначалната версия съм готов да ви представя нашия продукт. Постарахме се да прескочим конкуренцията и по двата параметъра: цена и функционалност. Нашия агрегатор е по-евтин от най-добрите агрегатори за Wordpress и с много повече функции, някои от тях - наистина уникални.

Нашия продукт се нарича Wordpress Aggregator Platinum, в него има всичкии опции за seo оптимизация и за генериране на уникално съдържание за които може да се сети един болен Seo мозък :)

Освен от линка на продукта горе, подробни описания и документация има и в нашия форум тук. Тук е демо сайта на този агрегатор, може да го видите на жив Wordpress блог, работи там от почти два месеца.

До момента агрегатора работи на около 5 български и над 15 чуждестранни блога. Ако някой от потребителите които вече са закупили агрегатора прочете тази тема, ще съм му благодарен да напише отзивите си тук.

Най-важното: цената на агрегатора от днес е промоционална. Купувате 1, получавате 2. Стандартната цена е около 59 лева, за нея получавате 2 лиценза. Промоцията е валидна до 15 Септември, само за Българи. За чужденците важи стандартната цена - 39 долара - 1 лиценз.

P.S. Полетата за content seo които се виждат тук може да бъдат брой какъвто желаете, във версията която е налична сега са 20. Това ви дава 20х20=400 комбинации за произволен код вкаран във всеки пост.

Ако някой желае повече, може да му бъде обяснено как с проста модификация на 1 ред в php кода да ги направи 100, 500 или колкото пожелае.
 
Последно редактирано:
Re: Агрегатор за Wordpress

Ади пуснете ги по 30 лв. бройката де....

Нали е толкова, 2*30=60, а за 59 лв. получаваш 2 :)
 
Re: Агрегатор за Wordpress

Не се знае. Може да ти хрумне нещо друго. То и аз не предполагах, че ще му намеря толкова бързо приложение на втория, но сутринта, когато ми писаха, че има промоция и получавам втори лиценз на втората минута бях измислил къде ще го ползвам и какво ще го правя :)
 
Re: Агрегатор за Wordpress

Там е работата, че не ми трябват 2. :)

nobreak, имаш ЛС. Ако на някой толкова му трябва само 1 брой, пуснете ми ЛС, ще ви пиша как може да стане. Също така ако ви трябват повечко бройки, пак ми пишете.
 
Re: Агрегатор за Wordpress

shangren, майтапиш ли се?

Ето ги - сравнение на всички агрегатори. Има поне 5 вида за джумла. Цената на топ модела за джумла е малко по-висока, но има малко повече опции и дава с една идея по-качествен контент, което се дължи на това че джумла е ofijd по-висок клас CMS от Wordpress и има доста повече вградени функции.

Ако имаш предвид промоция за тях или подобна цена вече е друго, питайте на лично, ще отговарям.
 
Re: Агрегатор за Wordpress

3dweb
Имах предвид че за WP има мн добри програми и трудно може да се пребориш. Докато за Joomla липсва един добър content grabber (не rss). Помисли по темата.
 
Re: Агрегатор за Wordpress

Аз ми се ще да запитам. тези агрегатори няма ли да вършат работа само, докато Г. не разбира добре лексиката и морфологията на езика ни. Да не земе човек да почне да вдига сателитки и в един момент да се окаже цялата мрежа наказана.
 
Re: Агрегатор за Wordpress

Сещаш се че никой не може да ти отговори на този въпрос - кога и как ще си променят алгоритъма. За момента това работи и се изкарват пари. Докога - никой не може да каже.

Когато се случи, отново ще усъвършенстваме агрегатора и пак ще излъжем google временно, след това те пак ще си променят алгоритъма и така... Това е откакто го има гоогле - seo оптимизаторите и търсачката се надлъгват непрекъснато :)
 
Re: Агрегатор за Wordpress

Съгласен съм с това с надлъгването. Просто се чудех ако падне цяла мрежа, на която разчиташ за сателити за клиентски проекти и ти се сринат доста проекти наведнъж как ще смогнеш да овладееш положението ... но прав си ... да не бъдем толкова черногледи.
 
Re: Агрегатор за Wordpress

krakatau и cloxy - да обясня по-подробно щом имате интерес.

Не е добре да се разчита само на агрегатори. Никога не съм го казвал, а също така и никога не съм го правил, не го и препоръчвам на никого, не и по този начин.

Много хора правят следното: пускат един агрегатор на чисто нов домейн, който няма редовни читатели, не е добре класиран и търсачките още гледат подозрително на него и дори започват да го вдигат. Естествено те никога не постигат добри резултати.

Правилно би било да имате агрегатор като добавка, като допълнение в някой сайт или блог, пълнещ една категория или повече, като допълнение към по-качествено съдържание за да го допълни и да хванете и допълнителните търсения около основните които би трябвало вече да сте хванали в някаква степен (предполага се че потребителя който прави всичко това знае какво прави).

Тогава бихте получили силен ефект за сайта или блога и бихте увеличили още повече посещаемостта му и класирането му. Лично аз винаги съм препоръчвал съотношение на съдържанието от рода на 70% към 30% (генерирано от агрегатор спрямо писано от човек).

Важното е по-скоро това да започнете да го правите в стар сайт, който отдавна има история в google и по-този начин ефекта за вас ще е само положителен и без негативи - търсачката никога няма да си каже че в този сайт има "некачествено съдържание" - съдържанието генерирано от агрегатора просто ще подпомага основния ви контент и ще ви спести големите количества труд необходими ако бяхте тръгнали да го пишете на ръка.

В момента в който съдържанието стане много дори няма смисъл да продължавате да го трупате до безкрай - просто "насъскайте" агрегатора да напълни следващия ваш блог, много по-добре е да хванете 1000 линка от 100 блога към сайта който вдигате, отколкото от 2-3 блога. Не забравяйте че когато домейн X пусне първи линк към домейн Y, той е доста силен, а всеки следващ линк към същия домейн е все по-слаб.
 
Последно редактирано:
Re: Агрегатор за Wordpress

малко офтопик но по темата:

Разрешават ли Адсенс да се им се слагат рекламите на аутоблогове?
 
Re: Агрегатор за Wordpress

Не ми е известно да е забранено. По принцип е забранено това:

Указания за съдържанието

Издателите нямат право да поставят код на AdSense на страници със съдържание, което е в нарушение на което и да било от указанията ни за съдържание. Такова съдържание например може да бъде за пълнолетни, свързано с насилие или насаждащо расова нетърпимост.
Прегледайте всички правила за съдържанието.


Сайтовете с реклами от Google не могат да включват, нито да съдържат връзки към:
порнографско съдържание, съдържание за възрастни или за пълнолетни;
съдържание, свързано с насилие;
съдържание, свързано с расова нетърпимост или пропаганда срещу лице, група или организация;
прекалено вулгарно съдържание;
съдържание, свързано с хакване/кракване;
съдържание, свързано с хазарт или казина;
съдържание, отнасящо се до забранени наркотични вещества и средства за приемането им;
продажба на бира или твърд алкохол;
продажба на тютюн, тютюневи изделия или сродни продукти;
продажба на лекарства, изискващи лекарско предписание;
продажба на оръжия или боеприпаси (например огнестрелни оръжия, части за огнестрелни оръжия, бойни ножове, електрошокови устройства);
продажба на продукти, които са копия или имитации на маркови стоки;
продажба или разпространение на курсови работи или други разработки за студенти и ученици;
съдържание, свързано с програми за възнаграждаване на потребителите за кликване върху реклами или оферти, извършване на търсения, сърфиране в уебсайтове или четене на имейли;
всякакво друго съдържание, което е незаконно, популяризира незаконна дейност или нарушава законовите права на други лица.

Също така издателите нямат право да поставят код на AdSense на страници със съдържание, което е предимно на неподдържан език.

Код:
https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=48182&topic=8423&hl=bg 
https://www.google.com/adsense/localized-terms
 
Последно редактирано:
Re: Агрегатор за Wordpress

bgkulinar, по тая логика трябва да изгорят маса новинарски сайтове. Всеки може да каже че са създадени с цел линкване. Обясни малко по-подробно какво имаш предвид. Пише следното:

Не поставяйте повтарящи се, неподходящи или прекомерно много ключови думи в съдържанието или кода на уеб страниците.
Избягвайте скрит текст или скрити връзки.
Избягвайте „прехвърлящи“ страници, създадени единствено за търсещи машини, както и други подходи „по калъп“, като партньорски програми с малко или без оригинално съдържание.
Не включвайте измамно или манипулативно съдържание или структура с цел подобряване на класирането на сайта си в търсещите машини (напр. PageRank на сайта си).
Създайте полезен и богат на информация сайт и напишете страници, които описват Вашето съдържание ясно и точно.


Това не означава че е забранено, пише Избягвайте страници, създадени единствено за търсещи машини. Всъщност това дали станицата е създадена с тази цел или не никой никога не може да го докаже, още повече ако съдържанието на нея е уникално и не е копирано от никъде.

.
 
Последно редактирано:
Re: Агрегатор за Wordpress

По принцип Гугъл не гледат добре на автоматизираното съдържание, дори когато се отнася до собствения ти сайт тъй като считат, че тези страници не дават стойност на потребителя. Препоръката е да бъдат забранявани за индексация, както и да не се поакзват на такива страници реклами. Не мога да намеря линка, но има такива препоръки.
 

Горе