SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Много ли съм згрешил с това... seo ?

zle

New member
Здравейте , от скоро се занимавам със сео на 2 мои сайта.
Като съм прочел за 2 месеца доста по темата , даже нарочно четох преди да направа 2-рия сайт (той ми е важен).

1. Много голяма гешка ли е , че съм добавил сайта във всички каталози които съм открил , но С ЕДНАКВО ЗАГЛАВИЕ И ОПИСАНИЕ навсякъде.
И какво ще ме посаветвате да направя ? Досега съм го добавил в 50-тина сайта, но в много от тях корекция е невъзможна, понеже при публикация не се създава акаунт.
2. Също така , от значение ли е , че email адреса който съм давал е в abv.bg?

3. Притеснително ли е това : Един месец след като гугъл индексира сайта ми , почна да ми показва ПР 0 (гледам в гугъл тулбар), иначе що годе се класирам по ключови думи. Съдържанието на всяка страница не е много богато , но не и бедно . Всичко само уникален текст по темата.

4. И последен въпрос :) - В сайта си съм добавил 4 линка на 1ва странциа (и 1 банер към tixo, на всяка под-страница във футера), като 2 от тях са референтни - на bgtop и bulgariantop, един е заменен с познат и един е на много добър приятел ( други външни линкове на сайта нямам, а сайта е малък статичен от 5 под-страници).Та въпросът е , дали да направя отделна под-страница , която да кръстя примерно : приятели или нещо подобно. И има ли смисъл от bgtop и bulgariantop , след като идват малко посетители от там. Демек оправдани ли са тези 2 референтни линка към тях?
Предчуствам , че след като прочета отговорите ще си прережа вените. :(
 
Последно редактирано:
Re: Много ли съм згрешил с това... seo ?

1-то е грешка за еднаквите текстове, но имайки в предвид, че са само 50 директории, не е болка за умиране :)
2- грешка е за някой директории които държат мейла да е на домейна, но обикновенно по време на събмита ти го казват, така че ако не си получил такъв отказ по време на събмита, то всичко е ОК :)
3 - мое мнение е да разкараш всички тия ТОП-ове :)
Някой може да каже нещо друго, но ако сайта е слабо посещаван, то няма и особенна нужда от тях.
3 - никак даже не е притеснително, нормално е.
4 - в никакъв случай не прави страница с "приятели" и не превръщай сайта в линкопомойка. Води се от принципа да слагаш само едностранни връзки и в никакъв случай на твоя сайт. Ако слагаш на приятели, не прекалявай и желателно е да са тематически.
Но 2-3 линка не са проблем.
Късмет нататък :)
 
Re: Много ли съм згрешил с това... seo ?

Сайта загуби позиции в гугъл понеже в събота ми хакнаха сайта, най-вероятно някой троянец събиращ записаните фтп пароли на пс-то, или поне аз така си мисля (другия вариянт е през ламерската форма за контакти която имам). Е вече няма да ги държа записани по фтп-клиентите , да ми е за урок.

В понеделник след като видях че не се класира никаде в гугъл, почнах да ровя и намери следното : всичките html страници от които ми се състои сайта са променени в събота на в 14h разгледах ги и открих добавено в тях следното :

<следното беше премахнато защото антивирусните пищяха от цитирания код>

смених файловете които бяха променени и сега чакам.
в webmastertools не ми даде никаква информация за грешки или каквото и да е било.
Дали скоро ще си върна позициите в Г , и трябва ли да направя нещо друго?
 
Последно редактирано от модератор:
Re: Много ли съм згрешил с това... seo ?

1-то е грешка за еднаквите текстове, но имайки в предвид, че са само 50 директории, не е болка за умиране
Не съм убеден, че еднаквите заглавия, евентуално това са и линковете към сайта, е грешка. Линк с ключова дума си е полезен отвсякъде, стига заглавието да съдържа ключовата дума. Виж това с еднаквите описания не е добра идея. Винаги размествай малко текста и преразказвай.
 
Re: Много ли съм згрешил с това... seo ?

качих нов сайт мап , като го качих на следващата сътрин си върнах част от позициите в гугъл , но днес пак никакъв ме няма . Иначе незнам как се споделя на гугъл за промени , аз съм начинаещ :D , и ще съм ти много благодарен ако ми кажеш какво имаш предвид ?
 
Последно редактирано:
Re: Много ли съм згрешил с това... seo ?

За сеото не знам, но със загалвието си ;)
 
Re: Много ли съм згрешил с това... seo ?

За бога, оправи заглавието на темата, защото е сгрешено. ;/
 
Re: Много ли съм згрешил с това... seo ?

А ако може да попитам защо вреди това да се добавят с едно и също заглавие? :?
 
Re: Много ли съм згрешил с това... seo ?

А ако може да попитам защо вреди това да се добавят с едно и също заглавие? :?

Дублирано съдържание. Съответно и ефект - нула.
 

Горе