SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Идеята ми за популяризация на блога ми

ivo.apostolov

Неразбиращ
Наскоро си рестартирах блога и имам най-добрите намерения да го направя по-популярен. Тъй като става дума за личен блог, от който не печеля нищо, средствата за реклама са силно ограничени.
Идеята ми е да дам безплатен самолетен (двупосочен) билет до Западна Европа на един от хората, които постяват връзка към моят блог до 31 октомври.

Как Ви се струва като концепция и на какви подводни камъни, за които не се досещам мога да попадна?
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Пишейки уникално и интересно съдържание, то регистрацията в няколко директории + дмоз ще ти е напълно достатъчна, ако питаш мен.
Отделно ако някой го кефи блога, сам ще го линкне. ;)
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Според мен ако има награда, за да се знае че е наистина случайно, трябва да има нещо като списък с участващи и примерно всеки да си има някакъв номер в тоя списък. След това да се генерира някакво случаино число, но за да е наистина случайно трябва да е нещо което не зависи от теб и е публично (като примерно първото число от тотото на някое теглене на някоя дата или нещо такова).

Мен лично наградата не ми харесва, но всеки си харесва различни работи. Ако да речем не е билет, може да дадеш на спечелилия да си избере между няколко награди и като си избере да му я купиш. Също ще е добре да има повече от един печеливши, за да не си кажат хората е то само един няма да съм аз ;)

И естествено всичко това да се опиши подробно в една страница в блога и да се знае точно как и кога ще разберат кой какво ще спечели и как ще го получи.
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Списък ще има, идеята е тегленето да е чрез зареждане на функция на PHP, която ще генерира случайно число от този списък. Евентуално се замислям дали да не поканя някой човек на кого се има доверие да присъства на тегленето.

За наградата - ще бъде една, поне за сега. Ясно е, че не на всеки ще се хареса, то е и невъзможно. Даде няколко идеи върху, които да помисля.
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

По-добре измисли друга награда, надали някой иска билет за самолет, по добре му осигури почивка в някой български хотел на цената на билета :)
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Честно да ти кажа предпочитам бг хотел пред това да бъда пратен в чужбина, без да имам резервация и да трябва да платя поне 2 пъти колкото билета :) А пък в бг трябва да платя един автобусен билет и ако хотел е all inclusive ще е супер :)
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Според мен по-добър вариант е да предоставиш за тия пари рекламна тениска или някакъв рекламен сувинир. За тези пари можеш да поръчаш някакъв сувинир по поръчка. Било благодарствена плоча или нещо от този сорт. Едно, че тази награда ще остане за спомен от блога ти и второ, че определено ще я виждат повече от приятелите на спечелилият я ;)
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

А защо специално билет или възможност за туризъм!? на каква тематика мислиш да пишеш в блога си.

Ако очакваш популяризацията да я получиш от линкове, то тогава насочи наградите към уеб мастерите. нали те трябва да имат интерес да те налинкнат и да те промотират в проектите си.

идеи за награди.

Хостинг за 1 година от ....
Хостинг за 1 година от друг
Хостинг за една година от 3-ти
Ревю на сайт и съвети за оптимизация на сайт от .... (сеом.бг примерно:)
Адвордс ваучер на стойност 50$
Адвордс ваучер на стойност 100$
Тенискi от sedem.bg
Платинум вордпрес темата... (все ще я ползват за нещо)
Събмит по директории извършено от (seo pi4 примерно)

ето, вече имаш и желаещи наградите и партньори :)
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Пиша доста за пътувания и таргет групата на тези, които ще се интересуват не е уебмастъри, че да им трябва хостинг, сео и т.н. В смисъл трябват ми блогъри, а не хора които изграждат сайтове
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Аха, да, видях го. Блогърите също ползват нещата които изредих като варианти, но може да се профилира допълнително, според нишата и таргета :)
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Да наистина щом ще слагат линкове, все ще са някакви webmaster-и. ;)
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Все някакви да, но на човек, който просто си поддържа собствения блог не ми е ясно за какво му е още един хостинг?
Да не говорим, че на тези пък, които сериозно се занимават с уеб дивелъпмънт би ми изглеждало супер подозрително ако някой толкова му е притрябвал хостинг от 60 лева на година.
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Първи подводен камък - след тегленето на наградата, 80% от участващите свалят линковете.
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Да, това го очаквам, но на мен целта ми е да накарам хората да влязат, мисля след това ако не ги спечеля с това което пиша е безсмислено да имам посещения от тяхна страна в сайта ми :)
 
Re: Идеята ми за популяризация на блога ми

Според мен идеята е супер, при положение, че всичко е справедливо :) Колкото до тениска - всеки може да си поръча за 10-15 лв, а благодарствена плоча - забрави някой да те линкне - народа очаква материални облаги, а не някакви "усмивки по радиото" :)

Според мене действай, но все пак лимитирай бюджета, за да не се окаже, че трябва да платиш някакъв супер солен билет :)

И предвиди билет за 2ма защото народа ако е сам ок, ама аз примерно никога няма да се зарибя за единичен билет. Жената на буксир с въже ли ще лети след самолета :D
 

Горе