SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

palmag

Member
-Здравейте, захванал съм се с един проект, в който възнамерявам, да изградя сателитна мрежа, от няколко главни, сателита за моя сайт.
-Покрай това, възниикнаха няколко въпроса, на който не успях да намеря отговор с търсачката.
-Първо искам да кажа, че възнамерявам да изградя сателите си, при различни хостинг доставчици съответно на различни IP.

-Въпроса ми е свързан със разполагането на сателитите по хостингите (разбираите го по различните IP).
-По конкретно се интересуеам, какви трябва да са връзките между тях(или може би трябва ли да има връзки - това вие ще кажете, след като прочетете какво имам в предвид).

-Нека наречеме за краткост хостингите с техните IP, съответно IP1, IP2, и IP3, IP4 (всеки от хостингите дава възможност да се добавят няколко adonn домеина), умишлено съм редуцирал, броиката на хостингите (респективно IP), само до 4 за да не става, прекалено сложен въпроса ми :).

Списък въпроси:
1.Правилно ли е от IP1, на който се намира главния ми сайт, да разположа сателит които да , дава линкове, към IP2 сателит, който от своя страна да , дава линкове, към главния ми сайт IP1.

2.Правилно ли е от IP1, на който се намира главния ми сайт, да разположа сателит които да, дава линкове, към IP2 сателит, който от своя страна да , дава линкове, към IP3 сателит който да , дава линкове, към главния ми сайт IP1.

3.Правилно ли е на IP2, да изградя сателит, които да, дава линкове, към сателит намиращ се на IP1, който от своя страна да , дава линкове, към IP3 сателит, който да дава линкове към IP4, които да дава линкове към главния ми сайт IP1.

4.Правилно ли е на IP2 и IP4, да изградя сателити, ще го кръстя условно IP2-А и IP4-А, които да дава линкове към IP3 сателит, кръстен IP3-B, който съответно да дава линкове, към главния ми сайт IP1.

5.Правилно ли е на IP2 да изградя сателит, ще го кръстя условно IP2-А, които да дава линкове, към IP3 сателит, кръстен IP3-B, който съответно да дава линкове, към главния ми сайт, и същевременно да изградя на IP3 сателит, кръстен IP3-C, който съответно да дава линкове към IP2 сателит, кръстен IP2-D, който да дава линкове към главния ми сайт IP1 - тоест един вид, да създам 4 сателита, разменящи си двупосочно линлинкове, които в краина сметка, водят към главния ни сайт.

6.Правилно ли е на IP2, IP3, IP4 да разположа сателити, които да дават, кръгово линкове един към друг, и кум главния сайт IP1.
-Давам и пример IP2, със сателит с име IP2-А, да дава линк към IP3, със сателит кръстен IP3-B, който да дава линк към IP4, със сателит кръстен IP4-C, който да дава линк към главния ни сайт IP1.
-Същевременно IP3 със сателит кръстен IP3-АА, който да дава линк към IP4, със сателит кръстен IP4-АB, който да дава линк към IP2, със сателит кръстен IP2-АC, който да дава линк към главния ни сайт IP1.
-Вероятно вече се сещате и за 3 част от примера, ако сте разбрали всичко до тук, но все пак ще го напиша :).
-IP4 със сателит кръстен IP4-ААА, който да дава линк към IP2, със сателит кръстен IP2-ААB, който да дава линк към IP3, със сателит кръстен IP3-ААC, който да дава линк към главния ни сайт IP1.

7.Правилно ли е на IP2, IP3, IP4 да разположа сателити, които да дават мрежово линкове един към друг и към главния сайт IP1.
-Давам и примерн сателити във IP2, IP3 да дават линкове към IP4 сателит, който да дава линк към главния ни сайт IP1.
-Същевременно IP3, IP4 сателити да дават линкове към IP2 сателит който да дава линк към главния ни сайт IP1.
-Също така IP4, IP2 сателити да дават линкове към IP3 сателит който да дава линк към главния ни сайт IP1.

8.От части, въпро са ми може да се обобщи така - по колко сателита, от дадено IP (респективно закупен от нас хостинг акаунт), могат да сочат към нашият главен сайт, намиращ се на друго IP .

-Предварително искам да благодаря на всички споделили своя опит, извинявам ако има някакви правописни грешки. :)
-Надявам се достатъчно ясно да съм задал въпроса си.
 
Последно редактирано:
Re: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

Аз разполагам няколко сателита на различни хостинги и IP-та и от тях всеки сочи към главния ми сайт и към негови вътрешни страници. От главния сайт нямам връзки към тези сателити. Сателитите си ги развивам отделно - контент, връзки и тн.
 
За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

Не схванах нищо :) Според мен е грешно изобщо да наричаш сателита сателит.
Аз например ще си ги развивам като нормални сайтове, без никакви линк схеми. Ще започна постепднно, един по един. Както и домейните също ще си ги регистрирам в произволно време.
Бих им вкарал съдържание - уникално, смислено и полезно.
Бих сложил само един изходящ линк само от началната страница, който не е сайдуайд.
После следват социалките и директориите за статии :)
Така мисля аз поне за правилно, аз така работя :)
 
Re: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

Както по-горе казват, третирай ги като отделни блогове/сайтове, а не като нещо с цел да получиш беклинк. Ако искаш качествени линкчета, направи си хубави и уникални блогове.
 
Re: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

-Възнамерявам да последвам съвета на Андрей, особена за главните ми сателити, тъй като вярвам че някои ден могат да се окажат полезни и в други проекти.
-Смятам да ги изпълня с качествено, уникално съдържание.
-Въпроса ми е - както съм написал и по горе - как да разположа линковете между отделните сайтовете (IP), така че Google да не ме отсвири?
-Същевременно искам да създам мрежата си, на колкото може по-малко отделни IP, нека така да го кажем, всяко едно IP по малко, се равнява на няколко домейна в повече, които мога да развия.
-Най основно ме интересува как вие структурирате мрежите си.
 
Re: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

Пич как не те мързи да пишеш толкова незнам :) но щом те влече писането значи ще имаш много уникален материал. Другото нещо е едвали някой е издържал да ти прочете целия пост аз стигнах до средата и започнах да прескачам. Спирам да пиша че ще ми теглиш една майна :) Та за да не те заподозре Г ги направи на групи (ИП1 както си ги кръстил) и всичко домейни на това ИП да са с един ухоис за да нямат допирни точки, използвай различни темплейти, ако слагаш контактна или друга информация да не е еднаква. В общи линии вземаш 2 сайта и ги гледаш за прилики един с друг. Ако ти неможеш да си намериш прилики значи и Г няма да може. Другото за което питаш е дали Г може да проследи линковете, да може затова недей да затваряш кръговете. Тоест от 1 даваш към 2 >3>4 и така нататък. В този вариант можеш да пуснеш от всички линк към главния сайт. В другия случай 1 линква към абсолютно всичко, 2 линква към всичко без 1, 3 линква към всичко без 1 и 2. В общи линии е това. Ако има въпроси пиши макар че ме мързи да пиша.
П.С. дължиш 2,50лв. :)
 
Re: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

Muti благодаря ти, за информацията която сподели, радвам се, че си успял да прочетеш половината от поста ми ;) и най вече че си разбрал, какво се опитвам да разбера, ще се радвам ако и други хора споделят своя опит.
 
Re: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

Правилно е да не се гледа на тях като сателити а да се работят като основни проекти, така освен теб и търсачките ще ги вземат като такива ...
 
Re: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

Аз също бих ти препоръчал да направиш няколко основни сателита които да развиваш с уникално и качествено съдържание.

В никакъв случай не ги навързвай - 1-во защото Г. ги усеща тия неща :) и 2-ро защото ако омажеш нещо рискуваш част от мрежата.

Колкото повече ги навързваш, толкова повече рискуваш да стигнеш до момента, в който пускаш във форума 300-400 наказани домейна за продажба ;)
 
Re: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

Това е затворена въртележка. И е с малко сателити и Г може да я хване понеже са до 3 линка. Човека не иска затворена за да няма затваряне на линковете с цел да не се проследят кръговете.
 
Re: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

В една статия от началото на годината се казва: The Link Wheel is Yesterdays News and Is DEAD!
Това е един от най-разпространените Link Wheel - Link Tree.
Най-доброто е Link Chaos. Схеми можеш да намериш в нет-а колкото искаш. Не включвай само твои сателитки, ползвай и готови платформи, и .doc шеринг и PDF шеринг..... Задължително ФБ страница и много социалки.
 
За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

правиш си основни сателити на собствени домейни , по възможност ги разхвърляй на различни ип-та и пак по възможност различни whois , по мое мнение линкове по между тях е излишно , може ако не се затваря кръга , но лично аз почти никога не ги линквам а само към главния сайт , след това правиш сателитки на фрее платформи wordpress.com ,wordpress.bg .blogspot bla bla
от фрее платформите линкваш главния + другите сателитки , някой казват , че линк от сайдбара си е ОК други линкват само от статиите както ти е кеф :) важно е линкове да има и пак според мен няма смисъл да се линкват една друга ,
примерно ако си направил 5 сателитки на основен домейн
и 30 сателитки на фрее платформи
от 5-те линкваш главния , а от 30 те фрее линкваш рандом тези 5 + главния , нека и другите да се изкажат , но според мен така най-малко има шанс да ти изгърми някой сайт :)
и гледай уникалността да е висока на текстовете

а самите плаформи може да ги линкваш от социалки примерно :) а линковете в социалките може да ги линкваш с блогпосове , :) бе варианти за линкове ммного
 
Re: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

Това е за китайски ботове и фермери. То големите сайтове в един даден момент от живота си имат нещо подобно, но това се гради с години.
 
За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

след това правиш сателитки на фрее платформи wordpress.com

Сателитите в wordpress.com се трият по дефолт. Само един репорт е достатъчен да го премахнат. И целият ти труд отива на кино.
 
За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

правиш 1 сателитка там , не съм казал правиш 100 , лично аз имам към 28 платформи без да броя мойте 10 който съм направил точно с тази цел ,
и в момента гледах от около N бройка клиентски сателита там един нямам изтрит

трябва да занете , че Винаги ще има 10-15% фира от фрее платформите , но това не значи ,че не трябва да се ползват !
ето един бонус

http://wordpress.com/спокойно може си направи 10 сателитки тук
http://webnode.com/
 
За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

Много полезна тема и мога да се съглася с почти всичко. Учудващо е колко бързо 3-ните линкове няма да са актуални
 
За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

За: Как правилно да изградим сателитната си мрежа.

Сателитите в wordpress.com се трият по дефолт. Само един репорт е достатъчен да го премахнат. И целият ти труд отива на кино.

Не съм много За безплатните блогове
Има домейни за по 1-2 долара от време на време, по-добра инвестиция е,най-вече, заради труда
 

Горе