SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Къде сбърках с 301 редиректа

primedst

New member
Здравейте.
Имам следния проблем.
Страницата ми "prime-dst.com/category/73/ofis-stolove-i-aksesoari-za-tyah.html" излизаше на 51 място в гугъл по ключова фраза "офис столове".
Реших, че ако променя адреса на "http://prime-dst.com/офис-столове" и направя 301 редирект, би трябвало Гугъл да ме индексира по-добре по тази ключова фраза.
Редиректа направих чрез .htaccess, чрез добавяне на следния ред:

Redirect 301 /category/73/ofis-stolove-i-aksesoari-za-tyah.html http://prime-dst.com/офис-столове

Да, ама не! Сега изобщо ме няма в първите 10 страници срезултати по фраза "офис столове".
Та това е и въпроса ми към знаещите - Къде сбърках ?!?

Предварително благодаря за отговорите!
 
За: Къде сбърках с 301 редиректа

За: Къде сбърках с 301 редиректа

Тази новата страница (http://prime-dst.com/офис-столове) връща грешка 404 и след това препраща към началната страница на сайта ти. Затова те няма.

Според мен редиректа не ти се е получил за да дава 404, защото си използвал кирилски адрес. За целта промени енкодинга на .htaccess файла на utf-8 without BOM.
 
Re: Къде сбърках с 301 редиректа

В индекса още стои старата страница. Когато изчезне, значи е хванало редиректа. Да се надяваме, че тогава ще си върнеш позициите.

Едит: Тази 404 грешка, за която говори Андрей не е фатална в случая, но е добре да я оправиш. При самия редирект си препраща правилно, но има една малка буква в адреса, която не е кодирана. По-точно последната:

%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%81-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2e

Дори си я оставил на латиница, а не е на кирилица!

Търсачките ще виждат редиректа правилно, но потребителите ще имат проблем и ще им връща 404, когато напишат адреса ръчно или го копират от някъде.
 
Последно редактирано:
За: Къде сбърках с 301 редиректа

За: Къде сбърках с 301 редиректа

Благодаря на всички. Оправих го и направих адреса на латиница. Нещо магазина явно омазва адреса на кирилица и както и да го пишех, ръчно и при копиране винаги даваше 404. Но не вярвам да е проблем латиницата , защото Гугъл си хваща правилно тези думи, дори и изписани на латиница.
Отново благодаря за съветите! Сега остава да видя ще има ли ефект в класирането.

P.S. Абе ще се науча аз някога.....:)
 

Горе