SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Лиценз за уеб дизайн и девелопмънт

m_tin

New member
Здравейте колеги, изправен съм пред един спешен казус. Имам клиент, който желае да му бъде разработен уеб сайт. Тъй като по принцип не извършвам подобна дейност, но имам фирма, която се занимава с рекламна дейност не съм сигурен дали няма да се вкарам в беля, ако му изработя уеб сайт при положение, че искам да му пусна договор, в което е описано, че той става притежател на правото върху него. Работата е такава, че не знам дали е необходим лизенз за извършване на подобна дейност (както е с цигарите например). Реално би трябвало да има проблем ако използвам материали, обект на авторско право в разработването - било то текст или снимка. Реално на моя клиент ще му предоставя модифицирана версия на софтуерни разработки със свободен лизенз за разпространение, за които няма проблем да бъдат използвани, модифицирани или предоставяни на други лица - било то безплатно, или срещу такса. Имаше мисля че само условие да се осигури достъп до сорса на разработката. Та... имате ли идея дали моята фирма трябва да има лизенз за създаването на уеб сайтове(Дори с безплатни разработки) и ако да - кой издава подобни лизензи. Благодаря ви много за съдействието!
 
За: Лиценз за уеб дизайн и девелопмънт

За: Лиценз за уеб дизайн и девелопмънт

Не ти трябва лиценз.
 
За: Лиценз за уеб дизайн и девелопмънт

За: Лиценз за уеб дизайн и девелопмънт

Дори фирма не ти трябва - затова този пазар е на такова ниво.

Лъжеш се, нивото на пазара е преопределено от платежоспособното търсене.
 
Re: За: Лиценз за уеб дизайн и девелопмънт

Re: За: Лиценз за уеб дизайн и девелопмънт

Благодаря за отговорите. Иначе и аз съм на мнение, че нещата трябва да се случват далеч по професионално. И то не за да се хвалим кой е по-голям професионалист, ами за да се развиват нещата и да се усъвършенстват :) Мисля, че това е смисъла.
 

Горе