SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Мнения за SMF форум

Federal

New member
Здравейте,

по-рядко съм срещал инфо за тази система и се интересувам, какво може да се каже за нея + и - ?
 
За: Мнения за SMF форум

За: Мнения за SMF форум

Лек, и същевременно сигурен и мощен скрипт. Малко товари сървъра, особено с малко пипане тук там. Инсталацията "по дефулт" предлага кажи речи всичко за функционирането на един добър форум, най-много да се наложи допълнителното инсталиране на някой плъгин за решаване на определени цели. Администрацията е подредена и разбираема но с малко по-особена структура с която човек да трябва да свикне. От към СЕО като че ли маааалко отстъпва на phpBB. Много хора имат проблем със спам ботовете - нещата се оправят с капча+контролен въпрос, още по-добре и с допълнително активиране на потребителите от админа. Подръжката е добра, скрипта има стабилно и развито комюнити.
 
За: Мнения за SMF форум

За: Мнения за SMF форум

От доста хора ще чуеш, че е лош за SEO... Самият факт че Бг Мама е на SMF, при това на дроста древна версия, ще те накара да не се доверяваш напълно на това твърдение :)
 
За: Мнения за SMF форум

За: Мнения за SMF форум

Модули и ъпдейт пускат ли се трудно? Търся база, за да го сравня с phpbb3
 
За: Мнения за SMF форум

За: Мнения за SMF форум

Ъпдейтите са на принципа " един клик & инстал". В административния панел излиза съобщение и само трябва да кликнеш за ъпдейт. От 2006 година омазан ъпдейт на SMF форуми не съм имал, но по принцип не трябва да се рискува с ползването на изчанчени теми със собствени глезотийки. Качването на плъгина е с плъгин менаджер - кликаш, качваш, инсталираш. Хубавото е че преди инсталацията минава проверка за съвместимост и последната стъпка винаги може да се пропусне.
 
Re: Мнения за SMF форум

С един милион мнения и с дисалау в роботс пак ще имаш СЕО, независимо от ЦМС-а :). Ако мамите си оправят сеото, мисля, че ще станат номер едно в Гемиус.
 
Re: Мнения за SMF форум

Напротив. Чист php код, с малки познания човек може да промени всичко сам без да разчита на готови допълнения. Отделно има и предостатъчно готови.
Кошмар за промени е VBulletin, SMF-a е песен.
Проблем според мен е сравнително трудния ъпгрейд между основни версии - от 1.хх към 2.x.
Страхотна администрация, опростена до минимум, почти няма недостатъци - безс***** най-доброто сред безплатните предложения.
Сравнение с платените ксенфоро, вбюлетин, иконборд... не се наемам да правя, но е факт, че досега не мога да схвана защо си потроших нервите с миграция от SMF към Бюлетин... Ползите засега... не се виждат.


ПС - по-добре да можем да пишем *****, отколкото думичката безс***** да излиза със звездички :) Тези филтри не са особено полезни според мен...
 
Последно редактирано от модератор:

Горе