SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Премахване на print версиите на сайт чрез URL removal в GWT

robby999

New member
Смятате ли, че е удачно да извадя от индекса принт версиите на даден сайт направо чрез URL Removal на Google Webmaster Tools? Има ли някакъв риск според вас?
 
Re: Премахване на print версиите на сайт чрез URL removal в GWT

Опасявам се, че няма да излязат от индекса или ако това стане, ще бъде доста бавно. По принцип съм сложил един код на главната страница, но месец по-късно в GWT все още ми дава дублираност на нормалните страници и принт версиите им. Знам, че в GWT всичко сe отчита с порядъчно закъснение и започнах да мисля за вариант, с който въпросът ще се реши светкавично. Виждаш ли някакъв риск, ако действам с директно URL removal?
 
Re: Премахване на print версиите на сайт чрез URL removal в GWT

не ги махай

сложи на всяко урл принт еквивалента му с това


Код:
<link rel="alternate" media="print" href="http://www.site.com/print.html?id=9551" />

примерно

и тогава няма дублиране и Г не църка
 
За: Премахване на print версиите на сайт чрез URL removal в GWT

За: Премахване на print версиите на сайт чрез URL removal в GWT

Ами хората ти казаха как можеш да го направиш. Иначе конкретно за въпроса ти, какъв риск да има? Просто ще се махне от индекса и това е. Имай предвид, че ако не е блокирано с роботс или noindex то след време ще се върне само. То това съобщени и те ще ти го изпишат там като премахваш. Иначе доста бързо премахват от там. Аз махах на скоро и не знам колко точно време мина но със сигурност след 1 ден го нямаше.
 

Горе