SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблем с регистрация на домейн

sofremonti

New member
Та значи на 22 декември нещо ровех и ми излезе, че seo.ch е свободен за регистрация. Погледнах whois - домейна не е регистриран. Погледнах в архиватора - има го от 8 март 2001г. Плащам си паричките в един гръцки регистратор. Излезе нещо, че тия .ch домейни се регистрират от 1 до 10 дни. И като ги знам гърците как работят по празници, реших да намеря друг регистратор. Тоя път попаднах на новозеландци. Даде ми и там, че домейнчето е свободно и няма проблем за регистрация. Там беше instant, демек веднага. Платих си и излезе едно pending. И оттогава и в двата регистратора никаква информация. Всеки ден проверявах в whois дали е регистрирано вече, но нямаше нищо. До днес, когато даде, че домейнчето е регистрирано от друг. Лошото е, че на тия домейни не дава датата на регистрация.

Кво мога да направя и имам ли някакви шансове да си го взема? Всякакви съвети са добре дошли.
 
Re: Проблем с регистрация на домейн

Малко картинки:

4195424k.jpg


При новозеландците датата е 23, щото са малко напред от нас :evil:

4195426M.jpg
 

Прикачени файлове

  • 4195424k.jpg
    4195424k.jpg
    40.9 KB · Преглеждания: 0
За: Проблем с регистрация на домейн

За: Проблем с регистрация на домейн

Всеки домейн е свободен докато не бъде регистриран от някого. Това че си го заявил през незнайни регистратори, които не е ясно как регистрират ccTLD-та и дали изобщо имат договор с nic.ch не ти дава никаква сигурност или права да преявиш претенции за собственост. И да знаеш датата на която е регистриран това няма да ти помогне особенно.
 

Горе