SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Рецепта high PR за short Time!

Re: Рецепта high PR за short Time!

тук съм съгласен с теб.
Не трябва да се правят неща от които не се разбира и то върху нещото от което си вадиш хляба. Просто отделете средства за тази цел, за да може тя да се извърши професионално. Не да си блъскате главата после и да хабите доста време, нерви и повече ресурси (защото много малко хора ще се навият да дооправят преди това оцапано място, а ако се навият ще е за повече пари от обикновенното), до като премахнете всички вреди, които сами сте си направили на собственият труд.
Това важи не само за оптимизацията и уеб дизайна, а за всички сфери нашият съзнателен живот.

Поздрави и много пожелания за успехи!

П.П. До hdm: споко ... после ще аутсорсна към тебе :p
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Т'ва искам да го видя, интересна врътка :)
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Колко малко думи а толкова голям смисъл в тях.... определено като се замисли човек е точно така .... човек е вложил толкова много усилия, знания и време/най-вече/ да създаде нещо качествено като дизайн и навигация в един сайт и накрая да се оплеска цялостно сайта заради именно "Всеки е майстор" /всеки всичко може :nono:/ .......
благодаря за публикациите
п.с. тая тема приминава във философски размисли и страсти ;D
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Aми малко не съм съгласен (или пък не съм разбрал правилно)
В смисъл такъв - ако се интересуваш от нещо и искаш да го научиш , то единственният начин за научаването е постоянното повторение , експериментиране и т.н. Пример - Математика . За да научиш математика трябва да решаваш задачи , за да научиш английски трябва да четеш и пишеш на ангийски и т.н.

С другото съм съгласен - че ако сайта е важен и утвърден в дадена област , то да експериментирасх върху него е като игра на руска рулетка и е по -добре да се викне специалист ;)
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Зависи от човека. Има хора които разбират и научават нещата само от четене. Но най-добрия (според мен) начин да разбереш нещо е да го пробваш, да експериментираш. Но тези неща трябва да се правят на лични страници и на саитове направени с тази цел, а не на сайтове с които си изкарваш хляба и още по малко на сайтове на клиенти. Ако нещо се прецака губиш клиента и възможни други такива.

Според мен ако искаш да се занимаваш сериозно и професионално с СЕО трябва да експериментираш, да пробваш нови техники, да поемаш рискове и определено да четеш и да се учиш от правилните хора. Но НИКОГА не правете неща за които не сте 100% сигурни или неща заради които след време ще заличат саита от Интернет пространстово, не и на важни за вас и вашия бизнес сайтове.
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

oggin каза:
започвам да се питам аз ли не съм наред или почти всички мои сънародници предпочитат да си оправят колите , телевизорите , бойлерите 1 и себе си сами ?

никой ли ... поне тук ... не е прецаквал поне един сайт ?
никой ли не може да предупреди хората за всевъзможните грешки които могат да докарат поредния филтър на Google за сайта им и целия труд барабар с хубавия домейн да отидат на кино ???

Моля Ви , не си прецаквайте сайта! Учете се на друг сайт, който не е важен за ВАС. Четете и се мъчете, но важното го дайте на професионалисти !

Това да си оправяш всичко сам е наследено от времето на комунизма - ако специалиста в съответната област не ти е приятел или приятел на приятел брои се закъсал и по добе се оправяи сам.

Иначе и аз ще подкрепя това изкаване ако става дума за фирмен / бизнес сайт - по добре наемете професионаист (освен ако шефа ти не те е натоварил и с тази задача и не му се вадят повече пари - тогава почваш да деистваш бавно и ако не разбираш нещо или не си сигурен питаш по форуми )

пп офф/ @oggin - бате ти защо се правиш че не съществуваме ? Имам на предвид обикаляш доста други форуми но не влизаш при нас
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

влизам аз влизам ;) но само чета ! явно нямам какво да кажа по въпроса :(
а мен по комунистическо време така ме учиха - като нямам какво да кажа да си седя и да чета без да се обаждам :p

но си прав, наблюдавам аз какви ги вършите там (и хубави ги вършите, че и добре при това), та айде засилвам се да се опиша поне профилно като начало ... паааазииии сееее ... идаааааа :D
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

А ако например моя ранг е 4 и имам backlinks на други сайтове с PR например 2 или 3, това дърпа ли моя назад или не оказва влияние?
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

това че имаш линкове от сайтове с по нисък ПР няма значение. По важно е това дали страницата от която идва линка ти (или целия саит) отговарят на тематиката на твоя. А и не изключено тези сайтове да качат ранка си и дори да станат с по висок ПР от твоя. Аз лично смятам, че много хора са прекалено вмниачени относно ПР и пренебрегват други фактори. Ранка е важен, не споря, но има каде каде по важни неща за един линк
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Искаш ПР за кратко време? Времето е около три месеца - Ъпдейти на Пейдж Ранк са приблизително за толкова време. Искаш да е лесно? Веднага ще ти дам два примера:
http://bgwebmast.free.bg/ - спам сайтче, с което участвах в едно СЕО Състезание. Вдигна много лесно ПР3 и то стабилен (много учудващо, имайки предвид якото спамене) - оцеля вече 3ти ъпдейт и все ПР3 си стои. В момента Гуугъл намира 4 линка към него. - 4 линка - ПР3.
http://tstravel.net/ - сайтче, по което работя сега - има нужда от смяна на дизайна и линк билдинг - ПР4 с около 10 реални линка.
Това, което се опитвам да ти кажа : всичко зависи от линковете ти, не е нужно да направиш 1000 директори субмишънс и да наспамиш 500 блога (въпреки че и това е вариант), но може и по-лесно да станат нещата. ;)
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

Вероятно това ще ти е интересно:

Secrets to a PR7 blog at ivostankov.net

Yugatech.com обясняват как постигат блог с PR7 за по-малко от 6 месеца. За български сайт това граничи с невъзможното, но все пак... няма невъзможни неща.
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

И на мен не ми се вярва макар и да разбирам толкова малко от СЕО, като ми казаха някой работи и се хванах за главата ;D , в тази сфера на интелектуален труд могат да се изработват шедьоври с минимум усилия... стига да знаеш как ! ;)
 
Re: Рецепта high PR за short Time!

може да стане , но не можах да намеря блога със 7 ПР

ПС
това ми звучи малко като онова циганче дето казало
-"еее колко хубаво да ядеш кюфтета " ,
а другите го попитали
-"ти откъде знаеш ял ли си ??? "
-"Не бе ама батко гледал един как яде "

:buttrock:
 

Горе