SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Спад на приходите от адсенс

Re: Спад на приходите от адсенс

Търсите ли вече копирайтъри с "Бизнес японски" :)
 
Re: Спад на приходите от адсенс

Аз не съм забелязъл спад, освен в случаите, когато по някаква причина ми пада трафика.

Но за друго пиша, преди малко видях, че имам клик за €13.34. :eek:

Ще се дълбае в тази ниша. :)
 
Re: Спад на приходите от адсенс

А коя е нишата :)

Чуден въпрос :D
направо се зачудех дали да не предложа 10тина долара на колегата за въпросния сайт. ;)
 
Re: Спад на приходите от адсенс

Колеги при вас има ли спад в цената на кликовете от 15 май досега? Спадът е за сайт на гръцки, с английски и други европейски езици няма промяна. Заплащането на кликовете е на половина от нормалното средно ниво за съответния трафик. Забелязах и нещо друго от 15 дена насам, понякога в един момент гугле сочи една сума, след 15-20 минути преизчислява сумата с няколко цента по-малко (до 20-30 цента) - това е от време на време, но преди не се случваше. Някой да има подобни наблюдения и на какво се дължат тези спадове?
 
Re: Спад на приходите от адсенс

От 13-ти сигурно е започнало. Само CPM ли е паднал или и CTR?

И при мен редовно има промени в цените на кликовете, но предимно на сайтове с пръсната аудитория, не само от една държава. Примерно посетители от Бразилия, Германия, Чехия, Италия, Великобритания, Канада, Австралия, Южна Африка и още 10-15 държави в един сайт. Стои си отчетен клика, със стойност нула и при окончателните за деня, на този клик, цената вместо 0 вече е 2,40 да речем. Имал съм и случаи, както казваш и ти, да го гледам през деня как се променя. И нагоре и надолу.
 
Re: Спад на приходите от адсенс

Ами пич, ти следиш ли кво става в Гърция? :)
Нормално е да има спад.
 
Re: Спад на приходите от адсенс

Traki: Точно както ги описваш са нещата, за CTR няма особени промени. Много ми е интересно през юни как ще бъде. Добре е, че не само при мен се появява този проблем. :rolleyes:

Ivor: Кризата и стачките не са от 15 дена нали? Вероятно има някакво влияние, но не кризата там е основното.

По принцип го отдавам на сезонност, следпразнично/околопразнично/ваканционно настроение, липса на качествени рекламодатели и евентуално раздаване на безплатни ваучери та дори и на факта, че месец май е "междинен".
 
Re: Спад на приходите от адсенс

Traki: Малко допълнение, CTR също има малка промяна - за май - най-силното е било 7:36% (разбира се от първите 15 добри дни на месеца), най-слабото е 2:52% и средно до тук 4:16%. Забелязвам, че колегите отдават особено значение на CTR.
 

Горе