SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Страдам от липса на коментари :(

martinessko

New member
Доста статии прочетох за това как да предизвикаме читателите ни коментират. Спрях се на една обширна, написана в блога на Огнян Младенов, работих в/у нея и пак - суша. Често си мисля, че нямам коментари, понеже сайтът е новинарски, но като погледна конкуренцията виждам, че това не е така. Като за малък град е нормално новините да са едни и същи (есе пак са си новини), но се забелязва, че при тях хората "говорят", обсъждат случващото се, а при мен .. НЕ. Формата за коментари на конкуренцията е същата.

Бихте ли ме съветвали, какво още да пробвам или може би - какво бъркам ?
 
Re: Страдам от липса на коментари :(

А случайно при теб да се изисква регистрация?
Ако е така, пусни да се коментира без регистриране.
Ако не е в това проблема не знам и аз, опитвай се да пишеш новините малко по предизвикателно, един вид да изразиш мнение или да вземеш страна, тогава все ще се намери някой опортюнист и ще стане диалог
 
За: Страдам от липса на коментари :(

За: Страдам от липса на коментари :(

Предполагам става дума за регионалният ти новинарски сайт - "Силистра Днес". Ако съм прав, долните ми препоръки са основно към него, но не задължително.

Да подчертая, че мотивирането на потребителите да коментират е доста трудоемък процес и наистина изисква доста време и експериментиране.

По принцип регионалните новини не са особено привлекателна тема за обсъждане, което затруднява ситуацията още повече. Ето и какво ти препоръчвам аз ( ако желаеш го вземи под внимание, просто си е мое мнение от малко натрупаният ми опит като блогър ):

- Както каза @irgy.net, ако си пишеш сам новините се старай по някакъв начин да ангажираш вниманието на читателите и да ги накараш да изкажат своето мнение по въпроса;
- Според мен подредбата в сайта ти по никакъв начин не показва на потребителите, че въобще имат възможност да коментират ( хубаво, че съм свикнал да разпознавам Wordpress и да ми е ясно, че някъде под новината ще има и формичка за коментари ). Ако можеш размести малко каретата, така, че полето за коментар да ти е в по-видима част и да не стои така сухо, както в момента. Ако случайно нямаш възможност за разместване, добра идея е да сложиш някакво банерче с котвичка, която да премества скрола директно до формата за коментар;
- По възможност преведи всичко в формата за коментари. По принцип новинарските сайтове трябва да излъчват сериозност. Да не говорим, че хората които са по-склонни да изкажат мнение са на повечко години, някой не толкова компютърно грамотни и знаещи чужди езици;
- Последното за което се сещам в момента е, че можеш да сложиш едно каре в дясната лента - "Най-нови коментари", което да е достатъчно видимо и да мотивира дискусия към дадена новина.

Понякога се налага леко да побутнеш с фейк коментари ;)

Надявам се да съм ти бил полезен с нещо и ти желая успех!
 
Re: Страдам от липса на коментари :(

1. Интегрирай и коментари с Facebook профил
2. Хората коментират, когато ги провокираш. Най-добре се провокира с хейт, но помисли имаш ли нужда от такива коментатори
3. Поработи още върху авторитета на домейна и докарай трафик. За да коментират хората първо трябва да дойдат на сайта ти.
4. Ако направиш правилно точка 3, SEO-тата сами ще дойдат ...

Бог да ти е на помощ тогава :)

климатици Силистра каза : ...
ПВЦ дограма Силистра рече : ...
 
  • Like
Реакции: Alf
Re: Страдам от липса на коментари :(

Интернет тролове има във всички големи новинарски сайтове и си предизвикват доста коментари, били те кадърни или не, другия начин е да симулираш подобни (както се развива форум) ...
 
Re: Страдам от липса на коментари :(

Благодаря, за помощта.
Оги (ако мога така да се обърна), не смятам, че проблема е в броя на посетителите, понеже имам значително добър поток от посетители, ама НЕМИ :D
Ще поработя почивните дни в/у това и ще видим дали ще има резултат.
 
Re: Страдам от липса на коментари :(

Така, отново послушах Оги и инсталирах и ФБ коментарите. Доста ми допадат, но ме дразни факта, че не са синхронизирани с коментарите на ЛП.
Има ли вариант това да стане(като се коментира през ФБ, ЛП да го засича и отчита) защото сега като се коментира от ФБ не ми излзиа в таба "последни коментари" и в самата новина не е посочено, че има коментари.
 
За: Страдам от липса на коментари :(

За: Страдам от липса на коментари :(

Колега Мартинеско! Кмета или Кметицата на Силистра ще ти помогне за възвръщане на сайта ти в пълна сила. Веднага започвай с материали за местната власт и общинския съвет и ще видиш колко коментара ще получиш. Аз бас ловя, че половината Силистра не харесват кмета си!:wink:
 
Re: Страдам от липса на коментари :(

Хаха, вярно е това, спор няма. Те силистренци нищо не харесват (в кръга на шегата, разбира се ):)
А дали някой ще ми помогне със синхронизацията на коментарите, за която питам по-горе.
Като идея си мисля, че би трябвало да стане да сложа кода от ФБ коментарите (Не, че знам от къде да го взема ) в файла коментс.пхп ? Може пък и да приказвам пълни глупости :)
 
За: Страдам от липса на коментари :(

За: Страдам от липса на коментари :(

Малко не те рабрах за Фасбук какво питаш!
Искаш след като някой лайкне дадена новина, да ти излиза в Силистра днес острани?

ПС друга малка корекция- махни RSS тази иначе малка икона от хедъра и си качи Времето за града.
 
Re: Страдам от липса на коментари :(

Ясно, то плъгина дето съм сложил върши същата работа. Като гледам и в блиц имат този проблем. Не им показва общия брой на коментарите, а само на тези през сайта, а аз точно това целя.
 
Re: Страдам от липса на коментари :(

Я виж plugin-a facebook comments by Fat Panda дали няма да ти свърши работа. Друго, точно по този твой въпрос бях писал, но не мога да си намеря темата. Някой ми отговори как да събира фб коментари + нормалните и да ги обединява като обща бройка... потърси в темата за CMS
 

Горе