SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

питане за избор на домейн име

activesrc

New member
Здравейте,

от известно време следя СЕО форумът и уважавам мнението на хората тук, които го посещават. Имам нужда от мнение и аргументи за и против по следният въпрос.
имам няколко домейна за доста силно конкурентна ниша в която смятам да пускам онлайн магазин на английски. Всички домейни съдържат ключовата дума в себе си, някои са generic други с представки и се двоумя кой от тях да използвам за основен.

налични домейни:
key-word.org
key-words.org
my-keywords.com

имам и други но те са за сродни понятия и са с по-малко търсения отколкото горните изброени от мен.

Питането ми е следното: дали би било коректно да използвам ORG домейна, който е най-generic или да се спра на варианта с my-keywords.com или въобще да помисля за друго приятно съчетание на key-word с представка или надставка но в .COM домейна? Макар че не ми се иска да си търся ново съчетание понеже въпросните домейни са вече почти на шест месеца за разлика от този който би бил пресен пресен.

Лично на мен най ми допада key-words.org понеже е изцяло generic, а и фразата "key words" генерира най-много търсения, но пък ме притеснява че е org и дали поради това гугъл не би погледнал с лошо око на това че се хоства комерсиален сайт?

мнения, съвети и препоръки са добре дошли :)
 
Re: питане за избор на домейн име

Съвсем сериозно: регистрирай ги всичките. После си избери един от тях на който да ти е за основен сайт, а другите: сателити или каквото ти е на душата.
 
Re: питане за избор на домейн име

аз съм ги регистрирал - не на шега. Имам точно осем по тематиката.
питам за мнение и аргументи на кой да се спра за основен :)
 
Re: питане за избор на домейн име

Отговора би трябвало да е лесен.
Преценяваш дали се търси повече "key word" или "key words" и после на него поставяш основният сайт на key-word.org или на key-words.org.
 
Re: питане за избор на домейн име

мерси, и аз все повече се ориентирам натам след като се разтътрсих за .org онлайн магазини и открих доста.

Да се опасявам ли от някаква форма на наказание от страна на гугъл и ко?
 
Re: питане за избор на домейн име

Моя опит показва че домейните с тирета не получават бонус за това че съдържат ключовата дума в домейна - примерно имам домейн от типа keyword1-keyword2.com
и
keyword1keyword2.com и резултата е че втория домейн го класирах много по бързо и лесно от първия на първа страница при търсене за
keyword1 keyword2 и все още си е на първа страница а домейна с тирето въпреки многото линкове и това че е по стар и кво ли не и не можа да се задържи на първа страница. А и като се замисла и аз да съм на мястото на гугъл щях така да направя алгоритъма защото иначе първа страница ще е пълна със домейни с тирета.
 
Re: питане за избор на домейн име

мерси за мнението.
Засега чакам фийдбек от гугъл. Тоест пуснах и двата отделно един от друг в надпреварата ... като ще чакам да се уталожат нещата и накъдето наклонят везните смятам натам да инвестирам повечко ресурс за оптимизация.
 

Горе