SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Световната криза удари в България?

Re: Световната криза удари в България?

С такъв балон при имотите, с такива цени... не можеш ме убеди :)
Българинът си плаща вноските, защото все още има работа... когато спрат половината предприятия и хората загубят работата си, тогава ще стане мазало :) ... и все пак, не мисля, че нещата ще зазлеят чак толкова... нашите банки са дъщерни на по-големи, европейски, които получиха помощ от правителствата си... и ние ест намазахме дебелата филия :)
 
Re: Световната криза удари в България?

Проблемите с имотите беше "първата вълна" на кризата, ако си беше останало само с това OK но иде втората вълна в следствие на отказа за всякакво кредитиране, страх и паника навсякъде и огромно свиване на потреблението на стоки от крайните потребители. След празниците като се извадят лошите отчети от търговците ще стане голямото мазало щото на много хора тогава ще им светне за какво става дума. Иначе се загледайте в рекламите по TV-то, ичезнаха някаде рекламите за кредитите, само депозити, а рекламите за автомобили ни шашкат с фантастични отстъпки в цената... а досега двигателя на икономиката беше възможността за евтино кредитиране и от там живот на кредит и огрома консумация на каквото си искаш...
 
Re: Световната криза удари в България?

Хубавото е, че българите не са инвестирали толкова в акции, колкото на запад. Вярно, аз прежалих едни 8 бона, ама както е казал народа - докато не продадеш нищо не си изгубил /това важи предимно за акции/, ама повечето хора даже незнаят какво е взаимен фонд или защо имат акции от масовата приватизация.

Определено ще се усети кризата, защото е лавинообразна, ако някой сектор закъса, хората остават без работа и почват да си търсят нова, ама тогава работните места малко, а хора повече, което се отразява и на заплатите.

Само се замислете ако Ajilon /съпорта на HP/ сдаде багажа, колко човека остават без работа и колко човека излезнат на борсата. А колко фирми в БГ работят с US? Ако хамериканците спрат да плащат, отиват и те по дяволите. И от там обявите за работа първо ще са по-малко, защото фирмите гледат да запазят настоящото състояние поне, второ за една позиция кандидатстват 5-6 човека с добри способности, и кой мислите, че ще изберат? Този който иска по-малко пари ... и т.н.

Малко се отнесох, ама...
 
Последно редактирано:
Re: Световната криза удари в България?

Човек като чете тази тема, остава с впечатлението, че икономистите ще останат без работа (не заради кризата).
 
Re: Световната криза удари в България?

Кризата е създадена от икономисти и разбира се в тяхна полза.
След всяка криза много компании фалират, но друга група правят огромен разстеж. Въпроса е кой къде е:)

Новина в дира ""Пепси" също обяви, че съкращава 3150 работни места, от които 750 в Северна Америка." - в същото време в България се търсят нови хора;)

Кризата е използвана и ще бъде използвана като предлог и извнинение за какво ли не.
 
Последно редактирано:

Горе