SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Злоупотреба от Нетинфо

Kalin4y

ORM / SEO
Гледам фирменият уебсайт на Нетинфо и какво намирам там
http://netinfocompany.bg/adv.php?page=adv_item&item=20

Това, ако не е злоупотреба с личните данни (email, пол, години, възраст и т.н.) на потребителите на най-големият доставчик на емаил услуги abv.bg - здраве му кажи.
Голяма наглост почнали да проявяват.
 
Re: Злоупотреба от Нетинфо

Да кажем, че в условията, с които всеки се съгласява при регистрация в АБВ си го пише тва. ;)

Има и опция да откажеш спам.. но чрез съответната процедура там...

пс - не че съм съгласен... но така е. Всеки гледа да чопли кинти.
 
  • Like
Реакции: ragi
Re: Злоупотреба от Нетинфо

Те не нарушават закона, а просто ни пращат "нежелани съобщения" според интересите ни, пола, годините и се стремят да ни бъдат полезни. Използващите абв са си кликачи и основно непросветени хора или не разбиращи грам друг език.
Попрегледах и наистина става въпрос за изпращане на писма, а не само линкове реклама в дъното на писмото :)
0.20 лв. базова цена за изпратено писмо с два критерия за таргетиране
0.05 лв. надценка за всеки следващ критерий за таргетиране

Еми яхуу ако почне с техните 6.7 милиарда (си мисля че имат ) имейла :)
 
Re: Злоупотреба от Нетинфо

Чиста проба спам си е. Честно казано стига да не е базирано на реално съдържание на пощата, както е в гугъл например мисля, че е приемливо. Все пак това е безплатна услуга, с която се съгласявате на това(поне за лепнатите рекламки го има в правилата).
 
Re: Злоупотреба от Нетинфо

Код:
https://passport.abv.bg/terms.html
Нет Инфо има право да изпраща непоискани търговски съобщения до Регистрирания потребител с цел да предложи информация и реклами относно свои собствени или оферирани от други търговски дружества стоки и/или услуги, да прави запитвания по най-различни въпроси, да провежда анкети и други. С приемането на настоящите Общи условия Регистрираният потребител се съгласява да получава непоискани търговски съобщения от Нет Инфо.


Нет Инфо събира и използва информацията по чл. 29 за целите, предвидени в настоящите Общи условия, както и за предлагане на нови стоки и/или услуги на Потребителя (безплатни или платени), за предлагане на оферирани от други лица стоки и/или услуги, за промоции, за организиране на томболи, запитвания, анкети, за приспособяване на предлаганите услуги към предпочитанията на Потребителя, за статистически и други цели. Описаните цели, за които се използва информацията не са изчерпателно изброени и не пораждат задължения за Нет Инфо.

С приемането на настоящите Общи условия, Потребителят се съгласява с обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг. Потребителят има право да възрази срещу обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг, като изпрати писмено съобщение до Нет Инфо на посочените адрес или e-mail за контакти.


Ако искаш ползвай АБВ :)
 
Re: Злоупотреба от Нетинфо

"Описаните цели, за които се използва информацията не са изчерпателно изброени и не пораждат задължения за Нет Инфо." - това значи, че могат дори да продават имейлите ако искат ...

Явно са решили да не се правят на свенливи, при положение, че всичко живо спами
не е кой знае какво, имат крава ... ще пият мляко, особено покрай избори ;)
никога не съм имал поща в абв, ще си направя една от любопитство ...
 

Горе