SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Разплащане с SMS

miraco

New member
Здравейте, имам в начален стадии сайт за обяви... спрел съм се на SMS плащане за ВИП обяви на mobio.bg или fortumo.bg но все още не ми е ясно как след като човекът изпрати SMS и получи кода как аз ще разбера за коя обява става въпрос. Нещо ми е мъгливо нещо, някой може ли да ми обясни малко подробно...
 
Re: Разплащане с SMS

Ами не съм наясно, не трябва ли просто да получи код-отговор, който да въведе при публикуване и благодарение на този код обявата ще стане Вип ? Няма код - няма ВИП
За какво ти да знаеш за каква обява става въпрос?
 
Re: Разплащане с SMS

До колкото разбрах първо трябва да ми се показва номера на обявата, но не ми е ясно как се добавя автоматично обявата във ВИП или ти виждаш номера на обявата и я добавяш след това ръчно. Или трябва някакъв скрип, много ми е мътно ...помагайте
 
Re: Разплащане с SMS

Формата за добавяне на обявата, слагаш там едно поле за SMS кода, съответно функцията на Мобио (не знам как е във Фортумо, но сигурно е по същият начин) ти връща отговор: валиден или невалиден. След което в зависимост отговора, твоята функция за добавяне на обяви я добавя или не (или я прави ВИП или не, зависи каква ти е концепцията).

Казано направо, след проверката, ти трябва един допълнителен if.
 
Re: Разплащане с SMS

Аз съм се орентирал към Мобио, но сигурно сигурно ще трябва и някой скрипт да вкарам за да разчита ID на обявата, точно това ми е мътно как става. Аз съм с wordpres.
 
Re: Разплащане с SMS

Може да направиш и следното.
Използвам mindmatics.com, но това трябва и нашите доставчици да го предлагат. Имаш един фиксиран текст, ключова дума, която ще изпращат потребителите като смс и след нея произволен набор от букви/цифри - например ID на обявата. Например текста ти е OBQVA 23412. След като потребител прати съобщение, доставчика валидира текста и ако е коректен ти праща информация, чрез която ти правиш обявата ВИП. Ако не е валиден,доставчика връща съобщение, че не е валидно и ти печелиш от смс, а клиента си дърпа косите, защо е объркал ключовата дума :)
 
Re: Разплащане с SMS

Хората са се постарали да си направят Хелп, има даже и видео туториали. Попрочети, поразгледай, ако има нещо неясно съм убеден, че ще ти отговорят като ги питаш, все пак си клиент :)

http://help.mobio.bg/list3

Имат и готов модул за заключване на кънтент, който ако разбираш от PHP можеш да видиш и предполагам дори да модифицираш така, че да ти свърши работа:

http://help.mobio.bg/show39
 

Горе