SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

обяви с бот

traki

Оптимист ReMember
Който има сайт за обяви сигурно вече се е сблъсквал с тях, ако пък още не се е сблъскал, значи скоро ще :)

Много зачестига напоследък, през 2 дни ми изсипват по 30 обяви и заминават. Има един с едни хостели и минерални води, направо ми идва да му наспамя хотела и фирмения акаунт на водата. Друг пък предлага "соби со нощувки во македония", , хич не им дреме че сайта е за обяви "стоки втора употреба" :D. Как се оправяте с тези?
 
Re: обяви с бот

При мен има един с регистрация и пререгистрация на фирми за което съм сигурен че е бот и още двама трима за които не съм но явно си ги публикуват на ново само и само за да са на по предни страници и не знам и аз как да процедирам за това :)
 
Re: обяви с бот

Ооо, ужасни са, всеки ден по два пъти ако могат ще публикуват едни и същи обяви. Аз вече се чудя, от пускане на обяви, дали им остава време да работят рекламираното :D Твоите да не се занимават с канали и топлоизолации случайно!? :)
 
Re: обяви с бот

:D има строителство превози мревози всякви са направо и мен ме хваща много яд ама не трия :D

Просто явно хората са с мнение че ако са на по предна страница ще получат по голяма популярност от тази в която съдаржанието им е уникално но можеш ли да обесниш на обикновенния потребител кое е правилно и кое не :)
 
Последно редактирано:
Re: обяви с бот

По едно време се опитах да обясня на един, всеки ден публикуваше 5 различни обяви, в една и съща категория, в един и същи град. Като часовник беше, стане ли 5 и 10 и започва :)). Писах му мейли, отговори ми, разменихме около 10 мейла, не ме разбра. После му баннах IP-то и той като пропусна 5 дни да си публикува обявите и се отказа сам. Сега влиза само когато му пратя напомнящо съобщение, че периода изтича, и ако иска да поднови.
 
Re: обяви с бот

:) И аз си имах разправия с един горе доло по същия начин само че дето аз съм пуснал лекичак спам филтар поне заглажието да не е съшото и след доста разговора с смс с него се изказа че искал просто да си обновява инфото всеки ден аз най културно му отговорих маи рег се тогава и давай ако искаш пре 5 мин си го обновавай, настъпи огромна тишина след известно време последва нов емайл ами вие като не позволявате да се процедира по този начин а всички други сайтове позволяват да си добавям обявата на ново всеки ден ще си останете без клиенти и след известно време не се чудете защо сте фалирали :) аз просто отговорих щом има такива сайтове добавяйте си една и съща обява всеки ден там при нас това е забранено :)
 
Re: обяви с бот

ако е от Варна и е с руско име е същия
 
Re: обяви с бот

Аз не знам как процедираш ти но при мен примерно една обява за да се появи в сайта минава първо през спам филтар който явно ще трябва да попреработя малко щотото много се изучи народа и после през мен но по простата причина че започнах да губя клиенти от този спам започнах да пускам вече горе доло наред всичко :)
 
Re: обяви с бот

При мен е налице силна човешка намеса, и филтриране :) Така де, за какво съм си играл да пиша 2 страници правила, ако няма да ги спазвам :)
 
Re: обяви с бот

Разгледай логовете на Apache и виж какво POST заявки има към тази част от сайта, в която се публикуват обявите, може да изникне някое IP което да блокираш, или пък някой хедър, който да ги отличава от останалите и по този начин да ги блокираш или да ги пренасочваш към homepage така поне трафик ще ти навъртат :D
 
Re: обяви с бот

Не е задължително да са ботове. При мен, където се изисква регистрация, одобрение и т.н. (сайтът е за услуги с Джумла), се регистрира 4 пъти един да си пуска фирмата за дограма...

:D Такова чудо не ми се е случвало още но то човешката наглост граници няма :)
 
Re: обяви с бот

styf0x, днес записах едно IP, дебна за други ;)

Иво, верно и такива има. На такива съм писал един подобен мейл "Вече няколко пъти предлагате за регистрация една и съща фирма. Фирмата ви е вече добавена в каталога и не можем да я добавим повече от веднъж, но ако я регистрирате още веднъж ще сме принудени да я махнем от каталога." Чудно как разбират :)
 
Re: обяви с бот

Не е задължително да са ботове. При мен, където се изисква регистрация, одобрение и т.н. (сайтът е за услуги с Джумла), се регистрира 4 пъти един да си пуска фирмата за дограма...

Някои са с ботове - проверено (случайно).
Направих една промяна по формата за публикуване и те продължиха да си събмитват 'стария' тип данни.
После сложих и проверка за съществуваща категория, че ми оси*@ха СЕО-то. :D
Добре, че го видях.

ps - веднъж обаче видях 60+ обяви абсолютно еднакви и набързо си спретнах методче за проверка на ИП-то и да маха достъпа от страницата с публикуването. :D
 
Re: обяви с бот

Ами с тези които не са ботове ами просто си има някой си дето си мисли че като я има нонстоп на първа или втора страница нали зависи от виповете при мен е така де и само и само за това значи аз съм направил така от преди някаде три месеца минах фирмите изцяло на регистрация и всеки стартиращ потреител има право да добави три фирми коита пак си минажат през моя проверка де това специално за фирмите от тогава горе доло може да се каже че нямам проблем но при чистите обяви е някакъв ужас там се мъкнат на ден сигорно по 10 пъти едни и същи и то щотото са изпаднали по доло вярно е не всички са ботове има и такива които просто си имат нает някои си които да им се грижи там за рекламата или как да го кажа по точно не знам които иавно на него това му е работата и въпреки всичко което казах не съм сигорен дали съм прав но споделям мнение :)

А и като допълнение докато не сложих някакъв спам филтар три пъти отнесах наказание от чич гошо и по спада на трафика ми напоследак мисля че пак съм с наказание :)
 
Последно редактирано:
Re: обяви с бот

:D Като говорим за ботове или хора добавящи едно и също съдържание тъкмо преглеждах новите обяви и отново се натъкнах на регистрацията и пререгистрацията ама не знам за вас , но аз почвам як бан за това нещо!
 

Горе