SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Търсачка от Нетинфо

against

New member
Съвсем случайно се натъкнах на това:

http://www.eto.bg/

Търсачка от Нетинфо. Помня преди бая време на някаква Линукс конферецния обясняваха, че имат сериозен интерес към тоя пазар, явно най-накрая са я пуснали.

Пък току виж се появил най-после български Яндекс :) че това jabse-то нещо го няма...
 
Последно редактирано:
Re: Търсачка от Нетинфо

хмм. За елементарните примери, които пробвах много ми допаднаха резултатите :) съвсем релевантни и добре подредени. Приятна изненада :D

Малко ми е претрупана страницата с резултатите само.
 
Re: Търсачка от Нетинфо

Много ме съмнява да направят нещо смислено. Jabse-то никак не е зле като за правено от сам човек... там си мисля, че ако се изсипят достатъчно пари има някаква перспектива.

Edit:
На 3-тия клик и "Грешка
Вашата заявка не беше изпълнена. Моля опитайте по-късно.

Възникнал е проблем при работата на Eto.bg.
Предварително се извиняваме за всяко неудобство, което може да сме Ви причинили.
Ако тази грешка продължи да се повтаря, моля пишете ни."

Резултатите като подреждане не са чак плачевни, обаче гледам един сайт, дето преди месец и половина претърпя пълен редизайн със смяна на всичко, си седи със старите тайтъли и няма ... Освен това пуснах търсене за адреналинката Яна, познайте дали имаше нещо по темата. Сравнено с резултатите от Jabse където си има доста нещо индексирано. С Google даже не бих посмял да го сравня. Иначе дизайна е доста изчистен, само да го нямаше това лайно за коментарите при резултатите...

Определено съм разочарован и не бих я ползвал... поне докато не си оправят бозите и не почнат малко по-често да обикалят страниците... месец и половина не е сериозно.
 
Последно редактирано:
Re: Търсачка от Нетинфо

Jabse-то никак не е зле като за правено от сам човек... там си мисля, че ако се изсипят достатъчно пари има някаква перспектива.

Jabse-то не че е зле, ама според мене с тоя дизайн няма шанс да се наложи за пред широка аудитория.
Което е жалко, заради единия дизайн само... иначе можеше да дръпне доста повече.
 
  • Like
Реакции: teo
Re: Търсачка от Нетинфо

Интересното е, че Нетинфо работят с Гугъл.
И естествено
# Нет Инфо има право да изпраща непоискани търговски съобщения до Регистрирания потребител с цел да предложи информация и реклами относно свои собствени или оферирани от други търговски дружества стоки и/или услуги, да прави запитвания по най-различни въпроси, да провежда анкети и други. С приемането на настоящите Общи условия Регистрираният потребител се съгласява да получава непоискани търговски съобщения от Нет Инфо.
 
Последно редактирано:
Re: Търсачка от Нетинфо

...На 3-тия клик и "Грешка
Вашата заявка не беше изпълнена. Моля опитайте по-късно. ....
Че това е супер! Означава, че наистина правят нещо тяхно си и все още работят по него. Това, че индекса им е малко стар, а картинките антични не е проблем. Мен ме съмняваше че ползват някво API алтернативно на гугъл, но явно не е така. Гугъл API не е със сигурност.

Виждам доста добри признаци :D чак се заинтригувах. И аз нямам особено високо мнение за проектите им, но пък признаците, че работят по нещо повече от гейтуей са налице... Браво на тях!

Поне за мен, от това което пробвах, резултатите са с класи по смислени от jabse.
 
Последно редактирано:
Re: Търсачка от Нетинфо

Btw това май е някаква бета още, та нищо чудно да е бъгаво. Аз случайно го мернах в Гугъл, че им беше индексирал разни тестови страници.
 
Re: Търсачка от Нетинфо

Ще следим развитието, на мен лично много ми допаднаха резултатите :)
 
Re: Търсачка от Нетинфо

Хм, от къде дърпа резултати това? Показва ми кеширани резултати от сайт, който съм редиректнал преди близо година + това го изкарва и на челна позиция.
 
Re: Търсачка от Нетинфо

Хм, от къде дърпа резултати това? Показва ми кеширани резултати от сайт, който съм редиректнал преди близо година + това го изкарва и на челна позиция.

Според мен от Г, само дето ги филтрира по някаква собствена методика.
 
Re: Търсачка от Нетинфо

мале сайта ми е индексиран с индекс страницата която ми беше преди повече от 6 месеца + тогавашния дескрипшън и всичко O_O
 
Re: Търсачка от Нетинфо

Ето-мето нема млеко... ето, ако не вярвате. ;)

Иначе успех с търсачката! Съмнява ме да пробият монопола, но по някоя стотинка от PPC може да вадят.
 
Re: Търсачка от Нетинфо

Май се ориентирах в идеята им. В web, видео и картинки са актуални данните, но там използват Google и PicSearch.

В България главно се разчита на резултати добавени от потребители и използват някакви стари данни, поне на годинка, като гледам какво се показва.
 
Re: Търсачка от Нетинфо

Ако вземат някакъв пазарен дял от Jabse и се опитат да пробият на пазара според мен ще имат по голям шанс. На Jabse наистина не му достига малко като дизайн и още вложени пари, нетинфо биха могли бързо да променят това но ....
 
Re: Търсачка от Нетинфо

намерих едно непроменено описание на мой сайт не променено от над 9 месеца. Явно бавно ъпдейтват информацията
 

Горе