SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Манталитета на Българите относно интернет..

Re: Манталитета на Българите относно интернет..

Бих дал 5 цента за клик, когато конкуренцията плаща 1 цент за клик, ако това ми дава сигурна и добре свършена работа, за която плащам.


Що говориш глупости ве готин. Рекламодателя дава 1 клик и работата му е свършена като за 5. В САЩ ще ги еба и стиснатите копеленца, дават по 1-2$ на клик, вместо да ни дават по 50 000$ на клик. Логиката ти е толкова погрешна, че просто не знам...

Говорим за елементарна пазарна икономика. Ако не разбираш какво формулира цената на клик, по-добре отиди и прочети вместо да се излагаш и да правиш хейтърски теми.

Прекалено много хейт се насъбира напоследък в този форум... всеки се оплаква от нещо. Оня лудия от fcolor, някой се жалваше от register, тебе ти били евтини кликовете... Събота вечер е, идете да пиете по една бира, да се посмеете с приятели, да теглите по една майна на света, управляващите и комунистите. Харесайте си някой да ви е крив и го мразете до края на живота си. Само ще ви замоля спрете да ни занимавате с хейтъските си теми, че специално на мен ми писна... Форума се превърна в бюро за оплаквания. Имате си блогове всичките, хейтвайте ти там на воля... аз така правя.

Хайде със здраве и без лоши чувства. Не се притеснявайте да ми хакате червени точки, не ми дреме за тях.
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

Не хейтвам никой, а и темата не е за това.

Въпреки формулирането на цената на клик, аз питам тук, за да се направи една дискусия, да се чуе мнението на потребителите.

След някой друг час няма да мразя никой, не че сега го правя, а ще си пия спокойно и ще се сетя за твоето мнение и твоя авторитет в интернет ;)
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

Въпреки формулирането на цената на клик, аз питам тук, за да се направи една дискусия, да се чуе мнението на потребителите.

В случая, потребители са рекламодателите. Ти си ТЪРГОВЕЦ на реклама, щом не можеш да си продадеш рекламата по-добре от 1 цент на клинк, ползваш adsense, те ти предлагат толкова за твоето съдържание. Реално защо един рекламодател трябва да плаща повече за нещо което струва 1 цент?
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

Не знам дали темата е хейтърска или не, но определено подклажда безсмислени спорове.

какво значение има мнението на потребителите във форума за цената на клик? цената се определя от конкуренцията. Изберам си една произволна фраза и търся в кавички или в intitle ако искаш, гледам колко резултати излизат. Сега като се огледам колко реклами има добивам представа за съотношението търсене и предлагане.

Пазарът ни е малък, конверсията ниска, неразвита онлайн търговия.. колко да плаща рекламодателя за клик? Ако пазарът ни беше по-голям и по-платежоспособен с по-развита онлайн търговия щеше да се плаща повече.

Хайде сега да питам защо ни е такъв манталитета, че не сме си развили търговията, не сме по-платежоспособни и най-вече не се *бем повече, че да ни порасне пазара?
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

При мен, на български сайтове, средната цена на клик е 5 цента, но става въпрос за осреднена статистика за миналата година.

Не бях поглеждал данните така, мерси за идеята.
В евро цент ли са ти такива стойностите или $c?
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

С риск да отнеса карате в бъбреците, ще ти кажа, че една кампания съм пуснал да върви на 3 стотинки, а Г. ми взимат по две. Същото беше и с един клиентски сайт - пуснах на 8 ст, г. взимаше по 6.

Ако някой реши, че блогът/сайтът ти е много ценен, ще рекламира с управлявано съдържание, тогава цената на клик скача доста над 20 ст.
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

С две думи в щатите кликовете са скъпи не защото рекламодателите са ларж, а просто са много, от което и минималната цена на клик скача. Ако можеха щяха и те да плащат по 1 цент, ама нямат избор.

И аз бях качил адсенс на един бг сайт с около 200 посещения да пробвам и ми правеше по 10 цента на седмица. Едно че кликовете бяха по 2 цента ми и рекламите на 90% нямаха нищо общо с тематиката на сайта (щото просто няма такива), откъдето и кликовете падат. Та реших че не си струва да си циганя сайта за тия стинки и го махнах. Ама като няма конкуренция е така.
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

Благодаря, че ме разбра.

Нямах за цел да пусна тази тема, защото съм възбутен от мойте 5 цента от 5 клика, а да попитам и да се създаде дискусия защо тук е така, другаде не.
Пусни една AdWords кампания и всичко ще ти стане ясно.
Медалът винаги има 2 страни, когато се опитваш да си правиш заключения гледайки само едната страна, почти винаги те са грешни.
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

При следваща лична обида към друг член на форума си баннат.

Виж следващия ми коментар, там съм се извинил публично. Смятам, че съм направил необходимото.
 
  • Like
Реакции: nbsp
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

Виж следващия ми коментар, там съм се извинил публично. Смятам, че съм направил необходимото.

Е...откъде измислихте този проблем ;) ?

Всичко е наред. Не се засягам, не се обиждам...Не ми се вярва да има нещо лошо в тази лека закачка ). (няма нужда да се извиняваш).
Какво да напрявя - такова ми е име :D :D :D

Иначе, по тема - в това съобщение мисля, че е най-точно описан отговора.
Невидимата ръка на пазара
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

combatsambo, айде и аз да се пробвам да ти го обясня:

Ако си учил иономика, би трябвало да знаеш много добре логиката на търсенето и предлагането. Просто приеми, че всичко е търсене и предлагане, като на Forex-а или останалите финансови пазари. Гугъл не са открили топлата вода, а просто приладат добрия стар капитализъм :)

Пример:

Представи си, че продаваш местата за реклама в сайта си на аукцион с начална цена 1 цент и таван 1000$.

Представи си, че имаш 3 рекламни места в сайта си. В първия момент има само 3-ма желаещи да рекламират и тогава тъй като няма конкуренция всички плащат най-изгодното за тях (1 цент).

В един момент обаче идва нов рекламодател, но той е гъзар и вика аз искам 100% показване на рекламата си и той решава, да вдигне с 1 цент цената на клик. И ето о чудо имаш рекламодател за 2 цента и 3-ма рекламодатели дето се връткат на ротационен принцип на 2 рекламни позиции за 1 цент. Тогава някой от едноцентовите си казва, бе сега плащам по един цент, ама и показванията в сайта са по-малко, що не вдигна и аз на 2 цента и т.н.

В крайна сметка в чужбина ако сетнеш реклама в Adwords за 1 цент в края на седмицата репорта от AdWords ще покаже много малко (или почти никакви импресии-респективно кликове) защото има много други който са дали повече. И ти като рекламодател ще си разочарован, защото никой не е видял прекрасния ти продукт или услуга ще решиш, че е по-добре да платиш повече отколкото да си стоиш с парите в джоба, но незивестен. При гугъл е направено още по хитро, защото се плаща точно толкова, колкото е предложил прекият ти конкурент за рекламното място. Ама тука става прекалено сложно.

Надявам се да не съм го написал по-сложно отколкото е.
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

След някоя друга година като се напълни пазара с рекламодатели ще станеме милионери от раз! :p
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

офлайн офлайн офлайн реклама му е майката бе хора!Аз съм само любител на уеб бизнеса(тоест абориген).Примерно ако имате сайт с младежка тематика(и мислите,че този сайт е качествен) заринете местата около училища и университети с 20 000 флаера(около 700лв разход)и гледайте какво става:1-ви месец-+1000 уникални дневно;2-ри месец-+2500 уникални дневно и тн.След около година имате натрупан ''капитал''от около 8-10 хиляди уникални дневно.Ако постигнете този ''капитал'' рекламодателите сами ще ви потърсят за реклама вместо да лижете задници за 1 цент/клик(Мислите на рекламодателя(облечен в анцунг с маратонки)''Я го гледай този сайт ,има 10к уникални в тиксото миксото броячи.Ще взема да рекламирам там директно без шибаните адуордс да ми цицат от парите''.Общо взето,след като изчетох целия форум извода ми е че гоните дивото(БГ онлайн рекламата има още мнооооооого хляб да изяде(около 5 години мин.),след като питомното е предоставено на тепсия.



П.С. 1.Пускам анкета,дали админите ще ме баннат-причина-оффтопик(морон):D
2.Търся уеб дизайнер и програмист(SEO не ми трябва)(2в1)(СОФИЯ),способен да реализира офлайн идеите ми в онлайн пространството (ЛС).
3.Прочети 2.:D
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

''Имам 100 уникални плссссссссс купете ми линковете''-креснал бизнесмена в 100 форума :eek:

П.С. Препоръчайте ми хапчета.
 
Re: Манталитета на Българите относно интернет..

Сорка пичове малко се бях разлигавил от бирата май:D
 

Горе