SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Рецензия за seo блог

elunez

Member
http://bg-seo.net/

Сайта е нов , още няма PR, на 2ра страница* е по кл.дума SEO Оптимизация , може ли някакви съвети , било то off /on page оптимизация .
Куца ми писането , това е проблем , особенно за блогче.
 
Re: Рецензия за seo блог

Намери от кой да искаш съвет, половината ти конкуренция е тук :)

Пробвай с изключено Web History, че при мен сайта е на втора страница-18-ти по този израз. edit: видях че си поправил коя му е позицията, явно си допуснал грешка в изписването.
 
Последно редактирано:
Re: Рецензия за seo блог

Не съм толкова добър оптимизатор , колкото доста хора тук , все ще ми кажат нещо , което ще ми помогне . Интересува ме главно <b> текст дали е по-добре от нормален , дали е добре статиите да нямат read more ,какво още да добавя като менюта и т.н. , общо казано неща по блога :) .
 
Re: Рецензия за seo блог

Относно <b> би трябвало да има положителен ефект, при правилна употреба.
Ползвай го обаче основно в текст, а за заглавията си ползвай <h1,2>...
 
Re: Рецензия за seo блог

Who care , дали е SEO или СЕО , след като g. го транслитерира СЕО от резултатите , пък и доколкото следя , СЕО като кл.дума все повече я използват заедно със SEO .
А относно " Вече всеки е СЕО оптимизатор." , ами дай да не правим нищо и само 5 души в България ,които правят SEO и да тях да разчитаме ? Все се учи , аз не съм експерт ,като доста хора тук , но не съм и начинаещ ,изчитам голямо количество информация всеки ден , какво лошо има да пиша за seo ? Пък и няма човек , който да не иска да си оптимизира страницата.
 
Re: Рецензия за seo блог

Ае човек ще ме убиеш от смях :D
Казаха ти че <b> тага може да има положителен ефект при правилна употреба и ти взе че направи абсолютно целия сайт болд. :D :D :D

пс
И бих ти препоръчал да се научиш къде се слага интервал при използване нa пунктоация. Първо се учи правопис, после се учи SEO ;).
 
Последно редактирано:
Re: Рецензия за seo блог

Той беше болднат и преди, а за пунктоацията да, отскоро внимавам уж, ще оправям правописа тия дни. И мерси за съвета, ще се науча!
 
Re: Рецензия за seo блог

Аха, не го бях поглеждал преди :). Досетих се аз по едно време че може така да си е бил. Е както и да е, стори ми се супер смешно и не се сдържах.
Без лоши чувства.
Успех ;)
 
Re: Рецензия за seo блог

Who care , дали е SEO или СЕО , след като g. го транслитерира СЕО от резултатите , пък и доколкото следя , СЕО като кл.дума все повече я използват заедно със SEO .
Не е съвсем тая, потърси игри и igri и ще видиш доста голяма разлика в десятката.

Сайтът ти не се отваря.
 
Re: Рецензия за seo блог

Не е съвсем тая, потърси игри и igri и ще видиш доста голяма разлика в десятката.

Сайтът ти не се отваря.

Знам , но много хора , търсят по кл.дума СЕО , вместо SEO .
 
Re: Рецензия за seo блог

Ок, ето тези неща ще ти помогнат и ще ти дадат насоки, ако не ти помогнат - поне ще те разсмеят :)
сео оптимизатор
Хората пишат за seo

Успех и от мен в събирането на линкове.
 
Re: Рецензия за seo блог

1. изчисти остатъците от англ текст - няма да ти помогне за оптимизацията, но и не пречи (пример кутията за търсене, by EluneZ | 0 comments и т.н.)
2. не пускай пост само видео. добави някакъв описателен текст. По възможност в текста наблегни на ключови думи свързани с видеото, а не просто текст "много добро видео и т.н."
3. махни нерелевантните линкове от блог рола - кака сийка и видеонаблюдението
4. използвай по-дълги тагове - предимствата са няколко, първо става по-ясно за посетителя и второ - доста по-вероятно е да се класираш за "оптимизация за google" отколкото само за google. Също РРС?
5. добави последни статии в сайдбара
6. не използвай болд навсякъде а само важните думи
7. не съкращавай ключовите си фрази пиши "ключови думи" вместо "кл.думи"
8. по добре махни страницата конкакти докато не се появи нещо там. Най-малкото не слагай картинка с име "site_under_construction" говоря за името на файла както е в случая
9. не пречи ако вкараш алт тагове в описанията на изображенията
10. може да използваш тайтъл в описанието на линковете
11. може да линкваш постовете помежду им, когато естествено има смисъл - не разчитай само на LinkWithin
12. старай се да не пренебрегваш правописа от бързане, ако трябва ползвай спел чек - грешните думи не могат да се захапят от търсачките - няма как да се класираш за Google Webmaster Tools Обяснения като си писал обЕснения.
13. оптимизирай заглавията си съобразно потребителското търсене например вместо "SEO оптимизация върху платформата DRUPAL" използвай "SEO оптимизация за DRUPAL" думата "платформа" само утежнява текста и няма никаква практическа стойност за оптимизацията
14.Добре е да се концентрираш върху една фраза на пост. Например в поста за друпал фразата би била "SEO оптимизация за DRUPAL". Старай се за използваш фразата в заглавието, в текста два, до три пъти и където още е възможно без да бъде спамерско - в описанията на изображенията, в анкор текста от другите ти статии към тази, в анкор текста от външни беклинкове, в заглавията при публикуване в букмарк сайтовете и т.н.
15. можеш да използваш по-оптимално сайдбара. Може да въведеш изображения които да линкват към важните тагове например изображение, което линква към тага Google оптимизация, името на файла на изображението, алт тага би следвало да са google_optimizacia и Google оптимизация. Това е стара бх техника, която ако се използва прекомерно вреди, но по пинцип предназначението на алт тага е да укаже какво има на изображението. В сайдбара може да се изведат последни статии, последни коментари, видео и т.н.
16. набери си беклинкове - социални мрежи, коментари по блогове (смислени, а се просто спам), подпис във форуми и т.н.
17. за да се класира сайта добре набирай беклинкове към вътрешните страници, ако не си пренебрегнал т 14 трябва да знаеш и с какъв анкор. По-добре сайта ти да се класира просто добре по 200 фрази от по три думи отколкото само по "сео оптимизация" ама на първо място
18. смени си псевдонима - сърчни го в гугъл и виж какво излиза на първа страница, едва ли е най-добрата препоръка за да накараш някой да довери достъпа до сайта си. м др казвам го с възможно най-добри чувства
19. вкарай някакъв call to action ако ще да е само абонамент за RSS канала ти - няма по-ценно нещо от списък с редовни читатели. Ползвай фийдбърнър така виждаш мейлите на абонатите си
20. "излез" извън блога - туитър или фейсбук, ако ги използваш правилно ще имаш досег с много таргетирана аудитория, съответно посетители и клиенти

успех
 

Горе