SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Нужни документи за рег. на фирма

Re: Нужни документи за рег. на фирма

Благодаря за написаното, ще ми помогне определено, защото ще действам по него.

Само нещо последно да попитам - 1 месец ли се чака за фирма, защото аз имам сведения за 1 седмица?
 
Re: Нужни документи за рег. на фирма

Божа работа. През април и май става за два дни. Ако го пуснете на първи юли - може и 2 месеца да чакате.

Така е защото заявленията се гледат по входящ номер, а до 30 юни всички фирми са задължени да си обявят отчетите за предходната година. И ... естествено всички чакат до 30 юни.

На 30 юни 2010 г. в 23.30 през нощта сайтът на Агенцията отразяваше по 30-40 заявления в минута. Това са само такива, подадени с ел. подпис. На същата дата, но през деня, пред Агенцията имаше огромни опашки, а сайтът блокираше от заявки.

И така докато на 15 май са се гледали заявления от 12 май, на 30 юли се гледат заявления от 29 юни, на 30 август се гледат заявления от 30 юни, на 16 септември се гледат заявления от 3 септември ...и така. Говоря примерно.
 
Re: Нужни документи за рег. на фирма

Божа работа, явно.

В крайна сметка тази седмица ще се оформят документите и петък се пускат, ще пиша кога е готово всичко и разбира се мнение по въпроса как се рег. фирма.

Благодаря ти.
 
Re: Нужни документи за рег. на фирма

Останалите ТРЯБВА да ползват адвокати, защото могат страшни каши да се забъркат.

Ей това искам някой адвокат да ми го обясни - някакъв конкретен пример за "страшна" каша. Защото при стандартна регистрация, аз не се сещам каква точно "страшна" каша може да се забърка. Може и да ми е малко фанатзията, но не се сещам.

Относно адвокатите - регистратори - дразни ме това, че те считат това за тяхна запазена територия. Чак по едно време преди около година и половина имаше призиви в лекса да ме дадат на някакви органи за практикуване на адвокатска професия без право. Та тогава ми се наложи да обяснявам, че регистрацията на фирма е АДМИНИСТРАТИВНА процедура, каквито са и доста други процедури, и ако аз съм адвокат ще се срамувам ако ми се налага да регистрирам фирми. Да правя вливания, отделяния и т.н. - да, но регистрация? То е същото като да го пратя адвоката да ми вади удостоверение за недължими данъци, или да регистрира самоосигуряващо се лице - само дето тези дейности ги няма в "ценоразписа" им. Но и те са административни процедури като регистрацията на фирма.

А относно http://www.lawsbg.com - добре е да се поактуализира малко в някои части - например в статията за регистрация на ООД си стои текстът от преди промяната на мин. изискуем капитал на 2 лв.
 
Re: Нужни документи за рег. на фирма

И аз се чудя каква каша може да породи регистрацията сама по себе си?
Че то в по-белите държава всичко става онлайн и то за няколко минути (тука също става онлайн, ама е малко повечко чакането и попълването).

Или регистрираш фирма или не? Трети вариант няма. Ако не успееш, те ти пишат какво не ти е наред. Два пъти да се пробваш и ще стане и пак ще излезе по-евтино.

Относно вливанията, отделянията и т.н. ще се въздържа от коментар доколко са адвокатска работа, защото такива каши съм заварвал от подобни транзакции описани документално от адвокати, които понятие нямат от счетоводни стандарти, че свят може да се завие на всеки средноинтелигентен счетоводител.
 
Re: Нужни документи за рег. на фирма

Вярно е, че при една регистрация на фирма не е кой знае какъв голям риска. Това е просто фирма.

Теоретично проблем може да стане, ако има пропуск в документацията /примерно липсва подпис на съдружник в учредителния акт/, но длъжностното лице не забележи. Не забравяйте, че и длъжностните лица са хора, и те грешат. Фирми регистрират всякакви, включително и такива, които не знаят значението на присъствието на подпис там.

Така аз мога в един момент да искам от съда обявяване нищожност на вписването ми като съдружник. В зависимост от това дали ми изнася. Някакви лица са ме писали като съдружник някъде си. Животът е шарен и тия шарении идват именно при адвокатите, защото адвокат не трябва докато не стане проблем.

Тези, които считат регистрирането на фирми за тяхна запазена територия са обикновено възрастни хорица, които не могат да приемат факти. Не разбирам защо вие им се дразните. Повечето адвокати няма да си загубят съня, защото някой счетоводител е регистрирал този месец 20 фирми.

Причината останалите да злобеят по адрес на лицата, които регистрират фирми е друга: минималната адвокатска тарифа. Защото докато всеки друг може да даде каквато и да е цена за тази услуга, адвокатът е ограничен и трябва да иска на клиента си едни 300 лв.

Т.е. самата адвокатска тарифа прави самите адвокати неконкурентоспособни на този пазар. Те не могат слязат под тарифата и не могат да предложат същите цени като конкурентите си - минимумът по тарифата им е твърде висок. Това естествено си е техен проблем.

A иначе, че има много нагли, има.
 
Последно редактирано:
Re: Нужни документи за рег. на фирма

Те пишещите в лекса не са от най-възрастните ви колеги. Четете за какво става въпрос там.
А адвокатските тарифи си ги приемат самите адвокати - те не са нормативно определени, а се приемат от съсловната ви отганизация, така че спокойно могат и да се коригират, ако самите адвокати го искат.

А относно наглите - те ги има на всякъде и във всяка професия. И колкото са по-неграмотни - толкова са по-нагли.

То си е мое мнение, но отдавна считам, че трябва да се въведе някакъв ценз за да имаш право да управляваш фирма (не да си собственик, а да си управител). Само че на законотворците не им харесва тази идея. Защото тогава на кого ще прехвърлят фирмите със задължения? Много се пише по въпроса за прехвърлени фирми със задължения на неграмотни, социално слаби и т.н., но тези фирми реално са точно на хора, които творят законите или са поне свързани с такива хора или техните партии.
 

Горе