SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Мирогледа на европейците

Re: Мирогледа на европейците

добро е. Има доста истина в тези карти-катури.
 
Re: Мирогледа на европейците

Ей това сме ние: "Съюз на субсидираните фермери". Не знам точно каква емотикона да сложа - дали да се семя или да плача. Затова без емотикони.

Ако някой не е разбрал за какво става въпрос, да чете тук: Субсидиите ощетяват всички (и другите статии по въпроса).
 
Re: Мирогледа на европейците

Искахте общ пазар, на ви сега общ пазар.

Получихме общ пазар, обаче получихме и допълнителна екстра: една голяяяма европейска империя на злото с всичките тежки бюрократични правила, регистрация по ЗДДС ако си купиш нещо онлайн (от друга държава в ЕС), социалистически субсидии за селските трудещи се (де-факто субсидиите се усвояват от малък брой бизнесмени, а не от селските трудещи се).

Банките щели да спечелят 100 млн. лв. от забраната за кеша

Познайте за сметка на кого ще бъдат тези печалби на банките.

Най-малко 100 милиона лева годишно ще печелят банките след въвеждането на забраната за кешови плащания над 5 000 лева, прогнозира пред Дарик лидерът на СДС и председател на икономическата комисия в НС Мартин Димитров. Заради това той предлага или да отпаднат банковите такси за тези операции, или държавата да поеме разходите по тях.

Май Мартин Димитров си е ударил някъде главата. "Държавата да поеме разходите" е същото като "данъкоплатците да поемат разходите". А да се казва на едно частно търговско дружество на какви цени да предлага услугите си изобщо не е в духа на свободната пазарна икономика... Сините май излязоха по-червени от червените (които въведоха плосък данък).
 
Последно редактирано:
Re: Мирогледа на европейците

Като стана въпрос за европейската империя на злото и ДДС-то, това с регистрацията по ЗДДС на физически лица когато си пазаруват онлайн правилно ли съм го разбрал?

Ако примерно искаш да си купиш някаква (материална) стока от фирма в UK кой точно внася ДДС-то - фирмата от UK или клиента и в какъв размер - този в България или този в UK? Би трябвало ДДС-то да се плаща в държавата, където стоката се потребява.

За нематериалната стока (Google AdWors) знам, че ДДС-то се плаща от физическото лице в България. Единствения вариант Google Ireland да внесе ДДС-то е да убедите Google, че рекламата не е с цел печалба (напр. рекламирате здравословен начин на живот без пушене - с благотворителна цел).
 
Последно редактирано:
Re: Мирогледа на европейците

ХахххАХх ХАхХ ХхХхахХхааа ХАхаХАХАхахаХАх
Това беше многоооо добро
 

Горе