SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проследяване на поръчка

web3

New member
Здравейте,
как мога да разбера когато даден клиент направи поръчка как е стигнал до онлайн магазина - дали е от търсачка, реклама, линк от някой сайт и т.н.
Благодаря :)
 
Re: Проследяване на поръчка

Би трябвало да имаш уеб статистика (например AwStats) в контролния панел на хостинга ти и от там да погледнеш, кой и от къде посещава сайта ти.
 
Re: Проследяване на поръчка

ако ползваш готова система - повечето имат модули за статистика и именно трафик източниците. Погледни си в статистиката :)

Ако си с къстъм решение - инсталирай си някаква система за тракинг :)
 
Re: Проследяване на поръчка

Analytics дава доста добра информация за много неща.
Както е писал mlazarov по-горе - задай Goal в analytics-a и след това можеш да следиш много неща - кой откъде е дошъл, какво е правил в сайта, колко време е прекарал и т.н. Можеш да следиш не само продажбите а и регистрациите и каквито и други цели си искаш.
 
Re: Проследяване на поръчка

Ако си с къстъм решение - инсталирай си някаква система за тракинг :)
това търся ама не знам такава система, ако някой знае да каже.

Ако някой направи добър туториал за тези цели в аналитикса, цена няма да има
подкрепям за туториала :)
 
Re: Проследяване на поръчка

Аз съм регистрирал аукциона ми в Woopra.com и от там се взима прилично подробна статистика за това колко хора от коя държава и град са влизали. Какво са разгледали и от къде са дошли. Директни кликове, беклинкове и търсачки. Като виждш адресите им и виждаш какво са търсили в търсачките за да стигнат до теб.
 

Горе