SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Допитване за съвет

venga

New member
Колеги в момента кандидатствам в една фирма за уеб и маркетинг специалист. И от мен се иска по принцип да развия уеб магазин и да го поддържам в преспектива.
И днес ми пратиха и-мейл в който ми казват че съм удобрен с още 2-ма кандидати ама понеже им е сложен избора пращат примерно задание за този магазин.
И трябва в една форма да им опиша какъв магазин бих направил, дизайн, информация за клиентите, какво трябва да се направи за да продава, какво SEO и къде, как по лесно да се попоализира.
И автора на най-добрата разработка ще го назначат а другите ще получат обещетение от 200кинта.
В момента реакцията ми е да не се занимавам изобщо.
Вашия опит какво говори.
 
Re: Допитване за съвет

На мен звучи като оригинален и евтин начин за събиране на ноухау.
 
Re: Допитване за съвет

другия вариант който сега се сещам е да направя стратегията и да я публикувам по форумите поне хората дето искат да правят интернет магазин да я четат :) и да подбират това онова от нея.
 
Re: Допитване за съвет

Аз не виждам проблем ако дават по 200 кинта да напишеш документ какво и как си го представяш.

Аз когато съм провеждал интервюта за работа, идваха какви ли не. Всеки може да казва и показва каквото си иска (трудно е да докажеш дали си правил това нещо или си го купил, или изобщо не е твое), но за най-сигурно е едно тестче да се мине. За програмисти е лесно, но за SEO, хмм, може би техния начин е доста добър.

Хем те печелят идеи, хем ти все пак имаш парично възнаграждение за труда. Не вярвам, че ще ти отнеме повече от 2 дни да напишеш един документ, което си е по 100лв на ден - мисля, че е справедливо. После така или иначе документа си е твои, публикувай го - срамно няма :D

Ако пък ти са малко парите за тази задача - ми не кандидатствай.
 
Re: Допитване за съвет

Ми свърши им работа като за 200 лв. ;)

Седни напиши там нещо стандартно като за 200 лв и им го прати. Кво толкоз ще ти стане. Поне ще ти дадат 200 лв, ако не те наемат.
 
Re: Допитване за съвет

Напиши нещо, но не казвай всичките си тайни :). На моменти намеквай че знаеп и много други неща, които не споменаваш ;). Не го прави много обширно. И ако изгубиш вземай парите :).
 
Re: Допитване за съвет

scoobydoo, то хубаво да намеква, но трябва доста красноречиво да намекне. Заради не добре направени намеци кой знае колко хора са останали неразбрани и неоценени.

Интересно е какво наистина стои зад схемата, каква е целта на фирмата с правенето на тези планове. Хрумват ми няколко варианта, но дали е някой от тях:
1. Трябва им ноухау, по този начин си го събират и го дават на уебмастерите да се занимават и с оптимизацията.
2. Искат да съберат какво би им трябвало и накрая да наемат някой за по-малко пари да го прави.
3. Вече имат човек и искат да разберат дали това което той им обещава е правилния начин.
4. Ще използват написаното като го дадат на някой "доказал се оптимизатор" за оценка и така да изберат най-добрия кандидат.
5. ..
6. ..
7. .. !?

edit: venga, ако не е тайна, можеш ли да кажеш, за каква заплата става дума!?
 
Последно редактирано:
Re: Допитване за съвет

traki: заплатата е тайна все още но се знае че не е 2000лв. :)
Аз по принцип написах няква стратегия ако може да се нарече ама тя по скоро придоби вид като метод на действие не толко, като трбява да се направи това после това после 3-то и по 4-то.
В крайна сметка сигурно ще използват материалите на Х брой кандидати и ще отсеят идеите и предложенията и ето поредния български уеб магазин който със сигурност няма да е това което трябва да бъде :)
 
Re: Допитване за съвет

Само на мен ли ми вади очите думата обезщетение? Ако те класират на 2 място, по-скоро биха го казали като "поощрителен бонус" или "поощрителна награда", но не и обезщетение... За какво те обезщетават - че не са те назначили ли? Тази дума я е казал някой подсъзнателно, защото знае, че няма да получиш мястото... Не съм сигурен, но ми намирисва... Но 200 кинта са си 200 кинта...
 
Re: Допитване за съвет

Еми кобрети батко, това е казват му хонорар. Написах го пратих го сега очаквам работа или евентуални 200лв. :) Защото и те не са сигурно ама грам, но в този момент на криза за работа, работодателите си правят каквото си поискат.
Не е като преди време да се съобразяват малко или много с кандидатите си.
Скоро кандидатствах за работа в офис1, като човек да се занимава с разни предпечатни неща, като ми звъннаха за интервю и им казах че не мога в 9 часа сутринта на другия ден и повече не звъннаха :))) За това става дума.
 
Re: Допитване за съвет

Ще взема и аз да пусна една такава обява, но моето задание ще е " Създаване на печеливш уебсайт" - идеи за създаване на сайт с писане на бизнес план, нямам време да се занимавам да го мисля. Общо взето ми трябват ниша, бизнес модел, структура за мениджмънт и управление, стратегия за популяризация и развитие, оценка на разходите и очаквани приходи. Ще раздам и аз няколко поощрителни суми. Скромно, но от сърце :)
 

Горе