SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Мобилна версия на сайт

bobbydigital

New member
Пуснах си мобилна версия на сайта. Ако може да ми помогнете със следните неща :

1. ако може хора с мобилни телефони да я разгледат и да си кажат мнението. (моля като правите това пишете ми какъв телефон, ос, резолюция и какъв броузър ползвате), също така дали скейлва (дали го дава по малък сайта в началото)

2. към СЕО-тата ако може да ми кажете според вас как ще се възприеме тази версия от търсачките. принципно съм сложил каноникал към оригиналния сайт.

това е мобилната сайта : http://m.bitak.net

всички мнения, критики и препоръки са добре дошли разбира се.
 
Re: Мобилна версия на сайт

s LG GT540 резолюция 320 x 480, Операционна система Android и барузър каквто си има вграден. Сайта тръгва нормално, не се мащабира. Вижда се и се чете много добре, но са ти се изгубили картинките на обявите. На телефона се виждат само празни карета, а на ПЦ-то се вижда само алт текста (във FF)
 
Re: Мобилна версия на сайт

в интерес на истината картинките не са качени за сега, защото се чудя дали да ги качвам.

@gogobg - мерси, аз също го гледам с андроид само че 240х320 и контролите малко ръбато се виждат (формата за търсене) надявам се че на по - голяма резолюция се виждат по - добре.

@bgkulinar - версията я пуснах днес, индексирало е към 10 линка ще видим какво ще стане.
 
Re: Мобилна версия на сайт

Opera Mini, iPhone 3GS
- Select формата с всички градове в началото се визуализира само до първите няколко града, другите остават скрити и не могат да се кликнат.
- Не се показва AdSense

Safari, iPhone 3GS
- Всичко е ок.
 
Re: Мобилна версия на сайт

Нокиа E72, вградения браузър. Адсенса не се показва.

Имай предвид, че повечето хора пишат само на латиница на телефона си и може да конвертираш търсения низ и да пускаш търсене и по него :)
 
Re: Мобилна версия на сайт

много ви благодаря за тестовете. адсенса не се показва защото няма джаваскрипт сигурно.

@KOBRETI - много хубава идея за търсенето

още веднъж благодаря.
 
Re: Мобилна версия на сайт

Адсенс отдавна не се е появявал на телефона ми. Мисля че е Google issue, защото в началото ми се появяваше и после изведнъж спря. От AdSense имаше отделно чекче, дали да се появява рекламата и на mobile устройства, и по този начин можеш да си направиш карета на отделен "мобилен" канал :)
 
Re: Мобилна версия на сайт

HTC Legend (Android) вс е ОК, реклмаите на Адсенс се виждат
 

Горе