SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

СПАМ WTF ?!?

Re: СПАМ WTF ?!?

Няма лошо да направиш нещо DIY, ако те устройва като реализация.
 
Re: СПАМ WTF ?!?

В закона не пише нищо за спам, пише за "непоискани търговски съобщения". Оферта за размяна на линкове търговско съобщение ли е? Някъде да пише, че си поискал такава оферта?
 
Re: СПАМ WTF ?!?

Аз съм пращала подобни искания (по смисъл) обаче на сайтове където си е написано, че приемат размяна на линкове. Иначе си е чист спам според мен, дори ако по нашите закони не се третира точно като такъв ... може да се окаже че е по някоя си европейска директива :)

а това пък с " Disallow" идва на всичкото отгоре ...."шикалкавене" е меко казано :)


Посъветвайте ме какво да ги правя тия :

Зависи какво искаш ..:) да ги блокираш, филтрираш, репортваш..?
http://www.spamlaws.com/prevent-spam.html
 
Последно редактирано:
Re: СПАМ WTF ?!?

От чисто любопитство, ако запитването е изпратено през "контактна форма" на самия сайт, това пак ли е спам? Все пак, като поставяме форма за контакти, то все едно казваме "искаме търговски съобщения, моля изпращайте".
 
Re: СПАМ WTF ?!?

Не разбрах червената точка защо е, но както и да е. Съгласен съм, че по принцип е спам. Въпросът ми по-скоро е мога ли наистина да се обърна към КЗП и какво точно означава "непоискано търговско съобщение"? Какъв текст трябва да се постави на контактната форма на един сайт, за да може от една от една страна да се използва от посетителите (не да се стряскат), а от друга юридически да се предпазим от спамери.
 

Горе