SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Малка ниша в прерията

sdd

New member
Почти съм се отказал да правя сайтове на български, имам 3 ( 2 сравнително развити + един нов и уникален за Бг проект дето нямам време за него и ако имаше пазар бих го продал ама то тука всичко е мъка) и това е повече нямам да се занимавам с бг пространството защото няма смисъл просто проблема е в мащаба. Създавах и някакви стойностни сайтове на английски, но там също се пробива трудно и не е лесно. Сега ще приложа нова тактика , ще създам изключително тъп сайт на тъпа тема чиито домейн ще е лонг тейл кийурд. Пример : "как се варят твърди яйца" howtomakehardboiledeggs.com , ей за това ще е сайта, ще сложа 5 статии и ще го оптимизирам. Ако ще 100 долара на месец да изкарва все ще е добре. Да видим какво ще се получи. Какво мислите за това.
 
Re: Малка ниша в прерията

Тези ниши са най-сладки. Никой не се напъва за тях. Пускаш и забравяш. 100 на месец ми се виждат много за тази ниша, но ... Успех!.

Ако имаш за продаване някакъв сайт на български, който не изисква поддръжка повече от 10-20 минути дневно и вади някакви пари от адсенс можеш да ми пуснеш едно лично. Може и на английски да е сайта
 
Re: Малка ниша в прерията

Е сега , аз може и да не правя за яйца. Просто го дадох за пример, ама вижте го този симпатяга на 1вото място :
http://www.google.com/search?q=devi...s=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
60 000 екзакт сърча на месец , почти без конкуренция. Айде който иска да прави сайтове за новини или за нещо смислено, аз ще се концентрирам на дебилщината отсега нататък.

Имам и страхотна идея за БГ ниша с 12 000 екзакт сърча на месец , без никаква конкуренция и с много благодатен таргет от тия дето праща смс-и за гадания :). Ама е скучна темата за мен, ако иска някой да ми пише да му споделя.
 
Re: Малка ниша в прерията

Пример : "как се варят твърди яйца" howtomakehardboiledeggs.com , ей за това ще е сайта, ще сложа 5 статии и ще го оптимизирам. Ако ще 100 долара на месец да изкарва все ще е добре. Да видим какво ще се получи. Какво мислите за това.
ами пробвай. успех.
обаче помисли - ако всеки вадеше по 100$ от такъв сайт, той ще си направи 20-30-50 подобни тъпни. и става милионер за 1 ден. а дали това е случая?
 
Re: Малка ниша в прерията

Пробвай с banana bread recipe, 165к екзакт сърча, при 1 млн 420 к резултата, срещу 60к за дяволските яйца при близо 3 млн и половина ;).
 
Re: Малка ниша в прерията

Не знам защо търсиш някакви скрити мотиви. Просто banana bread recipe е по-лесно от deviled eggs и ще имаш повече трафик.
 
Re: Малка ниша в прерията

Ами помислих че има някаква скрита мъдрост и искаш да ми намекнеш че това дето си го мисля не е точно така :). Просто въпреки че рядко пиша, чета отдавна и ми се стори свойствено за теб. Ако няма под вола теле в този случай - моя грешка.
 
Re: Малка ниша в прерията

Абе незнам, на мен Г.com ми дава 229 млн. за (banana bread recipe). А някой може ли да сподели за работещ софтуер за откриване на такива ниши т.е. да смята брой търсения/конкуренция. Имаше някаква формула из нета
 
Re: Малка ниша в прерията

И такъв тип сайт с AdSense ли може да се монетизира, че аз май за друг начин не се сещам?

адсенс, читика, амазон афилиейт за книги с рецепти и домакинска посуда....
 
Re: Малка ниша в прерията

ми за яйцата има афф програма на техника за варене на яйца, все пак има хора които държат на варенето на яйцата си :). хората бизнес правят с ел.магазин за продажба на бекон даже bacn.com , че и книга издадоха :
тайната: мащаб, без бюрокрация - тия с бекона дали са имали санитарно ? Пишат в книгата си че са държали бекона във фризера в гаража :)
 

Горе