SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Не ми стартира сайта?

anubis

New member
Здравейте!Имам проблем за който три дни не успях да намеря решение!:(
Проблема е следния:
1) Направил съм си MySQL database.

2) След като качих файловете на сайта и на joomla дадох права на всички файлове 777.

3) Преименувал съм файла configuration.php-dist на configuration.php (във форума на joomla пишеше че трябва да се преименува)

4) Изтрих съдържанието на съответния файл и сложих кода който ми изписа че трябва да поставя по време на инсталацията.

Най на края като искам да влезна в сайта ми излиза това>>>

2723296P.png
А това са подредбата на файловете в главната директория public_html
2723575x.png

Моля горещо за помощ!!!
 
Последно редактирано:
Re: Не ми стартира сайта?

http://forumdata.co.cc/joomla/

файловете от тази директория ги копирай с една папка на горе.

Много се извинявам за сигурно неуместният въпрос ама не мога да разбера от файл менаджера директория joomla да ги преместя някъде или..?Защото като цъкна на линка ми се отваря админ панела на joomla.
 
Re: Не ми стартира сайта?

Много се извинявам за сигурно неуместният въпрос ама не мога да разбера от файл менаджера директория joomla да ги преместя някъде или..?Защото като цъкна на линка ми се отваря админ панела на joomla.
Всички файлове, които са в папката joomla, трябва да са в основната папка. Сиреч да ги мръднеш едно ниво нагоре.

Имай предвид, че си инсталирал версия 1.6 бета, която не е стабилна и може да има редица бъгове. Също така няма превод на български.
 
Re: Не ми стартира сайта?

Нещо тотално се обърках.Не трябваше ли след като преместя папките на джумла в главната директория и като изтрия в configuration.php пътищата с джумла на адреса да се отвори сайта който съм качил а не началната страница на джумла?Междо другото това е първият ми сайт който качвам и имам чуството че съм страшен карък сблъсках се с всички грешки който могат да излезнат!
Ето новата подредба на папките:

2723949y.png
 
Re: Не ми стартира сайта?

?!? Аз до сега мислех, че искаш джумла да ти излиза?
:) Не явно аз съм ви объркал!Имам готов форум който съм го качил на хоста.Как да го накарам да се покаже като си задам адреса?В смисъл такъв че сега html файловете и папките към тях просто си стоят хоснати без да имат някаква връзка между тях.Задал съм първата страница с име index.html ok тя се отваря но следващите не се отварят а се отваря сайта на хоста.На всяка една от страниците (на навигационната лента) съм поставил линка на съответния html файл във bublic_html.За това бях останал с впечатление от всичко прочетено по форумите че е нужно да се инсталира програма!:)
 
Последно редактирано:
Re: Не ми стартира сайта?

Задал съм първата страница с име index.html ok тя се отваря но следващите не се отварят а се отваря сайта на хоста.На всяка една от страниците (на навигационната лента) съм поставил линка на съответния html файл във bublic_html и няма ефект, на всяка една страница всичко което е във формата на снимки и скриптове съм сложил в папка с името на съответния html например :Страница FAQ съответно FAQ.html и папка към него FAQ_files. Да не би да изисква хост домакина някакво време за активация след промяна? Сайта съм го качил на безплатен хост във 000webhost.com
 
Re: Не ми стартира сайта?

Да не би да изисква хост домакина някакво време за активация след промяна?

:) хост домакина (така да се каже) надали ще седне по цял ден да си играе да те гледа и следи за всяка една промяна по сайта ти.

Бъркаш някаде просто намери каде ти е грешката и я отстрани. Не ползвам цмс иначе с удоволствие бих ти помогнал.
 

Горе