SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Figurata.com

Re: Figurata.com

Здрасти,
чудех се кой е този, който нагло краде чуждо съдържание, сега знам, че си ти. Предлагам ти да си изтриеш целия блог, защото всички статии са взети от други сайтове, даже открих 3 мои статии.

И преди да си кажеш какво от това, ще ти кажа какво ми коства да ги напиша.

Едната от откраднатите диети ми отне 1 ден:

1. Интервюирах девойката какво обича да яде и какви са й навиците.
2. После писах диетата според нейните предпочитания (това означава да смятам калорийно съдържание и пропорции на основните хранителни вещества, за да не се разболее от недостиг на нещо).
3. Изпратих я на девойката за преглед.
4. Направих финални корекции.

Е, след този мой труд кой ти дава право да ми крадеш съдържанието? И защо си мислиш, че това е по-различно от колкото да откраднеш доматите на доматопроизводител?

Предлагам ти да махнеш всички крадени статии (има ужасно много на розали) и да си развиваш проекта НЕ на гърба на другите хора.
 
Re: Figurata.com

Публикуване, размножаване, всяка форма на комерсиално използване, както и препечатването на цели материали става само след писмено съгласие от Rozali.com.
 
Re: Figurata.com

според мен с крадене няма да се стигне далеч, можем да се появи тук там на накоя случайна ключова дума , но като цяло ще изчезня от индекса. Казвам го от личен опит, вече 3 сайта така ми изчезнаха защото чопвах оттук оттам и ....резултата е девета глуха. В този смисъл можете да погледнете един сайт - http://copyscape.com/ с него проверявам дали нещатата , които съм писал не са "полазили" друг сайт
 
Re: Figurata.com

Да нещо много зачестиха случаите на кражби напоследък. И аз си имам подобни проблеми с друг съфорумник. Той(всъщност ТЯ доколкото разбирам) си знае кой е...

Първия път писах да си сложи линкове, както подобава. Никаква реакция и след месец още откраднати статии. Писах му да махне съдържанието изцяло вече и се сети да слага линкове... ама е вече късно... нотариална заверка и в съда, ако не си почисти нещата до няколко дни. И не просто е крал, ами некадърно... дава стара информация и заблуждава хората... това последното защоно не разбира от материята :D
 
Последно редактирано:
Re: Figurata.com

Според мен правилното би било да поискаш разрешение от първоизточника - и едва ако той разреши - тогава да се публикува!

Аз за много проекти питах първоизточниците, след което - при удобрение добавях статии!

Но не бих драматизирал за кражба на мои статии. В смисъл, в България сме, тук всичко е възможно.
 
Re: Figurata.com

Това, за което става дума тук е много срамно, тъжно и позорно.

Многократно са ми вземали съдържание, няколко пъти съм писал за това в блоговете си... Не мога да остана несъпричастен към тази тема, въпреки че много хора са оставали безразлични, когато съм писал за това.

Поставянето на линкове към първоизточника не дава право на никого да краде чужди материали, ако сайта-първоизточник не позволява публикуването им без изрично писмено съгласие. По-ясно от това не знам как може да се каже.

Кражбата си е кражба и аз, като човек който ежедневно създава авторско съдържание не мога да я оправдая, както и да я наричаме, както и да се оправдаваме.

Като сме решили да си правим блогчета - хайде нека освен техническите познания, хостинг, seo и т.н. простотии да вземем да се научим малко и на закона за авторските права, на правилата за цитиране и позоваване на източници и на някаква етика.

P.S. Пуснах линк към темата в Mixx.
 
Последно редактирано:
Re: Figurata.com

Въпросното лице е абсолютен не знам... Ако кажа всичко, което мисля за него сигурно ще отнеса бан за етническа дискриминация или публична обида...
Обаче е факт, че краде. Факт е, че мами (повече в предприемач). Не ви съветвам да се занимавате с него в какъвто и да било "бизнес" план, дори линк размяна...
 
Re: Figurata.com

Съгласен съм с всички, който се изказват против кражбата на материали от интернет. И аз бих бил ядосан и аз бих се натъжил. Ужасно е да се краде авторски материал. Особено, когато се случва на нас.

Не разбирам едно! Как е възможно да плюете яростно тези който крадат материал? Та вие да не твърдите, че ползвате 100% легален софтуер, слушате 100% легална музика и гледате 100% легални филми? Та тези, които са вложили труд в тези материали да не би да не са хора? Доста лицемерно и злобарско е е да се говори така.

P.S. В никакъв случай не защитавам постъпката и човека копирал съдържанието. Напротив!!!
 
Re: Figurata.com

Нищо не защитавам. Прсото съм против двойния стандарт на оценяване. Смятам, че ако човек допуска да прави такива нарушения към другите, не би трябвало публично да изказва радикално мнение против това, което и той самия прави.
 
Re: Figurata.com

Нямам нищо лично против никой, а против цялостното отношение към този така нашумял проблем!
 
Re: Figurata.com

Нищо не защитавам. Прсото съм против двойния стандарт на оценяване. Смятам, че ако човек допуска да прави такива нарушения към другите, не би трябвало публично да изказва радикално мнение против това, което и той самия прави.
виж сега. по закон това, че и друг го е направил, не те оневинява. Също не можа да сравняваш директно авторски права на серийни продукти и на авторско съдържание в интернет. За моя случай ситуацията е пределно очевадна и мога да си защитя правата в съда сравнително лесно, но за други не е така.

Моето мнение е, че когато си хванат в крачка трябва поне да окажеш съдействие, после и да се вайкаш файда няма, като се предяви финансов иск и запор, ходи се обяснявай, как видиш ли и другите правили така. По евтино ще им е да ми ги подарят тия сайтове ;)
 
Re: Figurata.com

Ovanes, супер нагло е във форума, в който пишем всички да кажеш "Вижте новия ми блог с ваши статии", все едно да идеш при Бритни Спиърс и да й кажеш "Свалих си от нета новия ти албум".

Всеки за себе си знае дали има двоен стандарт или не. От как мога да си позволя да си купувам музика, филми и книги, си ги купувам.

Проблемът идва от това, че така сме възпитавани, аз правя своите малки стъпки да покажа, че не съм съгласна с това.

За конкретния съфорумец, ами той можеше да се извини поне. Междуругото, когато открих моите статии в неговия блог тръгнах да му пиша, обаче после видях, че всички останали статии също са взети от някъде и си казах, че няма смисъл да му пиша, той човека така си прави бизнеса, не че от това ще излезе нещо.
 

Горе