SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

SEO Фирми - помогнете

Re: SEO Фирми - помогнете

Offtopic:
Относно някои от линковете, към сърч резултати искам само да вмъкна.
SEO оптимизация е толкова грешен "Термин", че няма накъде повече. Самата абривиетура включва в себе си оптимизация. Все едно на български да се напише:
"Оптимизация Оптимизация за Търсачки" или нещо от сорта.

По темата:
Кулинара и клокси според мен :p
 
Re: SEO Фирми - помогнете

Ами мисля, че май не обясних много точно какво имах предвид под "мониторинг". За мен, мониторинг е следното: имаме да кажем ключова дума "Банка ДСК" и всеки ден този мониторинг изравя дали някъде из интернет някой е писал нещо за "Банка ДСК". Това нещо е необходимо за доста фирми, с оглед да разберат дали не се задава някой проблем, какви са настроенията към тази фирма като цяло. Пример: Кризата в ПИБ, която можеше да бъде предотвратена, ако някой беше проверил какво се пише за ПИБ в интернет. Това е нещото, на което аз казвам мониторинг. Дали някой е чувал някоя фирма да предлага такава услуга? По принцип такава услуга се прави ръчно, от някой човек, но може би някой от вас знае за автоматичен мониторинг на сайтове?

Много благодаря на всички, които ми писаха - искрено съм ви задължена :)

Поздрави,
Калина
 
Re: SEO Фирми - помогнете

Добре хайде от мен да мине имаш да черпиш :)

Чувала ли си за Google Alerts - http://www.google.com/alerts ?

На това животно му пишеш думата и си даваш майла, т.е. думата е "Банка ДСК", а майла help@dsk.bg, примерно ... и го настройваш и при всеки нов намерен материал по въпроса получаваш майл и си информирана по въпроса ... тази техника може да се ползва и за, т.нар. линк билдинг ..

Успех на банката!
 
Re: SEO Фирми - помогнете

@dtstyle - много благодаря за полезността :)
Това за банката беше просто пример, за да мога да обясня това, което имах предвид. Сега ще изпробвам google alerts и ще видя как действа - дали наистина преравя информацията и стига дори до най-малкия блог, който е писал по темата, която ме интересува :)
 
Re: SEO Фирми - помогнете

Гугъл алертс е доста бавничък. Агенция "Една приятелка ми каза" ще го изпревари 200 пъти ... особено ако става дума за банка или нещо важно. ;)

Преди 5 години се занимавах с продукта на една компания за мониториг / медия клипинг и помня, че в България пазара не беше узрял за този тип услуги.

П.С. А за България проверката се прави ръчно /или поне ние така я правим /
 
Re: SEO Фирми - помогнете

Ами сега го тествах това google alerts и установих, че ако само напиша ключовата си дума в google излизат повече резултати отколкото в google alerts. Рагледах всички настройки - махнах всички ограничения, но пак излизат по-малко...А ръчната работа е ясна, но... кога ще дойде времето човешкия фактор/грешка да отпадне...
 
Re: SEO Фирми - помогнете

Не твърдя, че съм разбрал добре какво точно Ви трябва, но панела Top search queries в Google Webmaster Tools дава доста добра информация по коя дума на каква позиция е вашият сайт и от кои думи имате най-много посещения ... можете да селектирате и локацията при търсенето ... ако исканата от Вас дума я няма в резултатите или позицията не Ви устройва - продължавате работата за нея ... това, разбира се, ако правите мониторинг на собствен сайт ...
 
Re: SEO Фирми - помогнете

Летяща_калинка, това, което искаш, най-точно се доближава до Гугъл сигнали (както се казва на български), но както спомена Бикс, услугата е доста бавна.

Ако има фирма, която прави нещо подобно, то ще да е доста трудоемко. Защото тази фирма ще трябва да прави скрапване на резултатите от Гугъл (и/или друга търсачка) и да прави допълнителна обработка.

Това, което частично може да ти помогне е да следиш блогсърч (за БГ) http://blogsearch.google.com/blogsearch?hl=bg&ie=UTF-8&scoring=d&q=dsk&lr=lang_bg + нюзсърч (за ЕН само), което дава резултати на всичко излезло по този тип сайтове с разлика до минута. Както можеш да забелешиж, в блогсърча има не само резултати от блогове.

След като си определила сърча, по който искаш мониторинг, вляво копваш РСС фийда и го слагаш в четеца, който ползваш. И имаш горе-долу читава услуга.
 
Re: SEO Фирми - помогнете

или нещо такова : http://www.google.com/search?q=online+reputation+management+software :)

въпросът в случая е че девойката търси фирма или човек който да върши тази работа, вероятно защото в компанията и нямат такъв специалист. Тук , противно на всяка логика започнаха да и се предлагат tools с които да си свърши работата. Това накратко означава, че може би тук няма специалист който да поеме ORM частта. Сладкото в картинката е, че не и предложихте нито един SEO tool, което навява на симпатичната мисъл, че все пак има достатъчно специалисти поне по тази тема :)

В резюме : letq6ta_kalinka търси КОМПЛЕКСНА услуга за клиентите които проявяват интерес към SEO и/или ORM и пърха с крилца някой да и предложи точно това, било то и китайска, индийска или полска фирма (която както знаем трудно ще се справи в родните условия)
 
Re: SEO Фирми - помогнете

Ако не греша тя търси две отделни усуги.

- СЕО
- мониторинг / като за мониторинга оставам с впечатлението, че по-скоро търси инструменти, а не фирма /

За мониторинга нещата са по-различни ... тя търси уеб клипинг / нещо като прес клипинг, но в интернет/ и за разлика от СЕО мониторинга там няма позициониране в резултатите от сърча а има позициониране, но то е друг вид.

С двама колеги правим уеб клипинг за една фирма и да ви кажа, това е като да ходиш по много тънак лед. Информацията се разпространява с невероятна скорост.

П.С. Историята с ПИБ е показателен пример.
П.П.С. ORM също е решение, но половинчато
 
Re: SEO Фирми - помогнете

biks : залагам една бутилка на моето твърдение :) с удоволствие бих я загубил ако почерпиш една чашка :)
 
Re: SEO Фирми - помогнете

Добре - работата е следната... :)
Пред мен има 1 полска фирма, която предлага на моята фирма (ПР агенция) комплексната услула -SEO + internet clipping (тук го наричаме още мониторинг на интернет). Затова си мислех, че може би има бг фирма, която да предлага същата услуга. В момента обаче разбирам, че по-скоро има фирми/хора, които правят или едното или другото. Тук, в нашата фирма, првим интернетскли клиппинг, но го правим ръчно. Ако има програма (било то и платена) би било чудесно, защото това да преравяш интернет пространството си е бая работа :)

Google alerts ме разочарова нещо...
Още веднъж ви благодаря, че се отзовахте и простете, че все още се лутам в SEO терминологията :)
 
Re: SEO Фирми - помогнете

Аз печеля явно, щото уискито още снощи го изпих и за т'ва цял ден ме цепи тиквата :)
 
Re: SEO Фирми - помогнете

с теб черпенето, а и всичко останало е песен :) ама можем и без повод да се напиваме де :)
 
Re: SEO Фирми - помогнете

Има една симпатична руска програмка, на която основното й предназначение е да проверява уникалността на съдържанието, но отлично би свършила и доста неща по клиппинга, тъй като не премахва дублиращите се запитвания - пробвайте я, може да ви е полезна.
 

Горе