SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за Google Adsense

M

mvmrik

Guest
По какво се определя този eCPM? Виждам че на едни сайтове е по-висок, а на други е много зле. Например сега гледам че за месеца един сайт има 1.15, а друг е с 0.08. Естествено разликата в приходите е много голяма. Възможно ли е като някой сайт има повече реклами да му се намалява eCPM? Защото както забелязвам - на сайтовете с повече от 3 реклами на adsense е по-нисък този коефициент или се бъркам.
 
Re: Въпрос за Google Adsense

Май не ме разбрахте. Аз знам какво означава eCPM, но дали има връзка с това колко реклами съм разположил на сайта или не? Забелязвам че на сайтовете с повече от 3 реклами е по нисък eCPM, но може и да не е от това, че са повече рекламите.
 
Re: Въпрос за Google Adsense

Не, няма.
И аз първоначално си мислех такова нещо, но в последствие разбрах, че то просто ти изчислява колко печелиш на 1000 импресии. :)
И примерно както имам в някои ниско пощевани сайтове с добра цена на клик, често eCPM-то е 5-10 долара...уви не правя толко импресии, че да ги имам реални. :)
 
Re: Въпрос за Google Adsense

...но дали има връзка с това колко реклами съм разположил на сайта или не?
Непряко - да, има връзка. Повече от две рекламни карета, намаляват ЦТР, а оттам и еЦПМ.
 
Re: Въпрос за Google Adsense

Съгласен съм с bgkulinar с едно уточнение. Може страниците да са ти такива, че и 3 реклами да са ти ок, може и да не можеш да сложиш повече от една рекламна позиция на страница. Зависи от дизайн, големина на съдържанието на страница и т.н. Освен това в google можеш да използваш канали. Така различните рекламни позиции можеш да ги следиш отделно и за всяка да имаш статистика за импресии, кликове, доходност, кликаемост :D (CTR) и др.
 

Горе