SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Търговска марка SIMпатия

bgkulinar

Меринджей
Чудех се, защо БТК не са регистрирали ТМ SIMпатия, а само СИМпатия, въпреки че навсякъде се рекламира латино-БГ варианта. Някой по-предприемчив българин ще им я вземе под носа и ще трябва да си свалят цялата кампания, която мисля че е доста успешна (Оги все едно, че не си прочел последното ми изречение :D).
 
Re: Търговска марка SIMпатия

ЗА МАРКИТЕ И ГЕОГРАФСКИТЕ ОЗНАЧЕНИЯ
Чл. 12. (1) Не се регистрира марка, която:
1. е идентична на по-ранна марка, когато стоките или услугите на заявената и на по-ранната марка са идентични;
2. поради нейната идентичност или сходство с по-ранна марка и идентичността или сходството на стоките или услугите на двете марки съществува вероятност за объркване на потребителите, която включва възможност за свързване с по-ранната марка;


Също така:
Чл. 13. (1) Правото върху марка включва правото на притежателя й да я използва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да използват в търговската дейност знак, който:
1. е идентичен на марката за стоки или услуги, идентични на тези, за които марката е регистрирана;
2. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., в сила от 21.08.2005 г.) поради неговата идентичност или сходство с марката и идентичността или сходството на стоките или услугите на марката и знака съществува вероятност за объркване на потребителите, която включва възможност за свързване на знака с марката;
3. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., в сила от 21.08.2005 г.) е идентичен или сходен на марката за стоки или услуги, които не са идентични или сходни на тези, за които марката е регистрирана, когато по-ранната марка се ползва с известност на територията на Република България и използването без основание на знака би довело до несправедливо облагодетелстване от отличителния характер или известността на по-ранната марка или би ги увредило.
 
Re: Търговска марка SIMпатия

@vha, да това е така, но ако са регистрирали марката... в случая бгкулинар споменава, че самата марка не е регистрирана... след като не е регистрирана, ти ако регистрираш марката, можеш да им смъкнеш цялата кампания :)
 
Re: Търговска марка SIMпатия

vha, малко е спорно дали СИМпатия e идентична или сходна на SIMпатия. Все пак СИМ не значи нищо, докато SIM си има значение. Все пак за 600 лева някой SIMпатяга може доста мизерии да натвори.
 

Горе