SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Форума ли запада?

Re: Форума ли запада?

@iliza, за някои хора зелената чертичка на Page Rank toolbar-а е всичко, не се разочаровай :)
Спорен въпрос е кой колко и какво разбира, който разбира действа и има резултати :)

Какъв човек трябва да си да живееш за една чертичка в toolbar–а??? Надявам се да се шегуваш.

Iliza абсолютно те подкрепям за всичко в мнението ти.
 
Re: Форума ли запада?

Според мен никой не напара предприемача, просто споделят за недостатъците. Та нали тази тема обсъжда точно недостатъците!

Предприемача може дори да я използва като помощно средство, за да повиши качеството. Важно е да има толерантност и да се дава път на младите :)

Ние старчоците сме позагубили желанието си за тежка работа и безсънни нощи :)

Тук трябва да се посочат няколко гледни точки:
1. Както написаха по-горе в темата всеки влак си има пътници.
2. Няма как да нападате predpriemach.com, защото не само, че е в пъти по развит от тук се обсъждат много по интересни теми. Вярно е има и напълно безполезни теми, но нима и тук не е така ???
3. Стилът на този форум като цяло и по-развит, но забелязахте ли нещо в predpriemach няма тема в която пряко да се напада webmasterbg, а тук има.
 
Re: Форума ли запада?

@adelina с тази тема, която си пуснала в предприемач какво целиш? :) Мазнооооооооооо ...
Уха-а-а. Женски бой. Ноу офенс, лейдис! :p

Не виждам как може да се съпоставят предприемача и този форум. Те ммакар привидно за едни и същи неща, са коренно различни. Тук се набляга на СЕО, докато в предприемача се набляга на афилиейт програмите.
 
Re: Форума ли запада?

Колкото и близки да са по тематика двата форума толкова са и различни според мен . Някъде бях написала че са като скачени съдове , имат едни и същи потребители , но различна атмосфера . Нормално е да има хора дето харесват по вече единия или другия форум .

Моята гледна точка за двата форума съвпада изцяло с тази :
Ето и моите гледни точки за западането не само на този ами и на предприемач форуми :
1.Всички са доста близки вече и има голяма част обсъждане по Скайп, сборки и пиянски събирания,
2.Доста от хората си пишат в блогчета и през другото време си гледат работата и живота и хвърлят по едно око насам.
3.Какво ще кажете за първите 2


fani7117 ме обвини набързичко , но не целя нищо просто ми стана интересно че в дискусия уж за този форум започна да се спряга предприемач . ком .

Уха-а-а. Женски бой. Ноу офенс, лейдис!

нека живне малко и този форум :)
 
Последно редактирано:
Re: Форума ли запада?

Нямах представа, че съм липсвала ня някой :) иначе щях да пиша.

Започнах да пиша, защото мислех, че мога да обменям инфо за монетизация, на мен това ми е интересно. Обаче виждам, че повечто въпроси са технически, на които аз не мога да отговоря и не съм полезна.

Като цяло спрях да отговарям на въпроси от 1 ред. Ако някой иска помощ за монетизация, идеи за съдържание, афилиейт програми - да опише какво е тествал, кое работи кое не, какви са плановете за развитие? Не може да се очаква, че някой ще отдели 10 секунди за 1 ред, а аз след това половин, един час ще му пиша препоръки. Като видя, че някой наистина иска да разбере, помагам му. Да проверя нишата, да видя конкуренцията, да чекна стойността на адвордса, да видя колко броя ключови думи се генерират, какви са му линковете, каква му е алексата .... После да му разгледам сайта и да видя как се чувствам като потребител и после да опиша всичко това.

С това мога да съм полезна, ако някой пусне такъв пост да ми пусне на лични линка към поста и ще го разгледам, ноооо дайте инфо, не мога да хвърлям боб какво ви е в главата :)

И да се похваля, от скоро имам нов бг проект, който има за цел да продава. Първият месец имам цели 150 лв от комисионни (целта е да стигна 2000 лв на месец комисионни, винаги съм искала много от живота) :) Айде да ми е честито и да знаете че в бг продажбите има мнооооого хляб и е доста забавно :)
 
Re: Форума ли запада?

а според мен просто "форум" като концепция започва да се изчерпва..наблюдава се западане и в много други форуми....

А инак една позната истина :

Американски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват какъв си тъпак.
 
Re: Форума ли запада?

@marketer, не говоря за мен :) Аз нямам проблем с чертичките, макар, че е неприятно да пада :)

А за тези, които ги е хванала носталгията по "SEO динозаврите" - предполагам хората са супер заети, за да пишат във форума :) Аз, не, че не съм зает де, ама хвърлям по едно око и продавам някой друг линк/баннер от време на време :)

Може да предприемем някакви действия за развитие - като серия от статии на някаква тематика.

Колкото до кражбата на съдържание - винаги ще се краде. На един приятел му казах, че той не е блогър, въпреки, че пишеше повече от мен. За да има колегиалност, първо трябва да се разберат концепциите на блогването и уебмастърството. Явен проблем тук се оказва и възрастта :)

Edit: Явно има голям интерес към темата :) Докато пишех този пост, се появиха оше два поста :)
@Руми, браво за успешните ти проекти, винаги съм ти се възхищавал на ентусиазма и производителността :p
 
Последно редактирано:
Re: Форума ли запада?

Хайде и едно малко уточнение от мен, за да не се превръща тази дискусия пак в по-по-най между двата форума.Написах, че хората са в предприемача НЕ ЗАЩОТО ХОДЯ ТАМ.Никога не съм ходила там и по принцип нямам навика да влизам във форуми.Просто погледнах посещенията онлайн в момента и попрочетох тук-там из темите как посрещат новодошлите - Добре дошъл, бате! Такова едно посрещане предразполага и задължава ! Къде ти тук такова нещо ! Това беше важното, а не кой форум за какво е ! Съгласна съм с много мнения тук по темата / и по други теми / и не мога да отрека, че има и готини съфорумци, обаче има и пълни 0 като държание ! Ами като не си съгласен с нечие мнение или не ти се нрави нечий сайт, просто си напиши твоето мнение по подобаващ начин и без да засягаш другата страна ! Сигурно ще кажете, че и по другите форуми е такава атмосферата.Може би е така.Не ходя по форуми и не зная.Но благодаря за разумното мнение на МANol.
 
Re: Форума ли запада?

Всеки форум си има периоди на възход и падение. На мен този форум ми харесва. А най ми допада секцията с последните теми, така по-лесно се следи, кой-какво е писал във форума. Иначе аз съм от хората, които предимно четат и рядко пишат, но харесвам форума и редовно го посещавам.
 
Re: Форума ли запада?

Просто погледнах посещенията онлайн в момента

До известна степен и аз имам заслуга за посещаемостта на предприемач.
Извадка от .htaccess ;D

Код:
RewriteCond %{REMOTE_USER} ^lamer_na_15_godini
RewriteRule .* http://predpriemach.com [R=301,L]

Хех, да няма засегнати. И едва ли посещаемостта може да е критерий за качество. Извинявай, но вече няколко пъти се изказваш не особенно подготвена.

Сега малко сериозно. Това, че тук е позападнало не е от вчера. Още миналата година си говорихме с някои модератори по въпроса, че започнаха да прииждат доста ламери и хейтъри насам. Но какво да се прави. Това е реалността за всеки форум. И в DP беше готино преди вътре да се нанесе цяла Индия... Един от форумите, в които това не е така е WMW, но там правилата са драконовски и цензурата много строга. Не мисля, че на някой от тук би му харесало това. Колкото до това, че новите членове не са посрещани с хляб и сол, пробвайте да пишете в WickedFire или в Syndk8 нещо от сорта на "как да изкарам пари, моля споделете?" или "вие сте много заблудени". Да видите, на какво се вика топло посрещане. :cool:


Мислил съм и да огранича регистрацията на нови членове да е само с покани. Но по този начин навън могат да останат и хора, които не познават никой или просто имат нужда от помощ. Но, ако се наложи и това ще стане.

Със сигурност скоро време тук ще има затягане на правилата и някои други промени. Но не мисля, че това би оказало много голямо влияние върху качеството на постовете. Вероятно ще има и нови модератори, защото старите кучета се разбягаха...
 
Последно редактирано:
Re: Форума ли запада?

nbsp, засиленият контрол ще изгони потребителите.
Може би трябва да се наблегне на секцията за новодошлите и да се развива, а всеки който пита "ламерски" неща, темата му да се мести там :) Аз нямам проблем да обяснявам, стига да е кадърно написано, това, което ще питат.
 
Re: Форума ли запада?

Здравейте и от мен, колеги!
На мен за момента този форум ми харесва повече от предприемача. Постовете ми там са повече, но са по безмислени. Тук всеки ден се ровя и разглеждам всичко интересно. Не мога обаче да се включа, защото си се занимавам главно с блогване.
Има доста интересни неща, които могат да се научат от този форум. Относно свежото, наистина това трябва да се махне според мен и да се оставят сериозните секции. Всеки един е дошъл тук, за да научи нещо, а не да цъка и да клика по разни простотийки. И аз се занимавам със свежо, но знам, че е неприятно по форуми като този да искам гласове.
Надявам се нещата да се оправят и всичко да е на 6!
 
Re: Форума ли запада?

Като нов член, бих споделила, че в днешно време не е лесно да движиш форум - това изисква много свободно време и хора, с които да го поддържаш. Трябва да си винаги актуален и в крак с новостите в бранша.

Съгласна съм, че тук атмосферата е различна от тази в Предприемач, което е чудесно! Едва ли някой ще иска да посещава два еднакви форума. В интерес на истината тук намерих добри купувачи за мои сайтове.

Не виждам смисъл от това форумът да стане скрит, да бъде с покани от членове на форума и да се получи тясно специализирано затворено общество.

Форумът е тази форма на общуване, която дава свобода и лекота на комуникацията, като изключим спамерите и досадниците, които само убиват време.

Според мен за доброто на форума е, да се махне всичко ненужно и да се добавят нови неща, за да се освежи!
 
  • Like
Реакции: nbsp
Re: Форума ли запада?

@nsbp, радвам се, че си замислил промяна... Според мен затягането на правилата, ще изгони част от потребителите, но пък за сметка на това ще спечели верни такива. А и реномето ще се вдигне. Съгласен съм, че е хубаво да има нови попълнения от време на време... но според мен е добре да се изпитват преди да получат заслуженото от този форум, както е в някой форуми.

Тук има една доста зряла поговорка - "Безплатен обяд няма!!!", защо да не се водим и ние тук в форума от нея. Нека всеки си заслужи обяда. Просто дори да не е скрита темата с подобна информация, да не се дава право на новодошлите да пишат в дадена категория, да публикуват в черният пазар и тем подобни неща. А относно модераторите, аз лично смятам, че добър пример за модератори са именно ветераните в форума, които са видели и запознати с доста от въпросите. Те най-добре могат да преценят дали дадена тема си заслужава... да преценят дали въпросният потребител се държи добре и тн и тн. Никой не е казал, че трябва да се спира търговията в форума. Наистина търговията е едно от най-развитите неща в момента в този форум, а и още една истина е, че се намират наистина добри оферти, но и там ми се струва, че е необходимо да се въведат някой правила, за да ни е мир на главата... и тук смятам да се повторя... адски много ще се радвам ако към правилата се добави точка в която когато се публикува обява с конкретна цена, да се забраняват оспорвания по цената в самата тема, на ЛС, ако щат и да се изядат :)
 
Re: Форума ли запада?

Качество пред количеството .
Мислил съм и да огранича регистрацията на нови членове да е само с покани. Но по този начин навън могат да останат и хора, които не познават никой или просто имат нужда от помощ. Но, ако се наложи и това ще стане .
Дори и да има отлив като има качествени Теми какъв е проблема. Предпримач =количество
Webmasterбг= качество:rolleyes:
Кой не иска свежо и полезно инфо ? няма такъв така ,че качеството преди всичко .
 
Re: Форума ли запада?

За да очакваш наистина голямо качество на информацията, според мен трябва да си платиш. Затова и доста от наистина професионалните сайтове в тази тематика изискват някакво членство до пълният капацитет от услуги. Според мен е добра идея да се наложи нещо подобно и от спечеленият бюджет да се плаща по някой друг долар за наистина полезните статии. Понеже вече така станаха нещата, че времето е пари и ако наистина някой опитен в дадена сфера се наеме да пише нещо, ще има по-голям стимул да сподели някой тънкости, ако положеният труд и време му се заплатят.

По принцип всеки желае безплатното и аз не го отричам, че рядко съм склонен да дам пари за информация, но такива станаха времената... ако желаеш качество, трябва да си готов да си платиш за него.
 
Re: Форума ли запада?

Драконовски мерки и нулева толерантност към спамарите това едното , след това като се разбере, че тук е "чисто" хората ще с опит ще се поотпуснат ще се почустват спокоини , може би трябва и много внимателно адмистриране на темите .Дисциплината е много хуваво нещо .А за такса да защо не стига да е нещо символично .това инфо после може да се окаже за някои безценно ,и да си избие парите за членсво.АМи една анкета ЗА или Против такса , и така като си член ще се стремиш да не нарушаваш правилата ,защото си платил за членство и може да има бан,
 
Последно редактирано:
Re: Форума ли запада?

За да очакваш наистина голямо качество на информацията, според мен трябва да си платиш. Затова и доста от наистина професионалните сайтове в тази тематика изискват някакво членство до пълният капацитет от услуги. Според мен е добра идея да се наложи нещо подобно и от спечеленият бюджет да се плаща по някой друг долар за наистина полезните статии. Понеже вече така станаха нещата, че времето е пари и ако наистина някой опитен в дадена сфера се наеме да пише нещо, ще има по-голям стимул да сподели някой тънкости, ако положеният труд и време му се заплатят.

По принцип всеки желае безплатното и аз не го отричам, че рядко съм склонен да дам пари за информация, но такива станаха времената... ако желаеш качество, трябва да си готов да си платиш за него.

По принцип, цялата информация е в интернет и можеш да я намериш, стига да поискаш.
С изключение разбира се на "тънкостите".
Именно с тях се постигат успехите, а от там идват и $$$.
И не очаквай някой да каже тук тънкости за 5-10 лв, че даже и за 100.
Тях трябва сам да си ги намираш с наблюдения, общуване, от тук малко, от там малко...и така.
За някой може да е ерес, но има неща за които хората са готови да платят (и плащат) от 100-на $ до 500$ за консултация.
И тези неща няма как просто така да ги научиш или прочетеш.
То в това е номера, че колкото по-малко знаят за "вратичките" толкова по-успешно и по-дълго работят :)
А когато ги изложиш в някой форум и вратичката се затваря.
Примери за това много.
Така че, платени статии може и да имат смисъл, но в тях няма да намерите "ключа от бараката".
Него трябва да си го търсите сами или да платите, за да Ви го покажат, а понякога виси пред носа ти, но не го виждаш :)
Но това е друга тема.
Има например платен абнанамент за Яндекса от Ашманов.
Но там никога няма да прочетете някакви тайни, а просто интересно написани ститии :)
Има конференции (тук в Москва) за по 1000$, тридневни, но няма да чуете тайни на тях.
Макар, че много интересни неща се казват и започваш да обръщаш внимание на неща които преди това си пропускал.
Но тайни и тънкости там няма.
Така, че според мен тази идея няма да има никакъв успех.
 
Re: Форума ли запада?

Тайни и тънкости се споделят най-лесно след първите 4 уискита. На конференции, семинари и подобни мероприятия ценната информация не е в презентациите, а в коридорите. И с нарастването на градуса, се качва и стойността. Ако можете да носите достатъчно и да запомните нещо, разбира се. :cool:

party-tequila-shots.jpg
 
Re: Форума ли запада?

Тайни и тънкости се споделят най-лесно след първите 4 уискита. На конференции, семинари и подобни мероприятия ценната информация не е в презентациите, а в коридорите. И с нарастването на градуса, се качва и стойността. Ако можете да носите достатъчно и да запомните нещо, разбира се. :cool:

party-tequila-shots.jpg

Виж, в това си абсолютно прав! :)
Това влиза в израза "от тук малко, от там малко" :))
 

Горе