SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за здравно осигуряване

M

mvmrik

Guest
Става въпрос за сестра ми. Тя в момента не работи никъде и не си е плащала здравните от 2 месеца, защото тогава напусна работа. Знаете ли къде може сама да си ги плаща. Аз също си ги плащам сам, но имам фирма и си правя платежните и плащам във сметки на СИБАНК, но при мен е различно. Тук става въпрос за физическо лице, което иска да си плаща здравните.
 
Re: Въпрос за здравно осигуряване

Ми аз ходя в НАП-а на общината - взимам си извлечение и си плащам в банката. Обаче ми се иска да си ги плащам онлайн, ама веднъж тръгнах да чета кое що и ми се стори доста anti user friendly обяснението...
 
Re: Въпрос за здравно осигуряване

Отива в общината в Люлин / ако не греша там живееш /, качва се на последния етаж, вратата срещу точно стълбите. Касата е същия етаж.
 
Re: Въпрос за здравно осигуряване

Може и по банков път. Трябва да си знаех номера, под който трябва да пуснеш плащането. Прави се към НАП в община по постоянен адрес. Направи справка и после през банкиране или както ти е удобно. Мисля, че базата е 6% от минималната работна заплата.
 
Re: Въпрос за здравно осигуряване

Мерси, аз и казвах че е в НАП, а тя твърдеше че в НОИ трябва да ходи.
 
Re: Въпрос за здравно осигуряване

Вече е 8%, а безработните (дори такива, които не са регистрирани) плащат половината от сумата. Аз плащам с ипей и нямам грижи.
 
Re: Въпрос за здравно осигуряване

Как става през epay.bg Ходих там но не разбрах как става регистрация и автоматично ли излиза плащането, както при другите сметки или се плаща като вносна бележка по банкова сметка?
 

Горе