SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

хостинг за сателити

batjoro

New member
Здравейте,

Искам да вдигна 5 сателита на моя сайт. Искам да питам:
- кой е най-добрия хостинг за това?
- какво трябва да се гледа при избирането на хостинг-а?
- важно ли е сателитите да са на различни IP-та и какъв feature трябва да имат хостингите, за да поддържат това?

Поздрави,
 
Re: хостинг за сателити

Ами може и да е по-добре със собствен домейн, но пък на 5 сателита на 5 различни блог платформи значи, че ще са на различни места в мрежата. Не вярвам да си купиш 5 различни хостинга за сателитите.
А за избора между 5 блога или 5 сателита със собствен домейн на 1 хостинг, аз лично клоня към първото. Но тук всеки си има различно мнение.
 
Re: хостинг за сателити

Неможе ли 1 хостинг с 5 dedicated IP-та, някой доставчици май го позволяват това.
 
Re: хостинг за сателити

А де, аз точно такива доставчици търся. Но поне големите не дават.

В интерес на истината ползвах хостинга на 3ix.com. Там беше 1 евро/месец, но трябваше да се направи договор за 1 година, което не ефатално, за 1 евро на месец.
 
Re: хостинг за сателити

И аз не ги знам, ама неможе да няма. Виж примерно тия:
http://www.lunarpages.com/

един клиент е при тях и си поръча dedicated IP само за него, нищо чудно да дават и повече.
 
Re: хостинг за сателити

Dreamhost го предлагат, само им пиши при регистрацията на всеки сателитен домейн и нямаш проблем. Друг въпрос е, че не аз не съм много доволен от услугите им, но пък за тая цена толкова.
 
Re: хостинг за сателити

малко офф, ама как разбирате има ли ползва от сателитите? Знам, че някъде пишело, че помага, ама реално може ли да се види и пипне :) ?
 
Re: хостинг за сателити

няма нужда от различно IP ако не правиш копи пасте rss към сателитите. това рязко намалява цената на хостинга. Понякога дори и този номер минава ако ползваш хостинг план от сървер с много сайтове - над 200..500 примерно. ако не те мързи - прекарваш през безплатен посредник на друго ip rss-то и пак може да минеш с един хостинг план.
 
Re: хостинг за сателити

Аз досега не съм видял на един хостинг акаунт, няколко различни IP адреса, особенно ако е на cPanel.
 
Re: хостинг за сателити

Аз досега не съм видял на един хостинг акаунт, няколко различни IP адреса, особенно ако е на cPanel.
За България ли говориш?
 
Re: хостинг за сателити

Аз досега не съм видял на един хостинг акаунт, няколко различни IP адреса, особенно ако е на cPanel.

Ето ти поле за копане :) В България.
 
Re: хостинг за сателити

За България ли говориш?

Да за България говоря, но и в общия случай. И за да не съм голословен ти препращам няколко цитата от хората разработващи cPanel:

"We don't support having multiple domains on multiple IP Addresses with a single account. We only support a single IP Address per account. Hence to do what you are requesting, at this time, requires setting up each domain as its own account."

cpanelkenneth
cPanel Quality Assurance

"A single cPanel account can only have 1 dedicated IP address. However, if you create the subdomain and add-on domain as separate cPanel accounts, you could issue those a dedicated IP address as well (since they're separate cPanel accounts)."

cPanelDavidG
cPanel Sales Support

Не знам на Запад как е, ти принципно си фен на задграничния сървиз, но поне аз не виждам вграден в контролния панел начин за обикновен shared hosting account да поддържа подобна функционалност

Колега Воробьов :) виждам, че конструктивно се опитваш да ме подтикнеш към разработването на подобна услуга и у нас. Естествено, това че cPanel казват "НЕ" съвсем не означава, че с малко "намеса" в някой конфигуративни файлове не може да се получи този ефект. Пробвали сме го главно, покрай клиенти, които искат да инсталират SSL сертификат на add-on домейн, което задължително изисква уникален IP адрес. Всичко това е съпроводено с ръчна работа, която е и намеса в конфигурацията на cPanel и колегите от други хостинг доставчици използващи този панел, ще потвърдят, че подобни експерименти не са най-добрата идея, особенно на работещ сървър с 300-400 клиента на него. Естествено има и напълно възможен вариант пак през WHM/cPanel - т.е. реселърски акаунт със собствен административен панел, където можеш да си създаваш отделни подакаунти за всеки сайт и в зависимост от това, колко IP адреса са ти предоставили да си ги ползващ за, който желаеш сайт. Не е сложно, не се изисква такса за инсталация, не се изисква плащане на лиценз, общо взето плащаш ресурса, който харчиш през месеца и си правиш сателитките. Услугата се предлага от всички хостинг доставчици в страната.
 

Горе