SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

mozRank влияние и ефект при линкване

traki

Оптимист ReMember
Някой дали има впечатления за влиянието на mozRank при серп. И изобщо дали търсачките го използват за нещо при "изграждането на мнението си за даден сайт" ?

Примерно ако си осигурявам линкове от сайтове с висок mozRank и докарвам mozRank-а на сайтовете ми да e над 5, дали това ще действа като ваксина срещу филтри и наказания !?
 
Re: mozRank влияние и ефект при линкване

Хмм хванал съм 6.24/10 mozRank на един от моите (~16,000 links) ... занулен от гугъл. 6.20/10 (148,173 links) на друг паднал на ПР4 на последния ъпдейт. и 6.61/10 (12,908 links) на ПР6 сайт. И накрая 6.01/10 за страница с ПР3. Всички проби са с начални страници.

Мога да кажа, че само ми се иска тези цифри да бяха и за ПР щях да имам 4 ПР7 сайта а 6-тици и 5-тици да не казвам колко :) Мечтиии... а разправят, че поценявал силните сайтове мозранк....

Та мисля, че мозранка още не е дорасъл да е обективен критерий що се отнася до гугъл. Но пък доста линкове имат в базата определено е полезно в това отношение много. Също ми се струва достатъчно предвидим и комбинирано с техния тръстранк може и да е по точно.

П.П. За гугъл имам съмнението от известно време, че си играят с динамично индексиране и за ПР не само за резултатите(т.е. само върху част от индекса). Можеби като начин за справяне със спама. Все пак ако има нещо вярно в това ПР става много летливо понятие обаче.
 
Последно редактирано:
Re: mozRank влияние и ефект при линкване

Пламене, за това става дума http://www.quirk.biz/resources/glossary/M#mozRank
Като гледам, поредният уиджетбейт и начин да ти дръпнат парите за някакви допълнителни рипорти. С други думи - не не влияе на СЕРПа.
 

Горе