Айде пак реклама по ТВ...

netsurfer

Ипотпал ФЕН :)
... по Нова - само ибей и пейлал ...
а най-голямата изцепка беше, че в БГ нямало аналог на разплащания през paypal.
Нямам epay, ама не е ли точно така 🙂

п.п. Айдеее, сега пък нямало аналог на ибей в БГ - има и то няколко 🙂

Re: Айде пак реклама по ТВ...

Надали EBay и PayPal са си платили за реклама по НОВА 😀

И със сигурност като потребител, ще си много по-защитен, ако използваш горепосочените сайтове от тукашните "еквиваленти" (визирам най-вече подобията на аукциони и онлайн магазините) .

И със сигурност като потребител, ще си много по-защитен, ако използваш горепосочените сайтове от тукашните "еквиваленти" (визирам най-вече подобията на аукциони и онлайн магазините) .

Що реши така?

Има аналози на paypal, - ePay.bg , eBG, bpay и прочие. За директни разплащания се ползва услугата "виртуален търговец". Нова телевизия се поизложиха малко с темата, можеха да я развият повече.

Що реши така?

Защото ако спечелиш нещо от аукционите тук, не знаеш какво ще получиш - ако си си поръчал Iphone, а ти донесът китайска реплика можеш само да пиеш студена вода .
В ибей, купувача е дори прекалено защитен . Ако по някаква причина не си доволен от продуката си и от продавача, можеш да отвориш диспут в ПейПел и сумата ще ти бъде възстановена . Ако не получиш пратката си или тя е повредена от доставчика, сумата отново ще ти бъде възстановена, за сметка на продавача .
Лично аз от Ибей съм си пазарувал доста глезтоии, за доста прилична сума, които не бих посмял да си купя от тукашен онлайн магазин .

Има аналози на paypal, - ePay.bg , eBG, bpay и прочие. За директни разплащания се ползва услугата "виртуален търговец". Нова телевизия се поизложиха малко с темата, можеха да я развият повече.
Знам, доста се изложиха. Интернет не е силната страна на телевизиите, направо се чудя нямат ли си IT отдел и кой за бога работи там, щом допускат такива глупости до ефира си - като БГ фейсбук, онзи сайт за обяви и сега това ...

Аз съм в Германия и измами в ибей не липсват, вярно работи се в посока ограничаване и излавяне на измамници, но е далеко от 100% сигурност. Доколкото знам ибей гарантира плащания до 40 евро поне преди беше така. За пейпал знам, че гарантират връщане на пари до 1000 $ или евро.
Едно ме радва в новините и то е, че карат хората да вярват повече в интернет било то и в чужди брандове. Досега само ги плашеха с измами и т.н.

Добре е, че информират невежите, че неща могат да се купуват през нета. Упоменаването на ebay и paypal има някакъв смисъл, защото хората могат да си пазаруват и от там вече... но не е точно лесно за същите тези невежи...

Аналог се вика на нещо, което може да замени друго реално, а не само на картинка според мен 😉

Майка ми даже ми е звъняла да гледам новините по нова... това, че съм подкарал поне дузина проекти и съм и обяснявал как работят тези неща не прави впечатление, ама като е по ТВ-то е легитимно видиш ли. Така си разсъждават хората...

Back
Горе