Аматьорски въпроси свързани със сайт

youth_boy

Banned
Здравейте направих един малък сайт за игри,който е таргетиран към свободното им разпространяване.Тъй като не съм много грамотен относно програмирането използвах за помагало Dreamweaver и по-специално опцията му за Relover images - две картинки които се сменят за бутоните от менюто.Всичко под Mozila върви добре но няма ефект при Internet Explorer какъв спорд вас е проблем и ако можете да ми помогнете с редактирането на кода ако в това се крие същината му.
Друго което,искам да попитам е свързано с таблците,четох статии гласящи,че ако сайтът ти е направен с таблици той няма как да бъде SEO оптимизиран тъй като ботовете на Google не могат да минат през въпросните таблици,в случая обаче последно споменатите ми помогнаха да си направя общата визия на сайта,как да подходя пост-фактом,смисъл вече си имам мой уникален дизайн но с таблици да се впускам ли въобще в оптимизиране съчетано писане на meta tag-ове и т.н. ?
И като за последно искам да задам един доста ламерски въпрос и той е,решил съм за да не губя време да сложа сайта (направен само и единствено на HTML) в hit.bg за 1-2 месеца,мога ли да имам проблеми с възприемането на CSS стиловете на този безплатен хостинг и ако да какви ще са те?

Предварително благодаря на отговорилите.

Re: Аматьорски въпроси свързани със сайт

Първо това е Rollover ефект т.е. превъртащи(roll) когато си отгоре(over). Добре ще е да питаш гугъл направо по въпроса за скриптовете на дриймуивър.

Второ не бъркай таблици(table) и рамки(frame) тотално различни неща са.

Третия ти въпрос не го разбрах изобщо.

1. потърси някъде готов скрипт и виж как е направен
2. няма проблеми с оптимизацията на сайт с таблици. Слагай метатаговете, H1, вътрешни линкове и каквото решиш. Ще работи.
3. не съм забелязал специално отношение и проблеми при приемането на CSS форматиране в hit.bg

единственото важно за което се сещам - в hit.bg енкодинга трява да е windows-1251

Последно редактирано:

Не можах да реша проблема с Rollover image под Explorer няма значение,готови скрипотве намерих но не виждам разлика при кода явно проблема е някъде другаде...Няма значние... Искам да попитам относно самият дизайн,създал съм полета където срещу въпросната игра слагам дискетка и лупа (jpg графики) съответно едната е за директно сваляне а другата да се вижда ревюто на дадената игра със съответните линкове.Работя с DreamWeaver но за съжаление се получава някакво леко разминаване между редовете и картинките тоест дискетата и лупата в следващият ред с намират с една идея по надясно и дори и да се наглася с backspace и интерварли пак не става как да ги сложа в един ред всичките?

p.s.

Съжалявам за лекомислените въпроси но сега прохождам,аз съм автор но със сайтове не съм се занимавал а имам голямо желание.

Последно редактирано:

Back
Горе