Ами сега???

Здравейте, хора.. Това е първият ми пост във форума, чела съм доста теми.. но тъй като не намерих точен отговор (ако изобщо има такъв с всички тези промени и ъпдейти), реших да пусна нова тема, та току съм улучила. Занимавам се със seo от почти една година, само че напоследък вече се чувствам в пълна безизходица кое наистина действа и кое не.. Правя всичко, което уж е правилно - естествен брой линкове от статии, линк директории, буукмаркове. Доста разчитам и на social media-та, амааа сайтовете ту нагоре, ту надолу с някакви минимални позиции. Моля ви кажете ми някакъв по-нестандартен изпитан начин, защото имам чувството, че правя едно нищо понякога :Х :rules:

За: Ами сега???

Кое му е естественото на "линк директории, буукмаркове" ? Статиите къде ги пускаш ?

Re: Ами сега???

То има много показатели които могат да се вземат под внимание:
- авторитет на домейна
- качество на съдържанието на сайта ти
- конкуренция в нишата в която се бориш
и много други...

Иначе внимавай с линковете, че наоколо върлуват пингвини и панди, да не стане да изчезнеш въобще от търсачките.

Megi Yordanova Ivanova => колегите са ти дали много добри съвети. Но въпросът ти е общ, никой не може да ти отговори конкретно, докато не се види сайта/сайтовете с които се занимаваш. Когато се види и се направи анализ на конкретния сайт, тогава може да се видят кои са правилните неща, които правиш и къде грешиш. Но предполагам, че няма да ти се иска тук да покажеш на всички проектите си.

Ами да по принцип не е добра идея да поствам за кои сайтове работя, но не са български. 🙂 Англоезични са... Иначе гледам да поствам само в добри директории с висок ПР, много посещаеми и тн... Огнян, доколкото съм гледала са естествени, стига да не се изливат на големи количества както преди... по-малко, по-многодумни и .. в такъв смисъл по-естествени..

Един пресрелийз с гарантирано включване в Google News е между 30 и 50 долара. Не знам колко плащаш за линк директории и букмаркове, но аз бих стрелял с тях по източника в Гугъл нюз, а не по собствения си сайт.

Нямам идея на какви цени работиш, но предполагам около 100 долара на месец за 2-3 пресрелийза + 20-30 за безогледен социален спам по тях няма да се отразят на печалбата ти в която и да е англоезична ниша.

В отговор на въпроса ти, кое работи ... Залагам 100% на линкове от авторитетни/релевантни сайтове. Дори и малко, но от сърце 🙂 а по тях - всички линкове минават

Работят и постове от авторитетни автори в нишата, но те са по-скъпички ... Естествено с последващо споделяне в Google + :happy:

Последно редактирано:

Един пресрелийз с гарантирано включване в Google News е между 30 и 50 долара. Не знам колко плащаш за линк директории и букмаркове, но аз бих стрелял с тях по източника в Гугъл нюз, а не по собствения си сайт.

Нямам идея на какви цени работиш, но предполагам около 100 долара на месец за 2-3 пресрелийза + 20-30 за безогледен социален спам по тях няма да се отразят на печалбата ти в която и да е англоезична ниша.

В отговор на въпроса ти, кое работи ... Залагам 100% на линкове от авторитетни/релевантни сайтове. Дори и малко, но от сърце 🙂 а по тях - всички линкове минават

Работят и постове от авторитетни автори в нишата, но те са по-скъпички ... Естествено с последващо споделяне в Google + :happy:

Amiii ne pla6tam ni6to.. Rabotq vyv firma i rabotata mi e da gi vyr6a tezi ne6ta bez da pla6tam 🙂 Toest sama si izbiram free directorii s visok pr, bookmarks i tn... Testvam, opitvam, ama pri saitove ot edin i sy6ti vid.. edno pomaga, edno ne..

SEO отдавна е част от цялостния маркетинг микс, PR и так далее и колкото по-бързо изхвърлиш от речника си думата безплатно/free , толкова по-скоро и повече ще успееш. Много приятелски съвет :cska:

SEO отдавна е част от цялостния маркетинг микс, PR и так далее и колкото по-бързо изхвърлиш от речника си думата безплатно/free , толкова по-скоро и повече ще успееш. Много приятелски съвет :cska:
E, nie sme cql otdel, az ako trqbva da pla6tam za vseki sait, koito optimiziram.. 6te ostana bez zaplata 🙂 edva li vsi4ki hora pla6tat, za ka4estveno seo.. Trqbva da ima i drugi "vrati4ki" Za tqh pitam vsy6tnost.. 🙂 To pari e qsno, 4e vseki moje... ama az ako si platq da mi go napravqt (po princip), kakvo 6te ostane da pravq az... 🙂

За да порастнеш и да попаднеш на бързата писта трябва да се научиш да аутсорсваш почти всичко :🙂 но май не си готова още за този разговор :wink:

Разбира се, има и друг начин... Създаваш качествени ресурси, доказваш се като експертен автор във всяка ниша в която работиш и правиш всичко без пари 🙂 или поне принципно без пари ... Но да не забравяме, че вероятно получаваш заплата по западен стандарт и това са немалко пари.

Лично аз на твое място бих отделил от заплатата си тези 120-130 долара 😢

Вероятността след 2-3 месеца заплатата ти да е двойна, да си шеф на целия този отдел и това да е най-добрата ти инвестиция в живота досега ... ми се струва, че хич не е за подценяване 🙂

E, nie sme cql otdel, az ako trqbva da pla6tam za vseki sait, koito optimiziram.. 6te ostana bez zaplata 🙂 edva li vsi4ki hora pla6tat, za ka4estveno seo.. Trqbva da ima i drugi "vrati4ki" Za tqh pitam vsy6tnost.. 🙂 To pari e qsno, 4e vseki moje... ama az ako si platq da mi go napravqt (po princip), kakvo 6te ostane da pravq az... 🙂

НЯМА безплатно SEO и не знам дали ще ми повярваш, ама много и с пари не могат 🙂
Така, че и това не е вярно, че с пари всеки можел 🙂
Оптимизацията е процес, който иска инвестиране и в момента в който спреш да го правиш, потъваш.
Приеми го, че това е все едно рекламираш в Адуордса, като имаш пари - показват те, като няма - няма те.
С тази разлика, че в повечето случаи (но не във всички), трафикът от SEO е много по-евтин.

И една хубава книжка да препоръчам не само на Меги (имам огромна слабост към това име 🙂 ).

store.bg - 4-

Ааааааааа Меги, редактирай последните 2 мнения преди да са изчезнали от темата. Против правилата на форума е да се пише на латиница - "нямам кирилизатор" не е оправдание!

Аре стига се заяжда и ти де 🙂 зна'йш ли колко народ търси на шльокавица 🙂

Аре стига се заяжда и ти де 🙂 зна'йш ли колко народ търси на шльокавица 🙂

Няма проблем, смени си правилата на форума. Моята работа е да лая и да хапя, без значение от пола.

Хайде 1-2 пъти можеш да простиш, щом си направил забележка 🙂 А пола ... в нета ... сам знаеш, че е много размито понятие 🙂

Btw не ми ходи на годините и на бялата коса да съдя хората по пол или възраст :fight:

Хах, ок ок, ще внимавам с латиницата... 😀 Някой ден ще ти използвам слабостта към името!! :Р А иначе не е точно по западни стандарти.. и след няколко скокнали сайта - не, няма да стана шеф на отдела хаха 🙂 Засега ще се придържам към неплатежните методи... не и докато не започна да изкарвам 4-цифрени суми хах 🙂 Дотогава ще тествам и така.. докато стане.. :happy:

Ще се учудиш колко малко трябва да се подадеш над останалите, за да станеш забележителна 🙂 но няма да те насилвам де 🙂

Това изречение на Оги, трябва да се сложи най-отгоре за да го четем постоянно. Не може все с безплатни инструменти да искаме платен труд.

Back
Горе