Безплатни линкове от Statiiki.com

scoobydoo

Know you can!
Здравейте колеги (и любители на безплатните линкове) 🙂

Заповядайте в чисто новият и много семпъл сайт - Statiiki.com Тук можете безплатно да публикувате статии с хипервръзки в тях. Ето малко подредена информация за сайта:

Какво трябва да дадете:
  • уникална статия
  • минимум 300 думи
  • без да се рекламира или антирекламира сайт или фирма
  • смислено заглавие
  • смислен текст, който реално съдържа информация по даден въпрос
  • без XXX (18+) или нарушаващо закона съдържание
  • HTML е забранен, там има пояснения какъв е формата на връзките

Какво получавате:
  • безплатно публикуване на вашият материал
  • до 3 безплатни реални (dofollow) еднопосочни контекстни връзки
  • обещание че връзките никога няма да бъдат премахнати
  • известие по имейл при одобрение или отхвърляне на статия и причините за отхвърлянето
  • смятам и да публикувам статиите в социални мрежи, но не се ангажирам да го обещая

--- Моля, ако забележите бъгове и грешки пишете тук или на ЛС. ---

Ами това е общо взето. Не е първият, нито последният по рода си сайт. За в бъдеще може да бъде променен дизайна.
Можете да изпратите статия от ТУК. Приятно ползване на Statiiki.com.

Последно редактирано:
Re: Безплатни линкове от Statiiki.com

Интересно изглежда, но искам да питам.
Ако напиша една статия, сложа 3 линка и бъде публикувана и одобрена разбира се, получавам ли 3 беклинка? Това е въпрос не толкова за твоя проект, а попринцип.
Предварително благодаря и ще се възползвам от сайта ти!

Интересно изглежда, но искам да питам.
Ако напиша една статия, сложа 3 линка и бъде публикувана и одобрена разбира се, получавам ли 3 беклинка? Това е въпрос не толкова за твоя проект, а попринцип.
Предварително благодаря и ще се възползвам от сайта ти!

Ами зависи какъв точно е случая. Ако примерно сложиш три линка към един и същи URL адрес и те са от една и съща страница, то би трябвало да се смята за един линк. Ако сложиш към три различни URL адреса, то ще са три беклинка и ще се разпредели важноста и Pаge Rank-a между трите 🙂
Кое точно те интересува по този въпрос 🙂

И двете, то са за едно и също нещо, но различни неща.
Тоест - от една статия - един беклинк. 🙂

Ами да, по принцип от един URL адрес си вземаш един беклинк. То иначе ще си сложа от една страница 50 линка и ако това ми дава 50 пъти повече важност съм баси шефа 😉

combatsambo, няма смисъл в една статия да слагаш три еднакви линка, било то и с три различни анкора. Гугъл отчита само анкора на първия, а другите ги игнорира. Затова в една статия слагай три различни линка, дори и анкора им да е еднакъв ще се зачетат.

без да се рекламира или антирекламира сайт или фирма

И аз съм против анти-рекламата, но какво лошо има в това да се рекламира фирма/стока/услуга? Много директории за статии го ограничават това и не мога да разбера защо. Иначе имам много уникални текстове за качване.

И аз съм против анти-рекламата, но какво лошо има в това да се рекламира фирма/стока/услуга? Много директории за статии го ограничават това и не мога да разбера защо. Иначе имам много уникални текстове за качване.

Ами не знам за останалите хора, но аз реших да не приемам такива материали главно поради две причини.

Първата е че е възможно да се получи така че един човек да хвали своята фирма или сайт, после друг да хвали неговите си, а не някой реален потребител да е наистина доволен от даден сайт или фирма. Така може да се заблудят посетителите и да бъдат излъгани за качеството на дадена услуга или продукт.

Втората причина е свързана като цяло със самата цел на сайта. Не е идеята да стане каталог на сайтове или фирми. По-скоро идеята е да стане нещо като каталог на статии, съдържащи полезна информация. Не е задължително статиите да са информативни, но и не бих приел статии с празни приказки.

Ето защо държа да не се споменават сайтове или фирми и техните услуги или продукти (с изключения, като например като се говори за сео за се спомене google.com, който очевидно не е ваш) 🙂
Поздрави.

Така е, но ако хората го правят, няма да го правят защото просто изгрят от желание и искат да публкуват статия, а защото искат да получат backlink 🙂 А най-добрия и лесният начин е за рекламна статия. Не казвам, че другите не са вървежни ... но такава е реалността за съжаление 🙂 Иначе рискуваш сайта да не е с особен интерес. Но това си е твое решение, разбира се 🙂
Иначе браво за директорията, ще нахвърля няколко в скоро време. Иначе и аз имам една такава директория за статии 😉

Последно редактирано:

Така е, но ако хората го правят, няма да го правят защото просто изгрят от желание и искат да публкуват статия, а защото искат да получат backlink 🙂 А най-добрия и лесният начин е за рекламна статия. Не казвам, че другите не са вървежни ... но такава е реалността за съжаление 🙂
Иначе браво за директорията, ще нахвърля няколко в скоро време. Иначе и аз имам една такава директория за статии 😉

Мерси 🙂
И съм съгласен че е най-лесно да си направиш рекламна статия. Също съм съгласен че (почти) всички, които ще пращат статии ще са с цел линк билдинг. Но, не е абсолютно никакъв проблем да си правите линк билдинг със статии на тема същата като темата на вашият сайт, а не на тема вашият сайт.
То е ясно, но все пак ще дам пример. Ако имате блог на тема SEO, напишете една статия относно примерно някои основни неща за SEO-то, обяснете някои неща, да стане статия, и си сложете линкове. Хем са ви тематични, хем контекстуални, хем безплатни 🙂

А вече дойде първата рекламна статия. Въпреки че съм го споменал (че не се приемат такива) тук и в страницата за предлагане на статия, явно не е достатъчно видимо. Съжалявам че човека си е правил труда да праща, а тя беше отхвърлена. Би трябвало да е получил имейл, където да види и причината и да си получи и статията, ако случайно не си я пази (че да не е писал на празно).

Ще се радвам ако човека изпратил статията драсне един ред тук и каже дали е получил мейл и дали има някакви проблеми с него, кирилица, ала бала. А и ако желае да остане анонимен, няма проблем. Умишлено не съм споменал никакви данни за него в този пост. Все пак пазя лични данни 🙂

Поздрави.

Последно редактирано:

Аз най-често процедирам с пренаписване на мои статии от блога, или от сайта който оптимизирам 🙂 Умален пренаписан вариант най-често 🙂 Все пак съм (и) оптимизатор, не copywriter 🙂

Аз най-често процедирам с пренаписване на мои статии от блога, или от сайта който оптимизирам 🙂 Умален пренаписан вариант най-често 🙂 Все пак съм (и) оптимизатор, не copywriter 🙂

Да това и аз го ползвам 🙂. Добър вариант е, стига да са наистина променени достатъчно.
Също го ползвам и на закупени статии, които размножавам така. Почвам да чета статията и да казвам нещата с други думи, като изтривам и замествам с новият израз. Така става доста уникална, едва ли гугъл забелязва. Малко се получава общо взето web spam, понеже информацията я има на две места в интернет, но какво да се прави. Ако погледнем от гледна точка на това че едната статия с беклинковете ще вдигне другата, а тя като цяло е полезна, значи не е спам а е подпомагане на нещо полезно да бъде видяно 😀. (seo размисли 😀)
Добре че пуснах темата в чат 😉

Лека нощ от мен, ще погледна темата утре сутрин.

Последно редактирано:

Здравейте 🙂.

Извинявайте че вдигам темата, но имам някои новини за сайта (линк), а няма смисъл да правя нова тема.

1. Вече може да се изпращат статии и в HTML код. Позволени тагове - <a><p><b><i>.
2. Сайтът вече си има RSS фийд. Освен това има и отделен RSS фийд за всяка категория.
3. Всяка одобрена статия вече получава автоматично dofollow линк от около 15 социални мрежи.
4. Малка промяна в начина на страницирането, която подобрява линкването към стари статии.
5. Вече приемам спиннати статии, стига спинването да е с нисък процент еднаквост.
6. Вече се изписва и датата на изпращане на статията (доло в дясно след статията).

И припомням че не се приемат: копирани статии (или с копирани абзаци) и статии с рекламен или антирекламен текст (споменаване на вашият сайт, фирма, дейност или продукти е забранено).

Тествах новите функционалности, но все пак ако има някакъв проблем моля, пишете тук или на ЛС.

Общо взето това е за сега 🙂.
Поздрави и весели празници.

Последно редактирано:

Back
Горе