SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Безплатни фотографии за сайта

lipa

New member
Знам че има много сайтове за стокови фотографии,но все пак има много неясноти по въпроса "от къде да взема безплатни фотографии за сайта", проблемът е с правата на снимките защото дори и на стока да пише, че са безплатни почти винаги пише, че е забранено използването им в комерсиални цели. Adsense на сайта счета ли се за комерсиална цел. При евентуалното използване на такива снимки какво трябва точно да посоча, че да не наруша правата на някой фотограф.
 
Платените фотографии имат различни видове лицензи... то е описано коя цена за какъв лиценз отговаря.
Най-евтини единични фотгорафии може да намериш в момента за около 10евро имаше един сайт при който за 10 евро може да вземеш 5 фотографии но или беше клонинг на някой от големите или го купиха големите и вече няма тънко...
Имайте в предвид че платените фотографии не означава че са професионални и качествени. Ако използвате за уеб вършат работа но за други цели има вероятност да се разплачете... внимавайте какво купувате най-големия размер в голяма част от случаите е генериран от по-малък размер. Има снимки които са правени с джобни фотоапарати и т.н. няма качествен конторол за тези фотографии.
От къде да си вземеш безплати... от опцията на гоогле за търсене на снимки. Търсиш там ако не намери това което търсиш или снимаш или графичен дизайн.
 

Горе